Parklaan 1
4941BA
RAAMSDONKSVEER
tel. 0162 - 513404

Na een indrukwekkende minuut stilte voor de onlangs overleden Piet Damen, start RFC na het fluitsignaal meteen veelbelovend tegen laagvlieger Olympia’60 uit Dongen. Al na 30 seconden krijgt RFC de eerste mogelijkheid voor een doelpunt. Jeffrey Leemans kan vrij uithalen, maar zijn schot gaat over het doel van Olympia’60. De tegenstander is meteen gewaarschuwd, maar dit is blijkbaar aan dovemans oren gericht, want een minuut later is het al 1-0 voor RFC. Een diepe bal van achteruit valt achter de verdediging van de Olympianen. Rick van Drunen schiet vervolgens oog in oog met de sluitpost beheerst binnen. En het lijkt nog erger te worden voor Olympia’60: direct vanaf de aftrap verovert Koen Verhagen de bal en legt deze vervolgens panklaar voor Roy van Drunen om de voorsprong te verdubbelen. Soms is het moelijker om een bal in kansrijke positie niet binnen te werken dan wel…Maar laatstgenoemde heeft daar geen moeite mee en presteert het van 3 meter afstand, voor open doel, de bal op de lat te schieten. Ondanks de wervelende beginfase, weet RFC hier geen vervolg aan te geven. Olympia’60 lijkt daarentegen wat beter in het spel te komen en komt zowaar een aantal keren voor het doel van Jesse Graumans. RFC is slordig in de passing, wat regelmatig tot balverlies leidt. Halverwege de eerste helft krijgt RFC toch de mogelijkheid alsnog toe te slaan. Na goed voorbereidend werk van Roy, die Koen wegstuurt, lukt het ook Koen helaas niet deze kans te verzilveren. Na ruim een half uur spelen, is daar dan toch eindelijk de bevrijdende 2-0. Uit een corner is het topscorer Koen die raak kopt. Het laatste kwartier van de eerste helft verandert er niets meer aan de tussenstand en gaan we rusten met een comfortabele 2-0 voorsprong.

Ondanks de voorsprong is de technische staf waarschijnlijkheid niet tevreden over het vertoonde spel en voert dan ook een tweetal wissels door. Jasper Maas en Timo Kerstens maken hun opwachting aan het begin van de tweede helft. Timo is de afgelopen weken rustig gebracht met het oog op de komende belangrijke wedstrijden. Hij is inmiddels volledig wedstrijdfit en maakt ook vanmiddag weer een gretige indruk. In het tweede gedeelte loopt RFC vervolgens gemakkelijk uit naar een 5-0 voorsprong. Na een uur spelen is Jeffrey trefzeker uit een toegekende strafschop en scoort Timo rond de 70e minuut de 4-0. Een kortgenomen corner wordt door Stef Leijten voorgegeven en door Timo onberispelijk afgerond. Inmiddels heeft Tjibbe Bras plaatsgemaakt voor Andrew Liauw en wordt ook aanvoerder Jeffrey uit voorzorg naar de kant gehaald. De buit is immers binnen. Voor hem komt JO19-1 speler Daan Blankers binnen de lijnen, die zo zijn eerste minuten mag maken in een officiële wedstrijd voor RFC 1, na onlangs al te hebben meegedaan in de vriendschappelijke wedstrijd tegen VVAC. 10 minuten voor tijd schiet centrale verdediger Tom Berge overigens uit wederom een corner bij de tweede paal de bal in de korte hoek raak. Het slotakkoord deze middag is echter voor Espen Voskuil. In blessuretijd scoort hij namens Olympia’60 uit een vrije trap de 5-1. Kort daarna fluit de scheidsrechter van dienst, de heer Pastoor, voor de laatste keer op z’n fluit en zijn de drie punten weer binnen. Het nieuws dat de topper tussen de nummers 1 en 2: Neo’25-RWB onbeslist is geëindigd, betekent dat RFC op 1 punt van koploper Neo’25 is genaderd. Kortom, het wordt de komende weken een spannende strijd om de bovenste plaatsen.

Dinsdagavond 5 maart staat de inhaalwedstrijd tegen UVV’40 op het programma. De wedstrijd begint om 20.00 uur en wordt gespeeld op sportpark Jeugdland in Ulvenhout. Vervolgens is zaterdag 9 maart het affiche RWB-RFC, een echte kraker. Beiden ploegen zijn volop in de race voor het kampioenschap en staan beiden gedeeld bovenaan in de tweede periode. Deze wedstrijd begint om 14.30 uur in Waalwijk!  We rekenen voor beide wedstrijden weer op de steun van onze trouwe supporters.

Opstelling: Jesse Graumans, Stef Leijten, Tom Berge, Hidde Meslan, Tjibbe Bras (Andrew Liauw), Jeffrey Leemans (Daan Blankers), Roy van Drunen, Maikey Luijbregts, (Timo Kerstens), Pepijn Borst (Jasper Maas), Rick van Drunen en Koen Verhagen.