Mannen KNVB beker Amateurs poulefase Groep 2 30

Wijkse Bol 1
4261AM
WIJK EN AALBURG
tel. 0416-691601

Afgelopen zaterdag speelde RFC haar eerste bekerwedstrijd tegen vierdeklasser NOAD’32 uit Wijk en Aalburg. De accommodatie van de club uit “Wijk” is prachtig gelegen aan de Afgedamde Maas tussen Heusden en Woudrichem, wat tot mooie plaatjes leidt door de regelmatig langsvarende plezier- en zeiljachten. Maar onze jongens waren hier uiteraard niet voor gekomen. Ondanks een lange lijst van afwezigen, was RFC uiteindelijk de bovenliggende partij en was de 2-3 overwinning dan ook verdiend.

RFC startte echter plichtmatig aan de wedstrijd, in een te laag tempo. Het stugge en fysiek sterke NOAD’32 probeerde het initiatief naar zich toe te trekken en RFC onder druk te zetten. Dit leidde tot één grote kans voor NOAD’32. De inzet werd met een knappe reflex door keeper Sam Brok onschadelijk gemaakt. RFC kwam daarna beter in de wedstrijd. Door enkele snelle uitbraken via de flanken, probeerde men het doel van NOAD’32 te vinden. Echter ontbrak het met name Koen Verhagen en Rick van Drunen nog aan precisie in de eindpassing/afwerking. Tegen de verhouding in was het toch NOAD’32 die de leiding nam. Een schot werd half verwerkt door Sam, de rebound was een prooi voor Mathijs Fitters. Hij bracht NOAD’32 tegen de verhouding in op voorsprong. Dit was tevens de ruststand.

De in de tweede helft voor de licht geblesseerde Andrew Liauw ingevallen Thomas Verhagen bracht RFC binnen 10 minuten na rust op een 1- 2 voorsprong. Met name zijn tweede goal was van grote schoonheid, een hoge voorzet van de linkerkant werd door hem direct uit de lucht aangenomen en belandde via een achterwaartse volley in de kruising achter de verbouwereerde keeper van NOAD’32. Zijn middag en die van RFC werd nog mooier, want rond de 70e minuut volbracht hij zijn hattrick door de derde binnen te schieten. Onder aanvoering van Jeroen Kouwenberg werd er veel strijd geleverd door onze jongens en was het wachten op meer doelpunten. Maar richting het einde van de wedstrijd werd het spel van RFC toch weer wat slordiger. NOAD’32 probeerde nog wat te forceren met lange ballen en kwam vijf minuten voor tijd wederom uit het niets aan een doelpunt. Deze keer was Julian Vos de doelpuntenmaker. 2-3 was ook de uiteindelijke uitslag iets voor half vijf.

Volgende week zaterdag speelt RFC haar tweede bekerwedstrijd tegen Vlijmense Boys. Deze wordt gespeeld in Raamsdonksveer, aanvang 15.00 uur.

Opstelling: Sam Brok, Stef Leijten, Tom Berge, Andrew Liauw (Thomas Verhagen), Maikey Luijbregts, Jeroen Kouwenberg, Roy van Drunen (Jens Visser), Jasper Maas, Guus Lambregts (Rick van Strien), Rick van Drunen, Koen Verhagen (Simon de Jongh)