Ruiterspoor 21
4911BA
DEN HOUT NB
tel. 0162-451006

Na de mooie overwinning vorige week tegen SSC’55 (6-1), mag RFC vandaag naar Den Hout. Waar een klein dorp groot in kan zijn, heeft (in ieder geval dit seizoen) niet betrekking op de prestaties van de plaatselijke voetbalclub, maar wel op het jaarlijkse Paaspopfestival wat volgend weekend weer op het programma staat in Den Hout. Dit unieke evenement draait jaarlijks volledig op vrijwilligers en weet elk jaar aansprekende namen en vele duizenden bezoekers naar het dorp te lokken. Deze jaargang staan o.a. Antoon, Mart Hoogkamer, Emma Heesters en Kraantje Pappie op Paaspop Den Hout 2024. Maar zover is het nog niet. Er zullen vandaag door RFC eerst drie punten moeten worden opgehaald in het “brinkdorp”. Hoewel de tegenstander in het rechterrijtje bivakkeert en zo goed als zeker volgend seizoen in de 5 e klasse zal acteren, is Irene ’58 uit zeker geen sinecure. Dit heeft koploper NEO ‘25 eerder dit seizoen ook ervaren, door pas vlak voor tijd de overwinning binnen te slepen (0-1).

Door de aanwezigheid van Sebastian Kolff, schuift Tjibbe Bras vandaag een linie naar voren. Daarnaast neemt Hidde Meslan na twee weken afwezigheid vanwege vakantie zijn plek als centrale verdediger weer in ten koste van Jasper Maas. Verder is de samenstelling van het team ongewijzigd ten opzichte van vorige week. Na 10 minuten noteren we de eerste kans van de wedstrijd. Na een door Jeffrey Leemans genomen corner kopt Tom Bergé op de lat. Halverwege de eerste helft volgt een tweede kansje voor RFC, maar het schot van afstand van Koen Verhagen belandt in het zijnet. Irene ’58 houdt de linies compact, met veel mensen achter de bal en RFC daarentegen probeert snelheid in het spel te houden. In de 23e minuut krijgt RFC wederom een corner. Deze keer is het wel raak. Rick van Drunen hoeft er alleen maar z’n hoofd tegen aan te zetten en het is 0-1. Direct na de aftrap lijkt RFC de voorsprong te verdubbelen. Nadat de bal snel is onderschept, wordt Koen de diepte ingestuurd. Hij bereikt de achterlijn en legt de bal vervolgens terug op de zestien. Jeffrey schiet de bal geplaatst in de linkerhoek, maar de keeper van Irene’58 weet deze bal met uiterste inspanning er toch nog vakkundig uit te tikken. Niet veel later gaat Koen weer op avontuur, passeert 2-3 man en komt 1 op 1 met de sluitpost van Irene ’58. Helaas schiet hij op de keeper waardoor het nog steeds 0-1 blijft. RFC speelt met name het laatste kwartier van de eerste helft niet haar beste spel. Irene’58 loert op de counter en Jesse Graumans is gelukkig attent bij zo’n spaarzame tegenstoot. Vlak voor rust is Irene’58 nog het dichtst bij een doelpunt. Uit een corner belandt de bal bij een vrijstaande speler, maar deze schiet de bal gelukkig recht op Jesse. We gaan uiteindelijk rusten met een kleine voorsprong. Het blijft dus oppassen geblazen voor onze jongens.

In de tweede helft, scoort RFC al snel de 0-2. Na een goed opgezette aanval krijgt “man of the match” Jeffrey op links de bal. Zijn voorzet belandt vervolgens via de keeper bij de tweede paal en wordt door Timo eenvoudig ingekopt. Hiermee is het verzet van Irene ’58 gebroken. In het vervolg van de wedstrijd krijgen zowel Hidde als Timo nog de mogelijkheid de voorsprong verder uit te breiden, maar hun pogingen zijn helaas niet succesvol. In de 90e minuut maakt Rick op aangeven van (de voor Timo ingevallen) Thomas Verhagen zijn tweede van de middag en lijkt RFC met 0-3 te gaan winnen. Maar net als twee weken geleden tegen RWB, is RFC weer niet attent en scoort de tegenstander in de extra tijd alsnog een tegendoelpunt. Hiermee komt de eindstand uiteindelijk op 1-3.

Volgende week (paasweekend) is RFC vrij. Om toch in het ritme te blijven, speelt RFC aanstaande donderdag om 20.00 uur in Raamsdonksveer een oefenwedstrijd tegen VV Altena uit Nieuwendijk.

Zaterdag 6 april hervatten we de competitie met een thuiswedstrijd tegen DVVC uit Dongen. Aanvang 15.00 uur. We rekenen uiteraard weer op de steun van onze supporters.

Opstelling: Jesse Graumans, Stef Leijten (Jasper Maas), Tom Bergé, Hidde Meslan, Maikey Luijbregts (Andrew Liauw), Jeffrey Leemans, Tjibbe Bras (Pepijn Borst), Roy van Drunen, Koen Verhagen, Rick van Drunen en Timo Kerstens (Thomas Verhagen).