SV Capelle 1

3e klasse D

11 mei 2019 14:30

Onbekend

Met drie wedstrijden te gaan is er volop spanning in de 3e klasse D. RFC moet de afstand tot plaats 12 uitbouwen om niet tot de nacompetitie veroordeeld te worden. Dat kan gebeuren in de thuiswedstrijd tegen SV Capelle. Een tegenstander die na een goede eerste competitiehelft wat is weggezakt. Echter met een periodetitel reeds op zak kan het zich gaan opmaken voor de nacompetitie. RFC heeft na de winterstop een sterke periode gehad, maar de laatste weken zijn de resultaten wisselend. De uitwedstrijd in Capelle ging met 5-2 verloren en toen ontbraken er bij RFC enkele vaste krachten. Ook vandaag was RFC om uiteenlopende redenen niet compleet.

Na een hamstringblessure maakt Pascal van Strien zijn rentree in de basis en daarnaast zijn er basisplaatsen voor de jongelingen Hidde Meslan en Jurrian Bakker. Vanaf de aftrap ligt het initiatief bij de thuisploeg dat een handvol kansen afdwingt, maar de scherpte en het geluk ontbreken om de score te openen. Tot overmaat van ramp scoort Capelle na 20 minuten wel en dit is bijzonder zuur. Temeer omdat de scheidsrechter een buitenspelsituatie, waar hij geen volledig zicht op heeft, anders beoordeelt dan zijn assistent langs de lijn. RFC is hierdoor even van slag, maar weet toch de draad weer op te pakken. Een aantal keer verschijnt een RFC speler in kansrijke positie, maar verzuimt te scoren. Helaas raakt  Ron van der Wulp in deze fase geblesseerd, Osman Aslan is zijn vervanger. Kort voor rust valt dan toch de meer dan terechte gelijkmaker. Uit een voorzet van Ayhan Uslu kopt Hidde eerst nog op de paal en is Jurrian alert door de bal in het lege doel te schuiven. Waar een stand van 3-1 de verhoudingen beter had weergegeven gaan we de rust in met een 1-1 stand.

De tweede helft is de wedstrijd meer in evenwicht. Beide ploegen krijgen kansen om op voorsprong te komen. Een misverstand in de RFC defensie luidt de 1-2 voor Capelle in, waardoor de thuisploeg wederom in de achtervolging moet. Als Osman binnen de zestien wordt gestuit door de keeper denkt heel RFC aan een penalty, maar de scheidsrechter oordeelt jammer genoeg anders. Inmiddels zijn de jeugdspelers  Roy Mulder en Mike van der Horst binnen de lijnen gekomen voor Pascal en Nick de Ruijter. Er wordt meer risico genomen om de gelijkmaker te forceren, maar de kracht is ver weg uit het elftal. Geheel in stijl van de wedstrijd scoort SV Capelle in de slotfase de 1-3 waarbij de leidsman wederom het vlagsignaal van zijn assistent negeert.

Door de resultaten op de andere velden blijft het zowel bovenin als onderin ongemeen spannend. Er staan vier ploegen binnen drie punten die strijden voor het kampioenschap. De degradatiestrijd gaat tussen SSC’55 en Asperen en voor (nacompetitie)plaats 12 komen nog vijf ploegen in aanmerking waaronder RFC. Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen NEO’25. Het goede spel in met name de eerste helft geeft vertrouwen om een goed resultaat te halen in Sprang.

Opstelling: Sjoerd Buijks, Imaro Siberie, Pieter Knaap, Ritchie Ackermans, Pascal van Strien (Roy Mulder), Maurice van de Kieboom, Nick de Ruijter (Mike van der Horst), Hidde Meslan, Ron van der Wulp (Osman Aslan), Ayhan Uslu, Jurrian Bakker