Wedstrijd duurt 10 minuten te lang voor RFC!

Groot-Ammers VR1

4e klasse 842

14 oktober 2017 12:00

Onbekend

We mochten op eigen terrein aantreden tegen Groot Ammers. Deze tegenstander kregen we nog nooit eerder tegen. Met veel onzekerheden in de week ervoor was het de vraag of we wel konden spelen. Net op tijd bleek aanvoerster Maxime fit genoeg om te starten, en sloot Danique vanuit de JO17 nog aan bij de wedstrijdgroep. Met het vooruitzicht dat Sanne eerder weg moest en Maaike nog niet veel minuten kon maken gingen we de wedstrijd in.

Met de juiste Tactiek gingen we de 1e helft van start en we moesten onze energie goed verspreiden als dit kon. De 1e helft was er een die over en weer ging waar wij vooral goed georganiseerd tegenhielden. Waar de dreiging bij Groot Ammers vooral vandaan kwam waren veel voorzetten. Hier liep nooit iemand tegenaan of er stond niemand dus dit werd vaak een sisser. Ze kwamen op voorsprong door een steekbal door het centrum waar Belinda niet kon tegenhouden. Wendy kon kort hierna in een uitstekende counter de 1-1 maken. Over de linkerkant kwam iemand van de tegenpartij door en die maakte de 2-1 en dit was een zure. Maar gelukkig was Danique met een individuele actie een meerwaarde voor ons, en kon de gelijkmaker binnenschuiven.

Net voor de rust legde de keepster van de tegenpartij Wendy over de knie en de scheidsrechter wees resoluut naar de stip. Wendy had een moeilijk wedstrijd met een felle en uitstekende back als tegenstander voor zich. Fabienne maakte de strafschop en een mooie voorsprong was daar. Met 3-2 de rust in voelde eigenlijk wel erg goed. Alles verliep niet vlekkeloos maar wel zoals we het graag zien in de algehele lijn.
In de rust hebben we het over de invulling na rust en hoe we dit in de organisatie goed kunnen neerzetten. Met al wat vermoeidheid en blaren werd er intern wat geschoven.

En na de rust liep eigenlijk alles zoals we hadden gepland. We hebben goed georganiseerd tegengehouden en met wat aantal uitstekende momenten van Belinda bleven we prima op de been. Ondanks dat de tegenstander beter voetbalde hoefde we niet veel weg te geven. Maar met nog 12 minuten te spelen viel de bal erg knullig in de korte hoek binnen. Maar toen gaven we in 3 minuten tijd eigenlijk heel de wedstrijd uit handen. In een flits stond er ineens 3-5 op het scorebord wat ook de eindstand bleek te worden. We hebben het nog geprobeerd in de slotfase maar door het harde werken was de pijp bij de meeste toch echt helemaal leeg. Topper van vandaag Danique wilde nog aantal keer gevaarlijk eruit komen, maar er was geen aansluiting meer van teamgenoten. Met al een wedstrijd in de benen was ze het voorbeeld zoals we als team hebben gestreden. Je koopt er echt helemaal niks voor en op de ranglijst zie je het ook niet terug. Maar mank lopend, met blaren en rode bollekes dropen we teleurgesteld af. Er is erg hard gewerkt en gebikkeld en daar was trainer Niels echt erg trots op!! En hij weet zeker dat assistent Dion dat vanuit Tenerife ook is!! Aankomend weekend krijgen de duifjes allemaal een vrij , en dan kunnen we de week erop er weer flink tegenaan uit bij EBOH!!

(Foto's: Ad van den Kieboom)