3e klasse/4e klasse d

2 juni 2018 15:00

Onbekend

In een aantrekkelijk duel zette RFC  afgelopen zaterdag een eerste goede stap richting promotie naar de 3e klasse door in Dongen derdeklasser Olympia’60 met flinke cijfers te verslaan. Gesteund door een grote groep supporters uit Raamsdonksveer zette RFC een echte teamprestatie op de mat.

De supportsschare had nog groter kunnen zijn maar tegelijkertijd werd in Raamsdonksveer het  inmiddels traditionele  “Das Ganz Geile Fussballfest”  wederom geslaagd afgewerkt. Tevens speelde de JO19-1 van RFC in Udenhout de bekerfinale tegen Sarto uit Tilburg. Deze werd overigens met 2-0 gewonnen. Een knappe prestatie en waar uit blijkt waar de fusie toe kan leiden. “PROFICIAT” jongens.

De wedstrijd werd ingeleid met een kleine vuurwerkshow door de Veerse aanhang en ook aan de grote opkomst van de Dongense supporters bleek het belang van deze wedstrijd. RFC startte met de veteraan, maar nog altijd nuttig bruikbare Marc Verhagen in het doel  voor de nog geblesseerde Brian Buskop. Achterin startte  Mike Heere, Rowan Pruijsers  en centraal Ritchie Akkermans en Pieter Knaap. Op het middenveld begon Maurice van den Kieboom en Remco van den Oort centraal , gesteund op de flanken door Nick de Ruijter en Jeffrey Leemans. En voorin startte Ron van der Wulp en Yordi Vissers. En vooral laatst genoemde , bleek later, trok de hoofdrol naar zich toe.

Om drie  uur werd voor het begin gefloten door een neutraal scheidsrechterstrio en het was vooral Olympia’60 dat in het begin het initiatief nam. Tot grote kansen leidde dit echter niet. Naar mate de wedstrijd verstreek bleek dat RFC-trainer Louis Roovers zijn huiswerk goed had gedaan. Middenvelder Rowan Pruijsers was een linie naar achter gehaald om met zijn snelheid de gevaarlijk opkomende middenvelder van Olympia het leven zuur te maken. En uit alles bleek dat de andere opdracht van de leiding was ‘kort er op zitten zodat Olympia’60 niet aan voetballen komt’. Hierdoor ontstonden er kansen voor RFC.

Vooral Yordi Vissers was een plaag voor de Olympia’60-verdediging. Na een paar kleine kansjes gehad te hebben was hij het dan ook die na een groot kwartier spelen voor de voorsprong van RFC zorgde. Een lange bal vanuit de achterhoede werd door Yordi opgepakt en in een sprint naar het doel  versnelde hij nog eens, zodat hij alleen voor de keeper kwam en beheerst scoorde 0-1. Drie minuten later was het alweer raak. Een corner op maat van Jeffrey Leemans werd goed in de verre hoek gekopt door Ron van der Wulp. 0-2.

Onbewust ging RFC daarna een tandje lager spelen en dat leverde vlak voor rust nog een grote kans op voor Olympia. Een voorzet vanaf de rechterflank belandde bij de veel scorende degelijke spits van Olympia. Maar gelukkig voor RFC belandde de bal net naast het doel. Daardoor kon RFC met een 0-2 voorsprong de rust in. Na rust een ongewijzigd RFC dat op zoek ging naar een comfortabelere  voorsprong. Tien minuten na rust kwam die er dan ook. Een vrije trap, net buiten de zestien, werd door Rowan Pruijsers hard op het doel geschoten. De keeper van Olympia’60 had daar geen goed antwoord op en liet de bal los, die rolde vervolgens over de doellijn. Dat Maurice van den Kieboom nog het laatste beslissende tikje gaf laten we maar in het ongewis. Maar de 0-3 voorsprong was een feit.

De keeper raakte door deze actie nog gewond aan zijn voorhoofd en liet aan de scheidsrechter, doormiddel van het opsteken van zijn middelvinger, merken dat er een overtreding op hem gemaakt was. Dat bestrafte de scheids met een gele kaart. Omdat de keeper in woord en gebaar hierover bezig bleef volgde er ook nog een tweede gele kaart en dus rood. De stadionspeaker laaide de boel nog een beetje op door om te roepen dat de keeper op een haring gevallen was en dat er geen RFC[-speler bij betrokken was. Olympia kon dus verder met tien man.

De wedstrijd werd wat steviger en zelfs met tien man kon Olympia acht minuten later nog de 1-3 maken. RFC raakte daar niet van onder de indruk, want drie minuten later was het alweer raak voor RFC. Yordi Vissers worstelde zich los van zijn verdediger en ging weer alleen op de keeper af. Yordi keek goed om zich heen en legde de bal breed naar de meegelopen Nick de Ruijter, die simpel de 1-4 intikte. De  overwinning kon niet meer fout gaan en je zag aan Olympia’60 dat ze er in beruste.

Er kwam zelfs nog een 1-5  op het scorebord. Yordi Vissers werd in het zestien meter gebied neergelegd. Normaal komt dan Rowan Pruijsers achter de bal staan maar Yordi pakte zelf de bal. Dat Yordi vol liep van zelfvertrouwen bleek wel op de manier hoe hij de 1-5 scoorde. Met een ware ‘Panenka-goal’ verzilverde hij deze mogelijkheid.

Mooier kon het bijna niet zijn, zelfs Mike Heere kreeg nog een grote kans, maar 1 op 1 tegen de keeper schoot hij de bal net voorlangs. Tien minuten voor tijd werd Maurice van den Kieboom met wat kleine pijntjes nog vervangen door Habbat Matte en vlak daarna maakte Jeffrey Leemans plaats voor Imaro Siberie. Ook Jeffrey Pruijssers kwam het team nog versterken en Ron van der Wulp ging voor hem naar de kant. Er kwam zelfs nog een penalty voor RFC. Dit keer wel genomen door Rowan Pruijsers die de 1-6 eindstand  bepaalde.

Een echte teamprestatie. De eerste horde was genomen en een klein feestje kon gevierd worden. Volgende week wacht de laatste uitdaging uit tegen vierdeklasser  Groot-Ammers  Wie weet wat voor moois er nog uit de hoge hoed komt. Inzet is promotie naar de 3e klasse. Wij hopen op veel enthousiaste Faanten die ons komen aanmoedigen, er wordt een bus ingehuurd  voor de spelers, staf & supporters, wellicht zal er een tweede bus rijden maar dat is afhankelijk of er voldoende sponsoren zich bereid voelen om een bedrag te doneren.

Graag tot zaterdag in Groot Ammers aanvang 14.30u. Promoveert RFC naar de 3e klas?