Parklaan 1
4941BA
RAAMSDONKSVEER
tel. 0162 - 513404

Na een week met veel regen begon deze zaterdag nog veelbelovend met een waterig zonnetje, maar voordat de wedstrijd van RFC 1 om 14.30 uur start, heeft de zon helaas weer plaats gemaakt voor regenbuien. Deze middag staat de wedstrijd tegen Irene’58 uit Den Hout op het programma. Het dorp van ca. 1.200 inwoners ligt tegenwoordig al bijna tegen de buitengrenzen van Oosterhout West aan. Uiteraard zijn de inwoners kritisch tegenover verdere uitbreidingsplannen, maar dit heeft echter ook z’n voordelen. De plaatselijke voetbalclub verwelkomt de laatste jaren immers regelmatig voetballers van o.a. TSC en VV Oosterhout, wat tot een kwaliteitsimpuls leidt. In 2018 beleefde Irene’58 het sportieve hoogtepunt in haar bestaan door in dat seizoen afgetekend kampioen te worden in de 4e klasse. Na twee seizoenen in de 3e klasse te hebben gevoetbald onder leiding van trainer Paul van Dijk, speelt men echter sinds het seizoen 2020-2021 weer in de voor Irene’58 vertrouwde 4e klasse. Vorig seizoen was Irene’58 nog een ware angstgegner voor RFC. In Raamsdonksveer bleef het toen 1-1 en dit bleken achteraf twee hele dure verliespunten te zijn. Maar vandaag is RFC simpelweg een maatje te groot. Onze jongens zijn in de eerste helft heer en meester en winnen dan ook terecht met 5-1.

Door twee doelpunten van Koen Verhagen staat RFC halverwege de eerste helft al op een 2-0 voorsprong. Wanneer RFC iets nauwkeuriger met de kansen was omgesprongen, had het echter in deze fase ook al zomaar 5-0 kunnen staan. Maar doelpogingen van Guus Lambregts, Jeffrey Leemans, Hidde Meslan en Stef Leijten blijven vooralsnog zonder resultaat.

Na een half uur spelen is Stef het eindstation van een mooi opgezette aanval over meerdere schijven en schiet hij de bal nu wel feilloos binnen: 3-0. Hiermee lijkt de wedstrijd al gelopen. En net als vorige week tegen SSC’55 dreigt ook nu voor de tegenstander een afstraffing. In de 38e minuut volgt nog een enorme kans voor Koen, maar tot zijn eigen afgrijzen, schiet hij deze keer vrij voor het doel naast. Na een vroege wissel (Thomas Verhagen voor de licht geblesseerde Guus) weet Rick van Drunen na goed doorkomen over rechts enkele minuten voor rust de vrijstaande Thomas te vinden die eenvoudig de 4-0 voor zijn rekening neemt. Dit is ook de ruststand. De eerste helft speelt RFC zeer verzorgd voetbal en is men Irene '58 op alle fronten de baas. Onder andere kilometervreter Maikey Luijbregts is weer ouderwets de stofzuiger op het middenveld en Hidde voert fier de laatste linie aan.

Maar net als vorige week in Sprang-Capelle lijkt RFC ook nu weer in de tweede helft met de handrem erop te voetballen. Het tempo ligt aanzienlijk lager en blijkbaar heeft de trainer van Irene ’58 zijn jongens in de rust flink de les gelezen. Want de ploeg uit Den Hout komt feller uit de kleedkamer. In de 60e minuut krijgt Irene ’58 een vrije trap toegekend vanaf de rechterkant. De hoge voorzet wordt door Gijs Joswig ingekopt, waardoor de stand iets draaglijker lijkt te worden voor Irene ’58. De laatste twintig minuten neemt RFC het heft gelukkig weer in eigen handen en wordt het tempo weer wat opgeschroefd, wat meteen weer tot enkele kansjes leidt voor de thuisploeg. Een kwartier voor tijd geeft Hidde het laatste zetje voor de 5-1, nadat een door RFC genomen corner in eerste instantie door Tom Berge het vijfmeter gebied wordt ingekopt. Na 90 minuten vindt de scheidsrechter van dienst, de heer Bel uit Heukelum, het genoeg geweest. De natgeregende spelers zoeken snel de warme douche op om vervolgens samen met de supporters de verdiende overwinning te vieren in de kantine.

Volgende week speelt RFC een uitwedstrijd in Dongen tegen DVVC (Dongense Voetbal Vereniging Concordia). Deze wedstrijd begint om 14.30 uur en we rekenen uiteraard weer op de steun van onze supporters.

Opstelling: Sam Brok, Stef Leijten (Che Vermeulen), Jasper Maas, Hidde Meslan, Joep Broeders, Roy van Drunen (Tjibbe Bras), Jeffrey Leemans, Maikey Luijbregt (Tom Berge), Rick van Drunen, Koen Verhagen en Guus Lambregts (Thomas Verhagen).