Mannen KNVB beker Amateurs 3e ronde Groep 1 Beker Standaard 3e ronde Zuid 1

Rijksweg 202 204
4255GR
NIEUWENDIJK NB
tel. 0183-403425

Vandaag mag RFC 1 weer een keer de brug over naar het “voetbalgekke” Land van Heusden en Altena. De bestemming is het negen kilometer verderop gelegen Nieuwendijk, alwaar onze jongens het opnemen tegen het voormalige voetbalbolwerk VV Altena. Inzet: een plek in de volgende ronde van de beker.

VV Altena, opgericht in 1945, kende haar glorieperiode tussen eind jaren zeventig en begin jaren negentig van de vorige eeuw. Tot vier keer toe wist men toen promotie af te dwingen naar het hoogste amateurniveau. In het seizoen 1991-1992 speelden de Nieuwendijkers nog in
competitieverband tegen gerenommeerde clubs als Kozakken Boys, ASWH, Spakenburg, GVVV, Excelsior Maassluis. Een ongekende prestatie voor een dorp van nog geen 4.000 inwoners. Maar de succesjaren zijn inmiddels verleden tijd. Op dit moment vindt de club zich terug in de onderste regionen van de 3e klasse en hoewel de laatste twee competitiewedstrijden werden gewonnen, zal het alle zeilen moeten bijzetten om een verdere neergang aan het einde van het seizoen te voorkomen.

Hoewel het alweer meer dan 15 seizoenen geleden is geweest dat Nieuwendijk en Raamsdonksveer (Altena en voormalig Good Luck) elkaar voor het laatst troffen in competitieverband, is de onderlinge strijd nog niet verdwenen: de toeschouwers staan deze middag rijen dik langs de lange zijde van hoek- tot hoekvlag en ook de tribune aan de overzijde is goedgevuld. En na afloop is er een heuse draaimiddag en zelfs onze eigen huis DJ (DJ Mell) is door VV Altena gecharterd. Kortom alle ingrediënten zijn aanwezig voor een mooie middag voetbal.

Maar helaas lijken de supporters uit Raamsdonksveer snel van een koude kermis thuis te komen. RFC start apathisch aan de wedstrijd. Na 1 minuut krijgt Altena namelijk al een grote kans om op voorsprong te komen, maar tot opluchting van de meegereisde aanhang wordt deze gemist. RFC staat meteen op scherp. De Nieuwendijkers komen echter in de 5e minuut alsnog op voorsprong.

Wederom gaat hier onoplettendheid in de verdediging bij RFC aan vooraf. Aanvaller Jorik Zuidweg omspeelt vervolgens Jesse Graumans en schiet beheerst binnen. Rond het kwartier volgt opnieuw een gevaarlijke aanval van VV Altena, maar de inzet van Berat Sungul mist gelukkig kracht. De tegenstander is in de eerste helft duidelijk de bovenliggende partij en krijgt zeker nog twee/drie mogelijkheden om de voorsprong uit te breiden. Gelukkig staat keeper Jesse Graumans op de goede plaats, eenmaal geholpen door het houtwerk. Koen Verhagen is na 35 minuten eindelijk zijn directe tegenstander een keer de baas, maar stuit vervolgens op de keeper van VV Altena. Toch komt RFC vlak voor rust, tegen de verhouding in, langszij. Na een misverstand tussen een verdediger en de keeper van VV Altena weet Guus Lambregts binnen te werken. Beide ploegen gaan vervolgens rusten met een 1-1 tussenstand.

Op de eerste 10 minuten na, zijn de rollen in de tweede helft compleet omgedraaid. Mede door het inbrengen van Jurrian Bakker en met name Rick van Drunen, krijgt RFC steeds meer overwicht en kantelt de wedstrijd in het voordeel van de uitploeg. In de 70 e minuut volgt een snelle omschakeling van RFC. De keeper twijfelt en is vervolgens te laat, waardoor Koen de 1-2 kan binnen tikken. Nu moet VV Altena komen. De ruimtes worden steeds groter en via snelle uitbraken wordt de verdediging van de thuisploeg regelmatig op de proef gesteld door RFC. Maikey Luijbregts komt een teenlengte tekort op een voorzet van Koen en een schot van Roy van Drunen, na een mooie combinatie met broer Rick, wordt door de keeper van VV Altena overgetikt. RFC krijgt vervolgens nog meerdere kansen om de wedstrijd definitief op slot te gooien. VV Altena blijft met kunst en vliegwerk in de wedstrijd. Maar het beste wordt tot het laatst bewaard. In de 90 e minuut krijgt VV Altena nog een vrije trap op zeker 40 meter van het doel. Tot ieders verbazing verdwijnt het schot van Tristan van Noorloos in de verre bovenhoek: 2-2-. Altena en RFC lijken zich op te kunnen gaan maken voor de penaltyreeks. Maar in de dying seconds trekt RFC toch nog aan het langste einde.

Aanvoerder Jeffrey Leemans krult een vrije trap op ca. 20 meter van het doel buiten bereik van de keeper binnen. De ontlading is dan ook groot bij de spelers van RFC. Een bizar slot van een toch nog mooie voetbalmiddag. De overwinning wordt vervolgens uitgebreid gevierd tijdens de 3 e helft in de kantine van VV Altena.

Komende weken even geen voetbal en dus ook geen voetbalverslagen. 3 februari 2024, wanneer we weer beginnen met het tweede gedeelte van de competitie, nemen we de pen weer op. Namens RFC wens ik u allen alvast fijne feestdagen en een gezond en succesvol 2024 toe.

Opstelling: Jesse Graumans, Stef Leijten, Joep Broeders, Hidde Meslan, Andrew Liauw (Jurrian Bekker), Maikey Luijbregts, Jeffrey Leemans, Roy van Drunen, Sebastian Kolff, Guus Lambregts (Rick van Drunen en Koen Verhagen