Crispijnhof 8
5101BL
DONGEN
tel. 0162-316734

Na berichtgeving deze week in de regionale media dat de KNVB al vanaf komend seizoen ook weekendvoetbal overweegt in te voeren in de tweede en derde klasse van het amateurvoetbal (in navolging op de blijkbaar succesvolle introductie hiervan dit seizoen in de derde, vierde divisie en in de eerste klasse), dwaalden de gedachten bij uw verslaggever tijdens de rit naar Dongen hedenmiddag al af naar een competitie met enkel regionale tegenstanders als Madese Boys, Terheijden, VV Oosterhout, SCO, DESK, Altena, Woudrichem, GDC, Zwaluwe, ONI en wellicht ook Be-Ready, RWB, NEO’25 en RFC……. Maar zover is het nog niet, want als dit inderdaad werkelijkheid wordt, zal er sowieso door RFC nog een keer gepromoveerd moeten worden en dat is geen vanzelfsprekendheid. Immers de 4e klasse op zaterdag is er de laatste jaren zoals inmiddels bekend niet bepaald zwakker op geworden door de overstap van diverse voormalige zondagclubs naar de zaterdag en de versterkte degradatie afgelopen seizoen vanuit de derde klasse naar de vierde klasse. Kortom de weg er naar toe is nog lang en wordt vandaag weer hervat tegen de tweede club uit Dongen, Olympia’60.

De vereniging zit de laatste jaren qua ledenaantal behoorlijk in de lift, maar weet dit vooralsnog niet om te zetten in prestaties op het veld voor het vlaggenschip. De thuisclub speelt overigens in een tenue waar het hart van menig Feyenoord supporter (en dus ook van onze Jan de ballenman) sneller van gaat kloppen. Vorig seizoen waren de Olympianen nog een sta in de weg voor onze jongens. Na een comfortabele 0-2 voorsprong, gaf RFC in de slotfase de wedstrijd in Dongen bijna nog volledig uit handen en stond er uiteindelijk een teleurstellend 2-2 gelijkspel op het scorebord. Kenmerkend voor het spel van Olympia’60 is vaak hun onverzettelijkheid en inzet, maar hier is vandaag weinig tot helemaal niets van terug te zien op het veld. Oympia’60 had zich blijkbaar al van te voren neergelegd bij een nederlaag tegen RFC. En die kwam er dus ook.

RFC start iets na 15.15 uur op het drukbevolkte sportpark Crispijn furieus aan de wedstrijd. De aanvalsdrang leidt na twee minuten al tot de eerste scoringsmogelijkheid voor Koen Verhagen, maar vooralsnog zonder resultaat. In de vierde minuut is het wel raak. Een voorzet vanaf de rechterkant belandt uiteindelijk voor de voeten van Jefrrey Leemans: 0-1. In de daaropvolgende tien minuten krijgt RFC drie uitgelezen kansen om de scoren te verdubbelen, maar tot ontsteltenis van de meegereisde supporters uit het Veer waren deze niet aan onze jongens besteed. Rond de twintigste minuut is Koen zijn direct tegenstander wederom te snel af en schiet vervolgens de bal, onder de keeper van Olympia’60 door, binnen: 0-2. In het eerste half uur komt Olympa’60 er in z’n geheel niet aan te pas. Zo behoedt het houtwerk en de keeper de thuisploeg voor een grotere achterstand. De dit seizoen vanuit de JO19-1 overgekomen Guus Lambregts beloont zijn goede optreden uiteindelijk met een treffer vlak voor rust: 0-3. Hiermee is de wedstrijd feitelijk ook gespeeld.

In de tweede helft zakt het tempo en het spelniveau in. RFC gelooft het blijkbaar wel en Olympia’60 is simpelweg niet bij machte het RFC moeilijk te maken. Over 90 minuten zijn de Olympianen welgeteld een keer dreigend voor het doel van Sam Brok geweest. RFC daarentegen blijft, net als in de eerste helft, grossieren in het missen van kansen. Met iets meer precisie had hier anders vanmiddag zomaar een overwinning met dubbele cijfers op het scorebord kunnen staan. Rond 17.00 uur vindt de leidsman, de heer Elibol, het ook genoeg geweest en fluit voor het laatst op zijn fluitje deze middag. Tijd om met z’n allen snel de kantine op te zoeken…...

Volgende week komen de Rood Wit Blauwen uit “Besoyen” naar Raamsdonksveer. RWB wist vandaag NEO’25 uit Sprang de eerste verliespunten toe te brengen deze competitie. De burentwist op sportpark De Gaard eindigde in 1-1. De thuiswedstrijd tegen RWB begint om 15.00 uur en hopelijk kan dan voor het eerst dit seizoen worden gespeeld op het deze zomer gerenoveerde hoofdveld. De keuring door de aannemer/gemeente vindt aanstaande woensdag plaats. Ongeacht de uitkomst hiervan, rekenen we uiteraard sowieso weer op de steun van onze trouwe supporters.

Opstelling: Sam Brok, Stef Leijten, Tom Berge, Hidde Meslan, Andrew Liauw, Jeffrey Leemans, Jeroen Kouwenberg, Roy van Drunen (Maikey Luijbregts), Koen Verhagen (Joep Broeders), Rick van Drunen (Jasper Maas) en Guus Lambregts (Jurrian Bakker).