Parklaan 1
4941BA
RAAMSDONKSVEER
tel. 0162 - 513404

Vandaag staat de wedstrijd tegen lijstaanvoerder Nederland En Oranje uit Sprang op het programma. De oudste club van Sprang-Capelle heeft een rijke historie, die in 1925 echter begon als korfbalclub. Pas enkele jaren later kwam daar een voetbaltak bij. Tot 2004 speelden de club haar wedstrijden op het voormalige sportpark gelegen bij de historische molen aan de noordkant van het dorp. Inmiddels is dit gedeelte van Sprang opgeslokt door Landgoed Driessen, de nieuwbouwwijk van Waalwijk. Sinds 2004 is NEO ’25 daarom enkele honderden meters verderop, tezamen met RWB, gehuisvest op sportpark De Gaard.

Voor ons trainersduo Stefan Brok en Patrick Leijtens is het vandaag een weerzien met oude bekenden. NEO ’25 loopt namelijk als een rode draad door hun voetballeven. Na jaren in de top van het amateurvoetbal te hebben gespeeld, eindigden ze beiden hun actieve periode als voetballer bij de club uit Sprang. In het seizoen 2004-2005 werd NEO ‘25 met Stefan en Patrick in de gelederen ongeslagen kampioen in de 4e klasse en scoorde laatstgenoemde dat seizoen zelfs meer dan 50 keer voor de rood, wit blauwen. Een ongekend aantal. Na diverse andere clubs te hebben getraind, maakte Stefan in 2018 dan toch eindelijk de overstap van Uno Animo naar z’n cluppie en werd ook de samenwerking tussen Patrick en NEO ’25 weer in ere hersteld Tot afgelopen seizoen speelde NEO ’25 onafgebroken in de 3e klasse. Maar na een enigszins verassende degradatie (ondanks het hoge aantal behaalde punten van 33 uit 24 wedstrijden), vindt NEO ’25 zich dit seizoen, net als de overige twee clubs uit Sprang-Capelle, terug in de 4e klasse.

Vele honderden supporters hebben de kou deze middag getrotseerd om de topper in de 4e klasse F te aanschouwen. Zowel tijdens de rust als na afloop van de wedstrijd puilt de kantine uit. Het is mooi om te zien dat RFC leeft. Niet alleen onder onze leden, maar ook steeds meer inwoners, oud-leden alsmede sponsoren weten ons sportpark te vinden bij thuiswedstrijden van ons eerste elftal op zaterdagmiddag. Daar mogen we best trots op zijn!

Terug naar de wedstrijd zelf. Ondanks de grote belangen voor beide ploegen vanmiddag, lijken de spelers van RFC weinig last te hebben van spanning. RFC opent namelijk furieus. Na een slippertje in de verdediging van NEO ’25 krijgt RFC al na enkele minuten een grote kans op de openingsgoal. De inzet wordt echter geblokt. De hieruit volgende corner, genomen door Stef Leijten, wordt vervolgens bij de tweede paal door onze aanvoerder Jeroen Kouwenberg feilloos binnengekopt: 1-0. Enkele minuten later een misverstand in de verdediging bij RFC. De inzet van Nicky van Wanrooy wordt gelukkig vakkundig door Jesse Graumans onschadelijk gemaakt. In de 20e minuut lijkt RFC de voorsprong te verdubbelen. Na een mooie steekpass van Andrew Liauw en dito aanname en sleepbeweging van Koen Verhagen, komt Koen oog in oog te staan met de sluitpost van de tegenstander. Zijn schot belandt helaas op de paal. In deze fase is RFC erg gretig en onze lopende aanvallers zijn een ware plaag voor de laatste linie van NEO ’25. Een minuut later is het dan toch raak. Op fantastische wijze stuurt Koen zijn directe tegenstander het bos in en laat de keeper van NEO ’25 nu wel kansloos: 2-0. De organisatie bij RFC staat deze middag wederom als een huis. Hoewel RFC verdedigend nagenoeg niks weggeeft en onze aanvallers vandaag het verschil maken, blijkt NEO ’25 wel degelijk te beschikken over een goed voetballende ploeg. Zo weet NEO ’25 na een goede combinatie vanaf het middenveld toch nog een keer gevaarlijk door te dringen voor het doel van Jesse, maar de doelpoging wordt door Jesse met de voeten gepareerd. Vlak voor rust kopt stofzuiger Maikey Luijbregts uit een voorzet van Koen de 3-0 binnen voor RFC.

In de tweede helft lijkt RFC op dezelfde voet door te gaan. Na goed doorkomen van Stef via de rechterflank, wordt zijn voorzet in de 49e minuut echter op een haar na gemist door Koen. Maar in het vervolg van de wedstrijd laat RFC het initiatief over aan NEO ’25. Ondanks het vele balbezit van de ploeg uit Sprang leidt dit slechts tot een echte kans. In de 55e minuut komt de bal na een scrimmage voor de voeten van een speler van NEO ’25. Zijn uithaal van buiten de zestien belandt op de vuisten van Jesse. Verder dan enkele afstandsschoten uit de tweede linie komt NEO ’25 verder niet meer. De grootste kansen zijn zelfs voor RFC. Een kwartier voor tijd wordt een inzet van Rick van Drunen gekeerd door de doelman van NEO ’25 en ook de rebound van Jeffrey Leemans mist precisie. Rond half vijf fluit de scheidsrechter van dienst, de heer Vermaas uit Papendrecht voor het laatst op zijn fluitje. Met als resultaat: een verdiende overwinning voor RFC.

Volgende week speelt RFC alweer de laatste wedstrijd voor de winterstop. Tegenstander is dan SV Capelle. Het aanvangstijdstip van de wedstrijd op het Mandemakers Sportpark in Sprang-Capelle is 14.30 uur.  We rekenen uiteraard weer op de steun van onze supporters.

Opstelling: Jesse Graumans, Joep Broeders, Hidde Meslan, Jeroen Kouwenberg, Andrew Liauw (Roy van Drunen), Maikey Luijbregts, (Jasper Maas), Stef Leijten, Jeffrey Leemans, Sebastian Kolff, Rick van Drunen en Koen Verhagen (Guus Lambregts).