SSC'55 1

3e klasse D

27 oktober 2018 14:30

Onbekend

Deze zaterdag stond de streekderby tegen SSC’55 uit Sprang-Capelle op het programma. In het verleden zijn er vele mooie wedstrijden gespeeld tussen SSC’55 en de voormalige voetbalvereniging Good Luck. Mede door het mooie weer deze middag, de meegereisde aanhang uit Sprang-Capelle en het aansluitend op het complex georganiseerde 'Oktoberfest' mocht de wedstrijd rekenen op veel publieke belangstelling.

De ‘wespen uit Vrijhoeve’ zijn deze competitie matig gestart met 4 punten uit 5 wedstrijden. Vorig seizoen wisten ze zich nog te plaatsen voor de nacompetitie die overigens na een wedstrijd alweer voorbij was na een ongelukkige nederlaag bij SV Meerkerk. SSC’55 speelt alweer voor het 12e achtereenvolgende seizoen in derde klasse D.

Kort na de start werd al snel duidelijk dat beide ploegen aan elkaar gewaagd waren vandaag. Trainer Mo Duzgun had diverse wijzigingen doorgevoerd in het elftal ten opzichte van de week ervoor. De niet geheel fitte Osman Aslan, de zieke Jurrian Bakker en de wegens familieomstandigheden afwezige Ron v/d Wulp ontbraken in de basis, waardoor Timo Kerstens en Enes Zencirkiran (terug van een blessure) mochten starten. Beide spelers speelden overigens een prima wedstrijd. Nog een aantal opvallende wijzigingen; Hidde Meslan schoof een linie naar achteren en Maurice v/d Kieboom speelde voor het eerst dit seizoen op z’n vertrouwde positie als verdedigende middenvelder. Na een kwartier aftasten wist SSC’55 uit het niets de 0-1 te scoren. Uit een vrije trap scoorde de meer dan 2 meter lange spits met het hoofd. Ondanks een licht overwicht van RFC bleef de gelijkmaker uit. Dankzij oplettendheid van Hidde Meslan werd nog een tweede tegendoelpunt van SSC’55 voorkomen, hij kon de bal net voor de doellijn wegwerken.

Na de rust eenzelfde beeld met RFC op jacht naar de gelijkmaker. Maar ook SSC’55 kreeg kansen. Dit leidde in de 57e minuut tot de 0-2 door een mooie goal van de eerder genoemde spits (deze keer met een schot op doel). Ondanks deze tegenvaller gingen de kopjes niet hangen maar bleef de werk- en strijdlust aanwezig. RFC nam meer risico wat uiteindelijk in de 67e minuut leidde tot de aansluitingstreffer. Hier ging echter een curieus moment aan vooraf. Na een RFC aanval lag Jeffrey Leemans geblesseerd op de grond. SSC’55 behield echter de bal in het veld en was niet voornemens deze uit te schieten. Nadat deze door RFC was heroverd, maakte een speler van SSC’55 een overtreding op Timo Kerstens binnen de 16 meter: penalty. De bal werd vervolgens ingeschoten door…...Jeffrey Leemans. Vijf minuten later scoorde RFC ook de verdiende gelijkmaker. Nick de Ruijter reageerde attent op een schot van RFC zijde die door de keeper van SSC’55 half werd verwerkt. In de laatste 15 minuten kregen beide ploegen nog kansen op de overwinning. Met een fantastische reflex hield Brian Buskop in de slotfase SSC’55 nog af van een derde doelpunt. Na het fluitsignaal heerste een positief gevoel!

Volgende week staat de uitwedstrijd tegen het relatief onbekende BLC uit ’s-Hertogenbosch op het programma (aanvang 15.00 uur). De tegenstander heeft zich afgelopen zomer versterkt met diverse spelers en staat daarom volgens kenners te laag op de ranglijst met momenteel 6 punten uit even zoveel wedstrijden.

Opstelling: Brian Buskop, Imaro Siberie, Hidde Meslan, Pieter Knaap, Ritchie Ackermans, Maurice v/d Kieboom, Jeffrey Leemans, Nick de Ruijter (Osman Aslan), Timo Kerstens, Enes Zencirkiran (Gijs Mulkens) en Ayhan Uslu.