Datum

5 september 2020 14:30

Accommodatie

Onbekend

Na de eenvoudige overwinning op het Bossche OSC’45 kreeg RFC zaterdag vandaag een tegenstander van een ander kaliber tegenover zich. Schelluinen is een stabiele derdeklasser, die afgelopen zomer flink versterkt is en ambities heeft om de stap naar de tweede klasse te maken. Met een 6-0 overwinning op medederdeklasser BZC’14 was het vorige week goed gestart in de beker. Kortom, een geduchte tegenstander voor onze mannen. Dit blijkt ook wel in de eerste helft, maar na de rust gaat het beter en wordt er met 1-1 gelijk gespeeld.

Onder leiding van de ervaren arbiter Hardenbol begon Schelluinen fel aan de wedstrijd. Uit een kort genomen corner verschenen er drie inlopende aanvallers voor het doel van Jimmy van den Kieboom, maar de bal werd slechts geschampt. Kort hierna een uitval van RFC over links via Marciano Broeders, zijn voorzet komt bij Rick van Drunen maar de inzet gaat naast. Schelluinen beschikt over enkele goede voetballers en hieruit valt ook de 0-1. Na een diepe bal duikt de linksbuiten alleen op voor Jimmy en laat hem kansloos. Ondanks dat de bezoekers de betere ploeg zijn, krijgt ook RFC een aantal kansen, zo mist een kopbal van Pieter Knaap kracht en wordt een vrije trap van Jeffrey Leemans door de keeper ternauwernood tot hoekschop verwerkt. Uit deze corner ontstaat een scrimmage, maar RFC slaagt er niet in om de bal binnen te schieten. Hierna neemt Schelluinen het heft weer in handen en moet de thuisploeg alle zeilen bijzetten om de schade te beperken. Het komt een keer goed weg als Jimmy een inzet nog net op de lijn kan keren, en even later heeft hij een goede save in huis. Ook Arco van As gooit lijf en leden in de strijd om een tweede treffer te voorkomen. Kort voor rust is Schelluinen nog heel dichtbij als een vrije trap op de paal uiteen spat.

Na de rust heeft RFC meer grip op het spel van de tegenstander en laat het zich in de achterste linie niet meer verrassen door lopende mensen. Toch is de eerste grote kans wel voor Schelluinen, maar de inzet gaat voorlangs het doel van de ingevallen Lars Pruissen. Ook Kevin Toorians en Che Vermeulen zijn binnen de lijnen gekomen op de backposities. Naarmate de wedstrijd vordert, komt RFC er steeds vaker dreigend uit, over de flanken met Jens Vissers en Marciano en centraal via Timo Kerstens en Rick. Nadat eerst Timo pas ver in de zestien gestuit kon worden, is het na 10 minuten in de tweede helft toch raak. Rick heeft een goede actie in huis en speelt af op Ron van der Wulp, die de keeper het nakijken geeft. Het wordt wat feller binnen de lijnen en de scheidsrechter moet in deze fase enkele keren optreden met een gele kaart. Schelluinen krijgt nog een goede kans, maar Lars redt fraai. In de slotfase vloeien de krachten weg en zijn er voor beide doelen nauwelijks grote kansen te noteren al blijven beide teams wel jagen op de winnende treffer.

Een moegestreden thuisploeg kan dik tevreden zijn met het 1-1 gelijkspel. RFC moest zich in het eerste half uur zichtbaar instellen op een tegenstander met veel kwaliteiten, maar pakt het daarna goed op. Een mooie prestatie voor het jonge team van Paul van der Donk. Aanstaande zaterdag wacht de laatste bekerwedstrijd uit bij BZC’14 en de competitie start RFC op 19 september met een thuiswedstrijd tegen Olympia’60.

Opstelling: Jimmy van den Kieboom (Lars Pruisen); Maurice van den Kieboom (Kevin Toorians), Pieter Knaap, Hidde Meslan, Arco van As (Che Vermeulen), Jeffrey Leemans, Rick van Drunen, Jens Vissers, Timo Kerstens, Marciano Broeders (Ruben van Strien), Ron van der Wulp.