Mannen KNVB beker Amateurs poulefase Groep 2 30

Parklaan 1
4941BA
RAAMSDONKSVEER
tel. 0162 - 513404

Zaterdag 9 september stond de tweede wedstrijd in de poulefase van de KNVB beker op het programma. Tegenstander Vlijmense Boys, afgelopen zomer de overstap gemaakt naar zaterdag, was net als RFC de eerste wedstrijd in de bekerreeks gestart met een overwinning. 3e klasser GDC ging na een 2-1 nederlaag “met de staart tussen de benen” vorige week terug de Maas over. Opvallend detail bij de club uit Vlijmen; met  Bjorn van Bijnen hebben de rood-zwarten een van de meest doeltreffende aanvallers van de Langstraat in huis. In het seizoen 2021-2022 werd hij als 19-jarige al regiotopscorer met maar liefst 27 doelpunten.

Na een indrukwekkende minuut stilte voor de onlangs overleden Angelo Broeders, floot de scheidsrechter van dienst, de heer Littel uit Hank, iets over 15.00 uur voor het begin van de wedstrijd. Omdat de deze zomer nieuw aangelegde grasmat van ons hoofdveld pas medio oktober wordt vrijgegeven door de gemeente/aannemer, zullen de thuiswedstrijden van RFC 1 net als vandaag tot die tijd worden afgewerkt op veld 4.

RFC trok direct vanaf de start het initiatief naar zich toe, zonder dat dit toch echt grote kansen leidde in deze fase van de wedstrijd. Vlijmense Boys had moeite de bal in bezit te houden en kwam er dan ook amper gevaarlijk uit. Pas na de extra ingelaste drinkpauze vanwege de zomerse hitte halverwege de 1e helft, wist RFC het overwicht uit te drukken in doelpunten. Hiervoor was wel een overtreding van Vlijmense Boys in haar eigen zestienmeter gebied voor nodig. De terecht toegekende strafschop was een kolfje naar de hand van specialist Jeffrey Leemans; 1-0 . Kort na de openingsgoal was het Rick van Drunen die na een mooi opgezette aanval door het midden RFC op een comfortabele 2-0 zette en nog voor rust leek ook de 3-0 in de maak, maar de doorgebroken Thomas Verhagen werd door de keeper van Vlijmens Boys net buiten “de zestien” in kansrijke positie  onreglementair gestuit. De doelverdediger van Vlijmense Boys mocht daarom niet klagen met slechts een gele kaart.

Voorzichtigheidshalve maakte in de rust de onlangs van een blessure herstelde Jeffrey plaats voor Guus Lambregts. En na een kwartiertje spelen in de 2e helft werden ook Hidde Meslan en Jurrian Bakker als verse krachten ingebracht voor resp. Rick van Drunen en Jeroen Kouwenberg. Jurrian zorgde kort daarna met een bekeken schuiver in de hoek voor de 3-0. Hiermee was de wedstrijd wel gespeeld. Hoewel Vlijmense Boys zich in de 2e  helft zeker niet onbetuigd liet. Ze probeerde meer naar voren te voetballen en kregen ook wat kansjes. Maar de keer dat het echt dreigend leek te worden, was het Tom Berge die dit met een goede interventie voorkwam. Ook RFC kwam niet meer tot scoren. Na ruim 90 minuten voetballen was RFC dan ook de verdiende winnaar. Na twee wedstrijden is RFC als enige nog ongeslagen in deze poule met zes punten. Nog een pluspunt; trainer Stefan Brok kan inmiddels over een nagenoeg fitte selectie beschikken, nu ook Sebastian Kolff en Andrew Liauw op de weg terug lijken te zijn.

Volgende week zaterdag speelt RFC alweer de laatste wedstrijd in de poulefase. We mogen dan net als de eerste wedstrijd de Maas over. Tegenstander is dan vv Genderen Drongelen Combinatie (GDC) uit Eethen. Tevens komen de leden van GDC ook uit Meeuwen en Babyloniënbroek. Volgt u het nog….. GDC wordt overigens getraind door Gerrit Molenaar uit Hank. De wedstrijd begint om 14.30 uur en we hopen wederom op de steun van onze trouwe supporters.

Opstelling: Jesse Graumans, Tom Berge, Joep Broeders, Stef Leijten, Maikey Luijbregts, Jeroen Kouwenberg (Jurrian Bakker – Jens Vissers), Jeffrey Leemans (Guus Lambregts), Roy van Drunen, Rick van Drunen (Hidde Meslan), Thomas Verhagen en Koen Verhagen (Simon de Jongh).