Bernhardstraat 19
5161XJ
SPRANG-CAPELLE
tel. 0416-273570

Vandaag staat voor RFC op het programma de eerste wedstrijd van een drieluik tegen een voetbalclub uit Sprang-Capelle. In een ver verleden bestond de huidige plaats uit drie afzonderlijke kernen, te weten Sprang, Vrijhoeve-Capelle en ’s-Grevelduin-Capelle. Dit verklaart dan ook de aanwezigheid van drie voetbalclubs in het huidige Sprang-Capelle. Sparta SDO Combinatie, opgericht in 1955 heeft haar wortels in Vrijhoeve-Capelle. Rond de eeuwwisseling speelde SSC’55 nog in de eerste klasse onder trainer Dick Stuy v/d Herik, maar daarna is het sportieve verval van het voormalige voetbalbolwerk langzaam ingezet en sinds het seizoen 2019-2020 spelen “de wespen”
zelfs in de 4 e klasse. Met de versterkte degradatieregeling dit seizoen zal SSC’55 kost wat kost nog een degradatie willen voorkomen. Na de openingswedstrijd nog te hebben gewonnen van DVVC, vindt SSC’55 zich na drie opeenvolgende nederlagen momenteel echter terug in het niet gewenste rechterrijtje. En na 90 minuten spelen vanmiddag komt hier voorlopig nog geen verandering in. RFC is vandaag duidelijk een maatje te groot en wint verdiend met 2-7.

In de 3e minuut van de wedstrijd is het al raak voor RFC. Koen Verhagen wordt ingespeeld aan de zijkant, zoekt zijn tegenstander op, passeert deze en schiet vervolgens in de korte hoek binnen. Een betere start is bijna niet denkbaar voor RFC. Maar amper bijgekomen van de feestvreugde staat het alweer gelijk. De bal wordt door SSC’55 het strafschopgebied ingespeeld en van richting veranderd. Hierdoor komt de bal met enig geluk bij de tweede paal voor de voeten van SSC’55 speler Rob van Kuijk. Deze aarzelt niet en zijn doelpoging verdwijnt uiteindelijk via een been van Stef Leijten wat gelukkig in de bovenhoek: 1-1.

Dit is echter voor RFC het sein om een tandje bij te zetten. SSC’55 wordt weggespeeld en na 25 minuten spelen in de eerste helft staat er al een comfortabele 1-4 voorsprong op het scorebord voor RFC. In de 18e minuut wordt het eerst 1-2 wanneer een indraaiende voorzet van Jeffrey Leemans door een speler van SCC’55 in eigen doel wordt gewerkt en enkele minuten later vergroot RFC via een aanval over meerdere schijven de voorsprong al naar 1-3: De aanval wordt opgezet door Guus Lambregts en via tussenstations Stef en Koen schuift Rick van Drunen de bal uiteindelijk in de verre hoek binnen. In de 25 e minuut steekt Guus vervolgens Koen weg. Laatstgenoemde loopt 1 op 1 de
“zestien” in, speelt z’n tegenstander uit en schiet wederom in de korte hoek binnen. Na ruim een half uur spelen wordt SSC’55 weer een keer gevaarlijk. In de omschakeling belandt de tegenstander in een 2 tegen 1 situatie, maar weet deze kans niet te benutten. De doelpoging vanaf randje zestien wordt gepakt door keeper Sam Brok. Nog voor de rust gooit RFC de wedstrijd definitief op slot met de 1-5. Na een diepe bal op Koen, passeert hij vervolgens de keeper van SSC’55 en schuift de bal simpel binnen. Een afstraffing loert voor SSC’55.

RFC, in de tweede helft gestart met Tjibbe Bras voor Guus Lambregts, gaat na de thee verder waar het in de eerste helft mee is geëindigd. In de 50 e minuut wordt het 1-6. Een voorzet van Roy van Drunen wordt in eerste instantie nog uit de zestien gekopt door SSC’55. Jeffrey neemt de afvallende bal aan en krult deze vervolgens in de lang hoek binnen. RFC neemt daarna wat gas terug en gelooft het blijkbaar wel. Een kwartier voor tijd een onoplettendheid van RFC zijde. Een afvallende bal belandt voor de voeten van Imad Salim. Zijn inzet lijkt houdbaar, maar verdwijnt tussen de benen van Sam in het doel; 2-6. Het slotakkoord is uiteindelijk voor RFC. Na een overtreding op Koen binnen de zestien, schiet Jeffrey de toegekende strafschop onberispelijk binnen 2-7. Iets voor half vijf fluit scheidsrechter Verhoeven voor het einde van de wedstrijd. Een prima uitslag voor RFC, waar niets op af te dingen is en waar hopelijk komende weken verder op gebouwd kan worden.

Volgende week speelt RFC thuis tegen Irene’58 uit Den Hout. Let op het gewijzigde aanvangstijdstip! I.v.m. de wintertijd speelt RFC namelijk vanaf heden tot zaterdag 3 februari haar thuiswedstrijden om 14.30 uur. We rekenen uiteraard weer op de steun van onze trouwe supporters.

Opstelling: Sam Brok, Stef Leijten (Joep Broeders), Jeroen Kouwenberg, Jasper Maas, Andrew Liauw,Jeffrey Leemans, Maikey Luijbregts (Thomas Verhagen), Roy van Drunen, Guus Lambregts (TjibbeBras), Koen Verhagen en Rick van Drunen.