Parklaan 1
4941BA
RAAMSDONKSVEER
tel. 0162 - 513404

Het belooft vandaag een mooie voetbaldag te worden in Raamsdonksveer, met aansprekende thuisduels van o.a. onze JO17-1 tegen Kozakken Boys JO17-1 (uitslag 1-1), vervolgens onze JO19-1 tegen VV Dubbeldam JO19-1 (uitslag 1-1) en tenslotte om 15.00 uur ons vlaggenschip RFC 1 tegen SCC’55 uit Sprang-Capelle. En ook het mooie lenteweer zal hier zeker aan bijdragen. Voorafgaand aan de wedstrijd tegen “de wespen uit Capelle-Vrijhoeve” worden voor het eerst in het bestaan van RFC ook nog eens de 40-, 50-, 60- en 70-jarige jubilarissen gehuldigd en tenslotte draait DJ Tygo na afloop de plaatjes aan elkaar op de georganiseerde feestavond. Kortom, extra drukte en gezelligheid op ons sportcomplex. De penningmeester zal waarschijnlijk aan het einde van de dag weer een tevreden man zijn.

Terug naar de wedstrijd van RFC 1. Om klokslag 15.00 uur trappen beide teams af voor alweer de 16e competitieronde van het seizoen 2023-2024. Komende weken zijn cruciaal voor zowel RFC als SCC’55. Waar RFC in deze fase nog volop meedoet voor de prijzen, strijden “de wespen” voor lijfsbehoud. Met nog 7 wedstrijden te gaan, is de achterstand op SV Capelle en dus de veilige plek 6 op de ranglijst inmiddels opgelopen tot 7 punten. Dit zou betekenen dat SSC”55 aan het einde van het seizoen afdaalt naar de nieuwe 5e klasse komend seizoen. Een vooruitzicht waar het voormalige voetbalbolwerk uiteraard niet op zit te wachten. Kortom, voor beide ploegen geldt enkel de drie punten vanmiddag. Maar na amper 12 minuten spelen is de wedstrijd feitelijk al klaar. Vanaf de aftrap is het eenrichtingsverkeer naar het doel van SSC’55. Na 2 minuten dient de eerste grote kans voor RFC zich al aan, maar Koen Verhagen heeft zijn vizier nog niet op scherp staan. In de 4e minuut is het wel raak. Na goed doorkomen over rechts, schuift Roy van Drunen de bal beheerst onder Marc Schoenmaker, de sluitpost van SSC’55 door: 1-0. Enkele minuten later verdubbelt Tom Berge de marge naar 2. Op aangeven van Koen is hij het eindstation. Bij de 3-0 staat Koen wederom aan de basis, na een splijtende pass op Timo Kerstens, schiet laatstgenoemde onberispelijk raak: 3-0. Een afstraffing ligt in het verschiet voor SSC’55. Maar na de 3-0 lijkt RFC het wel te geloven. Het spelniveau vanuit RFC zijde zakt in en SSC’55 kruipt af en toe uit haar schulp. Na 25 minuten spelen, noteren we zowaar de eerste kans voor de bezoekers: de kopbal gaat echter ruim over het doel van Jesse Graumans. RFC krijgt toch nog diverse kansen om de score uit breiden, maar scherpte ontbreekt bij onze voorhoede. SSC’55 is nog het dichtst bij een doelpunt. Een afvallende bal wordt vanaf 25 meter op de pantoffel genomen en eindigt buiten bereik van Jesse op de lat. Even later tikt Koen een door Roy genomen hoekschop eenvoudig binnen en staat het 4-0 voor RFC. Kort daarna mist Jeffrey nog een kans op de 5-0. Maar op slag van rust komt deze er dan toch. Doelpuntenmaker is wederom Koen. RFC gaat vervolgens comfortabel aan de thee.

Rick van Drunen is in de rust achtergebleven in de kleedkamer en zijn plaats wordt ingenomen door Pepijn Borst en RFC gaat de 2e helft op jacht naar meer. In de 47e wordt een opgezette aanval tussen Koen en Pepijn onreglementair gestuit door een verdediger van SSC’55 net buiten het zestien metergebied. Jeffrey poseert zich achter de bal en krult de bal onhoudbaar voor de keeper in het doel: 6-0.  Het publiek scandeert inmiddels 10,10, 10….  Maar dit bleek meteen een van de weinige wapenfeiten van RFC in de 2e helft. Sterker, hoewel de wedstrijd natuurlijk al gespeeld, SSC’55 krijgt in het laatste half uur de beste kansen, om zodoende de grote achterstand enigszins draaglijker te maken. Rond een uur spelen, lijkt de ploeg van oud-trainer Paul van der Donk met een kopbal op 6-1 te komen, maar deze wordt randje buitenspel afgevlagd. Enkele minuten later weet SSC;55 dan toch de ere treffer te produceren. In het laatste half uur verandert er niets meer aan de stand en iets na 16.45 uur fluit de scheidsrechter deze middag, de heer Snijders, voor het einde van de wedstrijd en kan RFC wederom drie punten bijschrijven. Toch heerst er een dubbelgevoel op het sportpark. RFC laat een uitgelezen kans voorbij gaan om vanmiddag aan het doelsaldo te werken. Maar dat gevoel is gelukkig snel weer vergeten na een goed glas bier, vergezeld van de beats van DJ Tygo!

Volgende week speelt RFC uit tegen Irene’58 uit Den Hout. Deze wedstrijd begint om 15.00 uur. We rekenen uiteraard weer op de steun van onze trouwe supporters.

Opstelling: Jesse Graumans, Stef Leijten, Tom Berge, Jasper Maas, Maikey Luijbregts (Tjibbe Bras), Jeffrey Leemans, Sebastian Kolff, Roy van Drunen (Joep Broeders), Rick van Drunen (Pepijn Borst), Timo Kerstens en Koen Verhagen