Parklaan 1
4941BA
RAAMSDONKSVEER
tel. 0162 - 513404

Het treffen tussen koploper DESK en RFC wordt op een gure donderdagavond gespeeld. Jammer dat DESK afgelopen zaterdag geen team op de been kon brengen, maar voetballen in Coronatijd vraagt veel flexibiliteit van eenieder. Desalniettemin zijn er op deze wedstrijd nog best wat supporters afgekomen. Zij zijn benieuwd of RFC kan stunten tegen de koploper, die vorige week zijn eerste wedstrijd verloor.

Om half acht wordt de bal aan het rollen gebracht en is het RFC dat wat beter aan de wedstrijd begint. Dit is slechts van korte duur, want de kwaliteiten van de bezoekers komen naar boven en met name hun linkeraanvaller is moeilijk af te stoppen. Nadat een treffer van DESK vanwege buitenspel wordt geannuleerd, is het na circa 25 minuten dan toch raak. Een afstandsschot wordt via de onderkant van de lat ingeschoten. RFC komt binnen 5 minuten weer op gelijke hoogte. Timo werkt zich op karakteristieke wijze langs twee tegenstanders en wordt ten koste van een overtreding gestuit. Volgens de scheidsrechter van dienst binnen de zestien dus een strafschop, die door Jeffrey overtuigend wordt binnengeschoten. Ook deze stand blijft niet lang op het scorebord staan. Bij een vrije trap staat een aanvaller van DESK volledig vrij en hij kopt de 1-2 tegen de touwen. Met deze stand gaan beide teams rusten.

Na de rust komt Rick binnen de lijnen voor Marciano. De eerste dreiging komt van Koen, die Ron aanspeelt maar wellicht beter voor eigen succes had kunnen gaan. Hierna is het DESK dat de draad weer oppakt en diverse kansen krijgt, maar de defensie onder leiding van Jimmy houdt de boel dicht. Met een marge van slechts één doelpunt wordt de wedstrijd grimmiger. Beide teams leveren veel strijd en hierbij wordt het spel niet altijd volgens de regels gespeeld. De leidsman heeft dan ook verschillende gele kaarten nodig om de spelers in toom te houden. Vooral DESK moet heel wat kaarten incasseren. Door al het oponthoud wordt het een rommelige wedstrijd en kan RFC weinig forceren. Het moet lijdzaam toezien dat DESK de drie punten pakt. Hier valt weinig op af te dingen want over de hele wedstrijd zijn ze de betere ploeg geweest. RFC maakt een pas op de plaats, maar is nog steeds kansrijk voor een goede klassering in de competitie. De eerstvolgende wedstrijd is uit tegen Berkdijk op 5 maart

Opstelling: Jimmy vd Kieboom, Mike Heeren, Jeffrey Pruijssers, Pieter Knaap (Hidde Meslan), Imaro Siberie, Koen Verhagen (Arco van As), Jeffrey Leemans, Jurrian Bakker, Marciano Broeders (Rick van Drunen), Timo Kerstens, Ron vd Wulp