Gehavend RFC Zaterdag verliest van BZC’14

BZC'14

3 - 1

RFC 1

Competitie

Groep 2 31

Datum

12 september 2020 14:30

Accommodatie

Sportpark 't Veer
Veerdam 1
5306 AL
Brakel
tel. 0418-672234

Voor de derde bekerwedstrijd moest RFC Zaterdag vandaag afreizen naar het Gelderse Brakel. De ligging van het sportcomplex van deze jonge fusieclub (Brakel Zuilichem Combinatie’14) behoort tot een van de meest unieke van Nederland (direct aan de overs van een van de drukst bevaarde rivieren van Europa: de Waal). De tegenstander van vandaag speelt komende jaargang voor het tweede achtereenvolgende seizoen in de 3e klasse D. Hun voorbereiding op het nieuwe seizoen verloopt vooralsnog wisselend: de eerste bekerwedstrijd met een kansloze nederlaag tegen Schelluinen (6-0) werd een week later opgevolgd door een eclatante overwinning op OSC’45 (6-1).  Voor aanvang van de wedstrijd was al duidelijk dat het voor RFC moeilijk zou worden om de goede reeks van de afgelopen weken voort te zetten. Vooral in de achterhoede was de spoeling dun: Pieter Knaap (ziek), Kevin Toorians en Che Vermeulen (geblesseerd) en Hidde Meslan en Arco van As (startend op de bank vanwege lichte blessures). Ook Ramon van Dalen en “targetman” Ron van der Wulp (vakantie) waren niet beschikbaar waardoor trainer Paul van der Donk flink moest puzzelen.

Even na 14.30 uur floot de scheidsrechter van dienst voor de aftrap. RFC begon rommelig en slap aan de wedstrijd. Dit resulteerde in de 5e minuut al in de eerste grote kans voor BZC’14. Een inzet in vrije positie schampte echter tot opluchting van RFC de buitenkant van de paal. De achterste linie oogde onrustig: men kwam er voetballend amper uit (lange halen snel thuis) en ook op snelheid en agressiviteit moest men meerdere malen het onderspit delven. Echter doordat ook BZC’14 er in deze fase weinig tegenover stelde, bleef de schade vooralsnog beperkt. In de 25e minuut was het dan toch raak. Na wederom slecht uitverdedigen viel de bal in de voeten van een speler van BZC’14, die niet aarzelde en op knappe wijze de bal vanaf een meter of 20 in de kruising krulde. Het was in het vervolg van de eerste helft aan keeper Lars Pruijsen te danken dat BZC’14 halverwege niet al op een 3-0 voorspong stond. Tussendoor waren er overigens ook nog wel enkele kleine kansjes te noteren voor RFC, maar doelpogingen van Imaro Siberie, Marciano Broeders, Timo Kerstens en Jeffrey Leemans misten precisie.

Na rust  veranderde er weinig aan het spelbeeld. In een te laag tempo werd geprobeerd een opening te vinden in  de defensie van BZC’14, zonder resultaat. Ook spits Ron van der Wulp werd duidelijk gemist als vast aanspeelpunt in de voorste linie. Met het inbrengen van Luuk Rijpma, Arco van As en Hidde Meslan in het laatste deel van de wedstrijd probeerde RFC het tij nog te keren. Een domme overtreding van een BZC’14 speler aan de zijkant van het veld luidde in de 85e minuut prompt de gelijkmaker in. Uit de indraaiende vrije trap kopte Arco tot ieders verrassing de bal buiten bereik van de keeper in de verste hoek. Toch was het BZC’14 dat voor het slotakkoord zorgde met de 2-1 in de 88e en de 3-1 in de 90e minuut. Een terechte nederlaag was het gevolg. Te weinig spelers haalden vandaag hun niveau.

Na afloop heerste er gelatenheid bij de spelers en de meegereisde aanhang. Laten we hopen dat de ziekenboeg volgende week zaterdag minder goed gevuld is en het elftal ook meer spirit toont dan vandaag. De seizoen ouverture thuis tegen het aanzienlijk versterkte Olympia’60 staat dan immers op het programma. Aanvang: 14.30 uur.

Opstelling: Lars Pruijsen, Maurice v/d Kieboom, Jeffrey Pruijssers, Sean Eland (Hidde Meslan), Imaro Siberie (Arco van As), Jeffrey Leemans, Rick van Drunen, Jens Vissers, Marciano Broeders, Timo Kerstens en Ruben van Strien (Ruben Rijpma)

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!