Parklaan 1
4941BA
RAAMSDONKSVEER
tel. 0162 - 513404

Met het einde van de competitie in zicht, neemt ook de spanning toe in de top van de 4e klasse F. Met nog twee wedstrijden te spelen, zijn RWB, NEO ’25 en RFC nog in de race voor het kampioenschap. RFC heeft slechts 1 punt voorsprong op RWB en 2 punten op NEO ‘25. Voor RFC geldt al weken: enkel de winst telt! Het heeft dus eigenlijk weinig zin om naar de directe concurrenten te kijken. Vandaag staat de lastige horde tegen SV Capelle op het programma. December jl. werd in Sprang-Capelle ternauwernood in de slotfase door RFC een punt uit het vuur gesleept. Dat de tegenstander een taaie opponent kan zijn, hebben ze afgelopen weken ook bewezen tegen RWB (slechts 2-1 verlies) en NEO ’25 (1-1 gelijkspel). RFC dient dan ook op haar hoede te zijn ondanks de goede reeks die onze jongens afgelopen periode hebben neergezet. Op een goed gevuld sportpark en onder zomerse temperaturen klinkt iets na 14.30 uur het fluitsignaal voor het begin van de wedstrijd, welke onder leiding staat van scheidsrechter van den Reek uit Helmond.

Het eerste kwartier geeft SV Capelle goed weerstand en zijn beide ploegen vooralsnog aan elkaar gewaagd. Op een kleine kans in de beginfase voor Koen Verhagen na, weet de tegenstander uit Sprang-Capelle RFC van haar doel weg te houden. Maar vervolgens slaat RFC tussen de 15e en 20e minuut twee keer, kort achter elkaar, genadeloos toe en staat het 2-0. Allereerst is Sebastian Kolff attent bij een voorzet vanaf de rechterzijde en kopt de bal tegendraads in het doel en een paar minuten later lijkt Timo Kerstens de 2-0 voor zijn rekening te nemen, maar zijn inzet wordt in eerste instantie nog geblokt. Vervolgens legt hij de bal terug op Roy van Drunen die beheerst de bal in de verre hoek schuift. Vanaf dat moment is er geen sprake meer van een echte wedstrijd. RFC heeft de touwtjes in handen en het is wachten op meer doelpunten. Toch blijven die in het vervolg van de eerste helft nog uit en gaan we rusten met een 2-0 voorsprong. Ondertussen heeft de keeper van SV Capelle geblesseerd het veld verlaten en is vervangen door een jonge stand-in.

In de tweede helft gaat RFC op zoek naar meer doelpunten en wordt hierbij al snel geholpen door de jonge sluitpost van SV Capelle die een lange, hoge bal verkeerd inschat. Timo pakt dit cadeautje gretig uit en kopt simpel de 3-0 binnen. Even later is Stef Leijten verantwoordelijk voor de mooiste goal van deze middag. Na wederom goed doorkomen over rechts, neemt hij de bal aan, kapt naar binnen en schiet vervolgens met links de bal op schitterende wijze in de kruising: 4-0. Dit is voor de technische staf het moment om zowel Koen Verhagen als aanvoerder Jeffrey Leemans te wisselen voor respectievelijk Pepijn Borst en Tjibbe Bras. Halverwege de tweede helft scoort SV Capelle de eretreffer na een slippertje van Jeroen Kouwenberg. Tygo de Jong profiteert optimaal van deze buitenkans. RFC is duidelijk de bovenliggende partij en weet dit in het restant van de wedstrijd nog in extra twee doelpunten uit te drukken via Jeroen en invaller Pepijn. Mede dankzij enkele reddingen van de keeper van SV Capelle blijft het hierbij. Tegen half vijf fluit de leidsman af en kan RFC wederom drie punten toevoegen aan haar totaal. Door de nederlaag van NEO ’25 bij The Gunners zal de titelstrijd op de laatste speeldag beslist gaan worden tussen RWB en RFC. Kortom, nog een finale te gaan.

Volgende week zaterdag 18 mei speelt RFC haar “finale” tegen NEO ’25. De wedstrijd op sportpark De Gaard in Waalwijk begint om 14.30 uur. We rekenen uiteraard massaal op de steun van onze supporters, leden en sponsoren!

Opstelling: Jesse Graumans, Stef Leijten, Jeroen Kouwenberg, Tom Berge (Andrew Liauw), Maikey Luijbregts (Guus Lambregts), Sebastian Kolff, Jeffrey Leemans (Tjibbe Bras), Roy van Drunen, Koen Verhagen (Pepijn Borst), Rick van Drunen en Timo Kerstens.