Parklaan 1
4941BA
RAAMSDONKSVEER
tel. 0162 - 513404

Vandaag een mooi affiche in Raamsdonksveer. De wedstrijd tussen de huidige nummers 2 en 3 van de ranglijst. Tegelijkertijd ook een weerzien met een oude bekende: de huidige trainer van TSC ZA, Tom Looijmans, was enkele seizoenen geleden namelijk nog actief binnen RFC als trainer van de JO19-1 en jeugd coördinator. TSC beleefde dit seizoen een flitsende start met 18 punten uit 6 wedstrijden en liep vorige week pas tegen de eerste verliespunten op. Titelkandidaat NEO ’25 was toen met 3-1 te sterk. Een forse tegenvaller met het oog op de eerste periodetitel. TSC heeft het nu niet meer in eigen handen en moet sowieso vandaag winnen van RFC om nog kans te maken. Het zaterdagteam van TSC is een ervaren ploeg. Diverse spelers hebben een verleden bij het eerste team van TSC zondag en beschikken naast ervaring dus ook over de nodige voetbalkwaliteiten om het iedere ploeg in deze 4e klasse lastig te maken. De verwachting voorafgaand aan deze middag is dan ook dat het een echt voetbalgevecht zal worden. Onder regenachtige omstandigheden fluit scheidsrechter Van Doesburg klokslag 14.30 uur af voor het begin van de match.

De beginfase is nog voor de bezoekers uit Oosterhout-Zuid. TSC probeert hoog druk te zetten en schuwt ook de fysieke duels niet. Hier lijkt de thuisploeg even een antwoord op te moeten vinden. Kortom, de handelingssnelheid moet omhoog. De verdediging van RFC onder aanvoering van Jeroen Kouwenberg staat deze middag als een huis en geeft nagenoeg niks weg. Na een kwartier spelen de eerste kans voor RFC. Koen Verhagen gaat weer eens op avontuur en wordt hierbij onreglementair gestopt door een verdediger van TSC. De vrije trap van Roy van Drunen verdwijnt vervolgens helaas in de muur. Maar dit is wel het sein voor RFC om de teugels aan te halen. In het vervolg van de eerste helft komt TSC er niet meer aan te pas. Met name de lopende spelers voorin zijn een ware plaag voor de bezoekers. Na een half uur spelen wordt een voorzet van Stef Leijten vanaf de rechterkant in eerste instantie nog door iedereen gemist. Maar een attente Roy van Drunen pakt de bal aan de linkerkant op en geeft de bal nogmaals voor. De bal belandt uiteindelijk weer bij Stef die niet aarzelt en uithaalt: 1-0. Enkele minuten later volgt de mooiste aanval van deze middag. De aanval wordt opgezet door Koen rond de middellijn en na een schitterende combinatie met Rick van Drunen door het midden is het eerstgenoemde die de keeper kansloos laat: 2-0. RFC lijkt op rozen te zitten, maar TSC heeft een minuut later alweer de aansluitingstreffer te pakken. Een ingestudeerde vrije trap wordt door Samuel v/d Haspel knap via de grond binnengekopt. RFC laat zich echter niet uit het veld slaan en blijft continue de aanval zoeken. Vlak voor rust is het nu Roy die zijn directe tegenstander te snel af is. Alvorens uit te kunnen halen wordt hij op ca. 25 meter van het doel van TSC onderuit gehaald. RFC heeft meerdere specialisten in huis. Deze keer is het de beurt aan Koen. Zijn uithaal verdwijnt op schitterende wijze in de verre bovenhoek: 3-1. Een verdiende voorsprong,
waar niets op aan te merken is. Na 45 minuten spelen zijn de toeschouwers dan ook van mening dat RFC deze eerste helft het beste voetbal van dit seizoen heeft laten zien.

In de tweede helft lijkt RFC op twee gedachten te hinken: doorpakken of de huidige voorsprong consolideren. RFC laat het spel over aan TSC en verdedigt met verve en loert op de snelle omschakeling. Op een gigantische pegel van Danilo Maton na, die buiten bereik van keeper Jesse op het aluminium uiteen spat, komt TSC niet. Daar tegenover krijgt RFC diverse mogelijkheden om TSC met een grotere nederlaag naar huis te sturen. Zo komt Koen een teen tekort op een voorzet van invaller Jasper Maas. Even later wordt een vrije trap van Jeffrey door diezelfde Koen wederom niet omgezet tot een doelpunt: zijn kopbal gaat naast. Halverwege de tweede helft maakt Sebastian Kolff na een hardnekkige liesblessure eindelijk zijn langverwachte entree voor RFC. De oud speler van o.a. FC Lienden en Kozakken Boys blijkt een prima aanwinst. Met zijn rust en overzicht laat hij meteen zien van toegevoegde waarde te kunnen zijn voor RFC. Na een overtreding op diezelfde Sebastian in
de 87e minuut, beloont Jeffrey zijn sterke optreden deze middag door de toegekende vrije trap langs de muur binnen te schieten: 4-1. Dit is ook de eindstand. Door deze overwinning wisselen TSC en RFC van plek op de ranglijst. Lachende derde is NEO ’25. Zonder te spelen vandaag pakt de ploeg uit Sprang de eerste periodetitel.

Volgende week speelt RFC uit tegen een gevaarlijke outsider. Tevens de tegenstander, waar dit seizoen tegen gevoetbald moet worden, met de mooiste naam: Postcunt Concordiam Pulchra (PCP). Latijn voor “een mooi bestaan eist eendracht”. Het aanvangstijdstip van de wedstrijd op sportprak Lage Kant te Breda is 14.30 uur. We rekenen uiteraard ook dan weer op de steun van onze supporters.

Opstelling: Jesse Graumans, Joep Broeders, Hidde Meslan, Jeroen Kouwenberg, Andrew Liauw, Maikey Luijbregts, Stef Leijten (Jasper Maas), Jeffrey Leemans, Roy van Drunen (Sebastian Kolff), Rick van Drunen en Koen Verhagen.