Sportlaan 4
5101TA
DONGEN
tel. 0162-314832

Vandaag speelt RFC alweer de 7e competitiewedstrijd van deze jaargang. Opponent Dongense Voetbal Vereniging Concordia wacht na zes speelronden nog steeds op de eerste punten. Vorige week werd door DVVC tegen titelkandidaat Neo’25 zelfs een 7-0 nederlaag geïncasseerd. RFC lijkt dan ook een eenvoudige klus te moeten klaren. Na twee eenvoudige overwinningen op rij, tegen respectievelijk SSC’55 en Irene’58, is het logisch te verwachten dat vanmiddag het telraam nodig is. Maar daarin schuilt nou juist het gevaar…..

“Concordia” was de Romeinse godin van de eendracht. De oprichters van DVVC wilden hun leden blijkbaar een duidelijke boodschap meegeven: het streven naar eendracht onder elkaar, ongeacht achtergrond, rang en/of stand…... Sportief gezien heeft de kleinste voetbalbalclub van Dongen altijd in de schaduw gestaan van VV Dongen en in mindere mate Olympia’60. In het verleden troffen DVVC en voormalig Veerse Boys elkaar meerdere keren. Noemenswaardig is het seizoen 2006-2007: DVVC leek toen lang af te stevenen op het kampioenschap in de 5 e klasse, maar moest in de laatste speelronde uiteindelijk de eerste plaats delen met Veerse Boys. In de daaropvolgende beslissingswedstrijd trok Veere Boys met toenmalig trainer Gerrie Jumulet uiteindelijk aan het langste eind. Afgelopen seizoen behaalde RFC overigens haar grootste overwinning tegen DVVC. Op sportpark Dongekant werd het toen maar liefst 0-9. Ook vandaag is RFC heer en meester en boekt het uiteindelijk een eenvoudige 1-5 overwinning.

Het eerste wapenfeit van de wedstrijd komt echter van DVVC. Over de linkerflank komt de aanvoerder gevaarlijk door, maar zijn voorzet gaat gelukkig over het doel van Jesse Graumans. RFC is meteen wakker. In de 5e minuut wordt een aan RFC toegekende vrije trap door Jeffrey Leemans weggelegd bij de 2e paal en door aanvoerder Jeroen Kouwenberg binnengekopt: 0-1. Het meegereisde publiek uit Raamsdonksveer gaat er eens goed voor zitten. Toch duurt het tot de 20e minuut alvorens RFC de voorsprong weet te verdubbelen. Koen Verhagen krijgt een diepe bal van achteruit, dribbelt de “zestien in, kapt z’n tegenstander uit en schiet vervolgens in de korte hoek binnen. Na een half uur spelen is de wedstrijd in principe al gespeeld wanneer een corner van Jeffrey Leemans wederom door Jeroen wordt binnen gewerkt en de 0-3 op het scorebord verschijnt. Wanneer Stef Leijten voor rust, na een bekeken schot vanaf een meter of zestien ook nog de 0-4 voor zijn rekening neemt, lijkt een “oorwassing” aanstaande voor DVVC.

Maar zoals we gewend zijn van RFC kantelt het spelbeeld na de rust. Na 10 minuten spelen, wordt een kort genomen corner van DVVC bij de eerste paal binnengeschoten. De verdediging van RFC staat erbij en kijkt ernaar. Met name in de opbouw en eindpas is RFC in de tweede helft slordig. Diverse kansen worden vakkundig om zeep geholpen. Daarnaast redt ook het houtwerk DVVC tot twee keer toe voor een grotere nederlaag. In de slotfase wordt het dan toch nog 1-5 . Een lage voorzet wordt door Jeroen ingekopt. Dit betekent zijn derde doelpunt van de middag. Iets voor half vijf klinkt het eindsignaal. RFC kan weer drie punten toevoegen. Toch is het een overwinning met een bijsmaak. Het lukt RFC vooralsnog niet om het karwei een keer echt goed af te maken.

Volgende week komt de huidige nummer 2 van de ranglijst, TSC ZA, op bezoek in Raamsdonksveer. De wedstrijd begint om 14.30 uur en we rekenen uiteraard weer op de steun van onze trouwe supporters.

Opstelling: Jesse Graumans, Stef Leijten, Jasper Maas (Hidde Meslan), Joep Broeders, Andrew Liauw, Jeffrey Leemans (Tom Berge), Jeroen Kouwenberg, Maikey Luijbregts, Roy van Drunen (Guus Lambregts), Koen Verhagen, Rick van Drunen (Thomas Verhagen).