Parklaan 1
4941BA
RAAMSDONKSVEER
tel. 0162 - 513404

Vandaag staat de wedstrijd tegen RWB op het programma. Vorig seizoen deden de rood wit blauwen lang mee om promotie naar de 3 e klasse, maar net als RFC strandden ze uiteindelijk in de nacompetitie. Ook dit seizoen wordt de club gerekend tot de kanshebbers voor de bovenste plaatsen. RFC is dus gewaarschuwd. RWB is een club met een rijke historie en na WSC de oudste voetbalvereniging van Waalwijk. Opgericht in 1908 en de eerste jaren van haar bestaan nog voetballend onder de naan Besoijense Voetbal Club (BVC). In een tijd dat alles en iedereen nog hoorde bij een zuil: katholiek, protestant, socialistisch etc. was RWB vanaf de oprichting een neutrale club. Reden? De inwoners van Besoijen, tot 1922 nog een zelfstandige gemeente, hadden voor 1/3 een protestantse en voor 2/3 een katholieke achtergrond. Sinds 2004 is RWB samen met Neo’25 gehuisvest op sportpark De Gaard aan de westzijde van de Midden-Brabantweg in Waalwijk.

Terug naar de wedstrijd van vanmiddag. RWB kende net als RFC een valse start van de competitie en moest in de openingswedstrijd de punten laten aan TSC. Waar RFC na het verlies in de eerste wedstrijd tegen The Gunners, vervolgens twee keer op rij wist te winnen, kwam RWB niet verder dan tweemaal een gelijkspel tegen achtereenvolgens PCP en Neo’25. Kortom, voor beide ploegen staat er nu al enige druk op de wedstrijd.

Na een aftastende beginfase, krijgt RFC na een kwartier spelen de eerste mogelijkheid. Na een overtreding op Roy van Drunen op ca. 20 meter van het doel van RWB, schiet Jeffrey Leemans de toegekende vrije trap echter over. RFC is een aantal keer gevaarlijk voor het doel van RWB middels hoge voorzetten. Toch is waakzaamheid geboden, want RWB komt er af en toe ook gevaarlijk uit via snelle omschakelingen. Na een half uur spelen krijgt RFC een vrije trap mee vanaf de linkerkant. De hoge voorzet wordt door de langste man in het veld, Tom Berge binnengekopt: 1-0 voor RFC. Gezien het spelbeeld op dat moment zeker niet onverdiend. Niet veel later lijkt Koen Verhagen de 2-0 in te
schieten. Nadat de voorafgaande corner door de RWB keeper half wordt gepareerd, belandt zijn inzet echter weer in de handen van diezelfde keeper. Richting het einde van de eerste helft wordt RWB steeds dreigender en ontstaan een paar hachelijke momenten voor het doel van keeper Sam Brok. Op slag van rust valt een hoge bal tussen onze verdediging in, alvorens deze weggewerkt kan worden, heeft een RWB speler zijn voet er al achter gezet. Met enig geluk voor RFC gaat het schot langs de goede kant van de paal naast.

Na rust zijn de rollen omgedraaid. RWB trekt het initiatief naar zich toe en laat zien een geduchte tegenstander te zijn. Kracht en inzet zijn vaak de basis tot succes. En dat blijkt ook vanmiddag eens te meer. Binnen een kwartier in de tweede helft is de achterstand door RWB omgezet in een 1-2 voorsprong. Balverlies op het middenveld leidt de gelijkmaker in. Kevin Remie, met een begenadigde traptechniek, de gevaarlijkste man van RWB zijde, laat keeper Sam kansloos met een gedrukt schot. Enkele minuten later wordt een vrije trap vanaf de rechterzijde niet goed verwerkt door RFC en staat de 1-2 op het bord. Ondanks dat RFC in de tweede helft vaak wordt afgetroefd in de duels, krijgt de thuisploeg toch een aantal grote kansen op de gelijkmaker. Na goed doorkomen, schiet Koen op de paal, wordt even later een goed ingeschoten vrije trap van Roy door de RWB goalie ternauwernood overgetikt en wordt ook nog de 2-2 van Guus Lambregts wegens buitenspel afgekeurd. Aan de andere kant laat ook RWB zich niet onbetuigd en moet RFC een paar keer aan de handrem trekken om erger te voorkomen. Een zo’n overtreding leidt tot een vrije trap voor RWB. Deze eindigt in de kruising 1-3 voor RWB en RFC lijkt verslagen. Toch is het Koen die de spanning nog terugbrengt in de wedstrijd door de 2-3 voor zijn rekening te nemen en in de extra tijd belandt een inzet van Jeffrey
zelfs nog op de paal. RWB wankelt, maar rond 17.00 uur fluit scheidsrechter Ermens uit Alphen voor het einde van de wedstrijd. De tweede nederlaag van het seizoen is helaas een feit voor RFC.

Volgende week geen competitie, maar speelt RFC in de tweede ronde voor de districtsbeker thuis tegen VV Zwaluwe. In de voorbereiding op dit seizoen troffen beide ploegen elkaar al een keer. Toen won RFC afgetekend met 5-2. De 3 e klasser uit Lage Zwaluwe wordt getraind door Jack Beusenberg (voormalig NAC speler en hoofdtrainer van o.a. Veerse Boys). De wedstrijd in Raamsdonksveer begint om 15.00 uur. We rekenen ook dan weer op de steun van onze supporters.

Opstelling: Sam Brok, Stef Leijten, Tom Berge (Jasper Maas), Joep Broeders (Guus Lambregts), Andrew Liauw, Roy van Drunen (Thomas Verhagen), Jeffrey Leemans, Jeroen Kouwenberg, Rick van Drunen, Jurrian Bakker (Maikey Luijbregts) en Koen Verhagen.