RFC Vrouwen 1 onderuit tegen een 'gewoon betere tegenstander'

RFC VR1

4e klasse 842

10 oktober 2017 20:00

Onbekend

Op een doordeweekse avond gingen we richting het voor onbekende Asperen VR2. Uit verhalen een jonge en kwalitatieve groep. Met een hoop hulp vanuit de MO17 en flink wat wijzigingen was het plan duidelijk wat we hadden. Het 1e kwartier was dan ook een waar we goed de controle hadden en compact de tegenstander opvingen. We waren zelf erg onrustig aan de bal, en konden moeilijk aanvallen opzetten. Na een kwartiertje was het een raar kluts doelpunt wat ons op achterstand bracht. De momenten dat we op de helft van de tegenstander kwamen was het ook meteen gevaarlijk. Iris de Jong bewees nogmaals over een geweldige trap te beschikken. Vanaf de zijlijn wist ze de bal prachtig over de keepster te schieten. Helaas was er een fase hierna waar we ongelukkig te werk gingen en we het erg moeilijk hadden. De 3-1 ruststand was een erg zure, en een flinke tegenvaller. We hebben zeker de momenten gehad en kansen.

Met alle goeie bedoelingen gingen we de 2e helft in, en we kwamen niet op ons best uit de kleedlokaal. Al snel viel de 4 en 5-1. Het leek een vervelende avond de worden. Maar het laatste half uur waren we goed in de organisatie en gedisiplineerd. En zeker in het laatste kwartier lieten we zien dat we voetballend prima meekunnen met de tegenstander. Een meer dan mooie aanval was er met nog 10 minuten te spelen. Over vele schijven werd de bal terug gelegd op Petra (MO17) die de bal prachtig in de touwen schoot. Aan de stand van 6-2 werd uiteindelijk niks meer gedaan, maar zeker in de laatste fase hadden we recht op nog meer doelpunten. Het is niet erg te zeggen dat je tegenstander beter was en de 2e helft hebben we er alles aan gedaan. Als je dat kan zeggen dan is het niet erg, ondanks dat ruim verliezen nooit leuk is.

Snel vergeten, en dan mogen we zaterdag het ook al onbekende Groot Ammers ontvangen op eigen terrein.