Parklaan 1
4941BA
RAAMSDONKSVEER
tel. 0162 - 513404

Vandaag staat het treffen tegen het onberekenbare PCP op het programma. In het wedstrijdverslag PCP – RFC van 25 november jl. schreef ik o.a. nog “het zal immers niet de eerste keer zijn dat een hoog geklasseerde ploeg moet buigen voor PCP”. Medekoploper NEO ’25 heeft dit vorige week zaterdag nog aan den lijve mogen ervaren en droop met de staart tussen de benen af van Sportpark De Lage Kant na een 4-0 nederlaag. De selectie van PCP kent een aantal opvallende namen. Naast de in onze regio bekende voetbalnamen Crea Zimmerman en Mustapha Houba mag ook de oud Kosovaarse international Simon Loshi aan deze lijst worden toegevoegd. In het seizoen 2021-2022 nog actief voor 2e divisionist ASWH, toont hij nu wekelijks zijn kunsten bij de kleinste club van Breda. Het is zaak te waken voor onderschatting.

De scheidsrechter van dienst, de ervaren heer Timmers, fluit pas om 15.10 uur voor het begin van de wedstrijd nadat allereerst pupil van de week Joel van Pelt het goede voorbeeld heeft gegeven. Na een indrukwekkende slalom door de verdediging van PCP geeft hij de Bredase sluitpost het nakijken. Goed voorbeeld doet goed volgen, zullen onze jongens gedacht hebben, want RFC opent furieus en overloopt PCP volledig. Na welgeteld 7 minuten is de wedstrijd al gespeeld. RFC leidt dan al met een comfortabele 3-0 voorsprong. Na een overtreding op Stef Leijten aan de rechterkant van het veld, komt de door Jeffrey Leemans genomen vrije trap voor de voeten van Jeroen Kouwenberg en is het meteen raak. Twee minuten later schiet Roy van Drunen een vrije trap op ruim 20 meter van het doel laag binnen en in de 7e minuut kopt Jeroen een corner van Jeffrey simpel binnen. PCP snakt in deze fase naar adem en komt er in zijn geheel niet aan te pas. RFC is geenszins van plan het rustiger aan te doen want na 20 minuten is het al 6-0 . Bij alle drie de goals is Timo Kerstens nadrukkelijk betrokken. Na een mooie pas van hem op Stef wordt diens voorzet vervolgens in de 17 minuut door Roy beheerst afgerond. Een minuut later volgt de 5-0 na een mooie steekpas van Timo op Koen Verhagen en even later is Timo het eindstation na een prima combinatie met aanvoerder Jeffrey. Sebastian Kolff verlaat na een half uur spelen lichtgeblesseerd en wellicht uit voorzorg het veld en wordt vervangen door Tom Berge. In het vervolg krijgt RFC nog diverse grote kansen om de voorsprong verder uit te breiden, maar enkel Koen weet nog een keer het net te vinden na een door hem zelf goed opgezette aanval. Tegen het einde van de eerste helft verslapt de aandacht een beetje bij RFC en doet PCP iets terug. Een hard schot van buiten de zestien belandt buiten bereik van keeper Jesse Graumans in het net en even later weet PCP bijna nog een keer te scoren. Oud RFC speler Crea Zimmerman komt 1 op 1 met Jesse, maar laatstgenoemde weet de inzet van Crea knap met de voeten te keren. We gaan vervolgens aan de thee met een 7-1 tussenstand op het scorebord.

Timo en Jeffrey blijven achter in de kleedkamer. Omdat de wedstrijd al is gelopen, geen onlogische beslissing van de technische staf, mede ook met het oog op de resterende wedstrijden. Voor hen in de plaats komen Pepijn Borst en Jasper Maas. Ook in de tweede helft vindt de wedstrijd voornamelijk plaats op de helft van PCP en na het missen van wederom diverse grote kansen, weet RFC voor het eerst dit seizoen de voorsprong toch uit te breiden naar dubbele cijfers. Doelpuntenmakers in de tweede helft zijn Stef (2x) en Koen (1x vanaf de stip). Rond de klok van 17.00 uur klinkt het laatste fluitsignaal. RFC wint uiteindelijk met 10-1. Tevredenheid heerst alom na afloop van de wedstrijd. Nog twee finales te gaan…

Zaterdag 11 mei hervatten we de competitie weer met de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen. SV Capelle is die middag de tegenstander. De opponent uit ‘s- Grevelduin-Capelle wist vandaag medekoploper NEO ’25 in bedwang te houden. De onderlinge strijd eindigde in 1-1. De wedstrijd op ons eigen sportpark begint dan 14.30 uur en na afloop van de wedstrijd staat het niet meer weg te denken eindeseizoensfeest op de agenda. We rekenen uiteraard weer op de steun van onze supporters. Komende weken speelt RFC overigens nog twee oefenwedstrijden, beiden thuis tegen resp. VV Altena (donderdag 25 april) en SV Terheijden (dinsdag 7 mei).

Opstelling: Jesse Graumans, Stef Leijten, Jeroen Kouwenberg, Hidde Meslan, Maikey Luijbregts, Sebastian Kolff (Tom Berge), Roy van Drunen, Jeffrey Leemans (Jasper Maas), Rick van Drunen (Andrew Liauw), Koen Verhagen (Tjibbe Bras) en Timo Kerstens (Pepijn Borst).