4817GN
BREDA
tel. 076-5149832

Vandaag staat de lastige uitwedstrijd tegen PCP uit Breda op het programma. De ploeg uit de Bredase wijk Heusdenhout beschikt over een aantal technisch zeer vaardige spelers. Aangevuld met gelouterde voetballers als Mustapha Houba en Crea Zimmerman dient RFC, zoals het spreekwoordelijk gezegde luidt, dan ook op haar hoede te zijn. Het zal immers niet de eerste keer zijn dat een hoog geklasseerde ploeg moet buigen voor PCP. Voor de historici onder ons: opgericht in 1937 heeft ook PCP (net als The Gunners) haar bestaan te danken aan een voormalig bedrijf, te weten Machinefabriek Breda. De eerste jaren voetbalde de club nog onder de naam EMBEE: Een Mooi Bestaan Eist Eendracht. In 1942 koos men voor de Latijnse vertaling Poscunt Concordiam Pulchra

Vijf minuten later dan gepland, fluit de ervaren scheidsrechter van dienst, de heer Claeys, voor het begin van de wedstrijd. Blijkbaar zo ervaren dat de leidsman nagenoeg de gehele wedstrijd overzag in een cirkel van hooguit 10 meter vanaf de middellijn…….. Hoewel beide ploegen via de flanken af en toe gevaarlijk door dreigen te komen, leidt dit in de beginfase van de wedstrijd niet tot echt uitgespeelde kansen. Met name de beide buitenspelers van PCP zijn echte handenbinders voor Joep Broeders en Andrew Liauw, maar ons centrale duo Jasper Maas en Jeroen Kouwenberg weet de gaten goed dicht te lopen. Het is zaak voor onze verdediging de tegenstander zover mogelijk buiten de zestien te houden gezien hun specifieke kwaliteiten voor de kleine ruimtes. Tot twee keer toe moet Jesse Graumans handelend optreden op doelpogingen van PCP Verder blijft het voornamelijk bij schoten vanaf de tweede lijn. RFC laat zich in de eerste helft overigens zeker niet onbetuigd en krijgt diverse kansen om de openingsgoal te maken, maar doelpogingen van o.a. de gebroeders van Drunen en Koen Verhagen missen helaas scherpte. Toch is het RFC dat na ruim 35 minuten op voorsprong komt. Na een mooie combinatie, opgezet vanaf de linkerzijde, komt de bal voor de voeten van Stef Leijten. Hij weet de bal vanaf randje zestien met een gedrukt schot buiten bereik van de keeper knap in de hoek binnen te schieten. Dit betekent alweer zijn vierde van het seizoen en een zeer belangrijke. Er veranderd in het restant van de eerste helft niets meer aan de stand en zodoende gaat RFC rusten met een 0-1 voorsprong.

De tweede helft is een kopie van de eerste helft, beide ploegen zijn voetballend aan elkaar gewaagd, maar de uitgespeelde kansen zijn schaars. PCP heeft het meeste initiatief en probeert RFC onder druk te zetten, maar echt dreigend wordt het niet. PCP is slordig in de eindpass en de verdediging van RFC geeft niks weg. Ondanks dat RFC in de tweede helft moeite heeft om onder de druk van PCP uit te voetballen, is de grootste kans toch voor RFC. Na een afgeslagen bal, schiet Koen helaas de bal tegen de binnenkant van de paal. Uiteindelijk is het diezelfde Koen die de wedstrijd een kwartier voor het einde definitief op slot gooit. Slalommend weet hij zowel een verdediger van PCP als de keeper te omzeilen en de bal beheerst in het net te schieten: 0-2. Iets voor half vijf, fluit de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd en kan RFC wederom drie punten toevoegen aan haar totaal.

Volgende week ontvangt RFC de koploper en bezitter van de eerste periodetitel NEO’25. Nederland En Oranje, de oudste club van Sprang-Capelle wordt getraind door oud prof Marcel van Helmond. De wedstrijd begint om 14.30 uur in Raamdonksveer. We rekenen uiteraard weer op de steun van onze trouwe supporters.

Opstelling: Jesse Graumans, Joep Broeders, Jeroen Kouwenberg, Jasper Maas, Andrew Liauw (Guus Lambregts), Stef Leijten, Maikey Luijbregts (Sebastian Kolff), Roy van Drunen, Jeffrey Leemans, Rick van Drunen en Koen Verhagen