Wikketuin 15 A
4824PN
BREDA
tel. 076-5417868

RFC mocht de openingswedstrijd van het nieuwe seizoen aantreden tegen outsider en jubilaris The Gunners uit Breda. De club viert namelijk dit jaar haar 70 jarige bestaan en was haar tijd indertijd al ver vooruit als enige zaterdagvereniging in Breda en omgeving. Sinds dit jaar hebben ze echter gezelschap gekregen van PCP en UVV’40. Na afgelopen seizoen roemloos als nummer 6 te zijn geëindigd in de  4e klasse C (de zgn. West-Brabantse klasse) heeft het eerste elftal van The Gunners deze zomer een aanzienlijke metamorfose ondergaan en mag dan ook worden toegevoegd aan het lijstje van kanshebbers voor de bovenste plaatsen dit seizoen. Nadat de pupil van de week deze middag pas na de derde poging (tot groot vermaak van het publiek op het druk bezocht sportpark) onze doelman Sam Brok wist te verschalken, kon de wedstrijd iets na 15.30 uur dan eindelijk beginnen.

Na een wat voorzichtige opening van beide kanten, kreeg RFC al snel de overhand. Dit leidde na 16 minuten spelen tot de eerste grote kans van de wedstrijd. Koen Verhagen slalomde op de voor hem karakteristieke wijze door de verdediging van The Gunners heen. Maar waar afleggen op de mee op komende Jasper Maas een betere optie was geweest, besloot hij zelf te gaan voor succes. Zijn doelpoging strandde echter op de keeper. Vijf minuten later volgde een nagenoeg identieke situatie. Koen kwam wederom goed door over links. Nu was het wel raak. 0-1  In deze fase was RFC heer en meester en leek er geen vuiltje aan de lucht. Maar zoals zo vaker de afgelopen periode liet RFC vanuit het niets de tegenstander weer terug in de wedstrijd komen. Hier ging halverwege de eerste helft echter wel een buitenspelsituatie aan voorafgaand. Maar waarschijnlijk was de gebrekkig fluitende leidsman de enige die dit was ontgaan. Vervolgens haalde  Jeffrey Leemans de doorgebroken speler van The Gunners in het eigen zestiengebied onderuit. De bal ging resoluut en terecht op de stip. De club uit Breda-Noord heeft met Danny Ummels een echte penalty specialist in huis: 1-1. Vanaf dat moment verloor RFC de grip op de wedstrijd. Hoewel Koen even later nog een keer gevaarlijk door kwam. Maar zijn scherpe voorzet werd door iedereen gemist. Dit was een van de weinig wapenfeiten in het restant van de eerste helft. Beide ploegen gingen vervolgens aan de thee met een 1-1 ruststand.

The Gunners voelde de onzekerheid bij RFC en gooide er nog een schepje bovenop in de 2e helft. RFC had duidelijk moeite met het fysieke spel van de tegenstander. Toch kreeg RFC in de 52e minuut een niet te missen kans om toch weer op voorsprong te komen. Na een snelle omschakeling gaf Koen  de bal om maat mee op broer Thomas Verhagen. Maar alvorens hij kon afdrukken, faalde hij jammerlijk door de bal van z’n voet te laten glippen. Rond het uur spelen, moest RFC wederom (na onoplettendheid achterin) aan de noodrem trekken en ging de bal andermaal terecht op de stip. Nu ging dit wel vergezeld met een gele kaart voor Andrew Liauw. Omdat dit zijn tweede kaart was van de middag kon hij gaan douchen en mocht RFC het laatste half uur met tien man verder. Danny Ummels posteerde zich wederom achter de bal en dat betekende een 2-1 voorsprong voor de thuisploeg. RFC moest nu op zoek naar de gelijkmaker. En deze leek er nog snel te komen ook.        Tot twee maal toe werd echter een kopbal van Jeroen Kouwenberg uit een corner van de lijn gehaald. Het was uiteindelijk The Gunners die in de 70e minuut de wedstrijd definitief op slot gooide door een fout van Stef Leijten  af te straffen: 3-1. Doelpuntenmaker deze keer Jeffrey Cuppen, vorig seizoen nog spelend bij Zondag 1e klasser Wittenhorst in Horst, maar vanwege studie in Breda nu voetballend bij The Gunners. Tegen half zes was de eerste nederlaag van het seizoen een feit voor RFC.

RFC oogt fragiel, veel spelers halen momenteel niet hun niveau en het gemis van aanvalsleider Timo Kerstens (tot de winterstop afwezig vanwege studie buitenland) is duidelijk zichtbaar. Was de wedstrijd vandaag een valse start voor RFC of zijn de verwachtingen voor dit seizoen wellicht te hoog? Volgende week mag RFC in herkansing tegen voormalig zondag 4e klasser UVV’40. De ploeg uit Ulvenhout verloor haar eerste wedstrijd ook en is net als RFC gebrand op eerherstel. De wedstrijd begint om 15.00 uur in Raamdonksveer. We rekenen uiteraard weer op de steun van onze trouwe supporters.

Opstelling: Sam Brok, Tom Berge (Joep Broeders), Jeffrey Leemans, Stef Leijten, Andrew Liauw, Jeroen Kouwenberg, Koen Verhagen, Hidde Meslan, Rick van Drunen, Thomas Verhagen (Guus Lambregts) en Jasper Maas.