Crispijnhof 8
5101BL
DONGEN
tel. 0162-316734

De Amigo app, ooit door Bram geactiveerd om Joop na zijn fietsongeluk op de hoogte te houden van de prestaties van de veteranen, biedt nu ook uitkomst voor de reporter die thuis zit i.v.m. Corona. Inmiddels is Joop weer langs de lijn voor advies en support, maar voetballen zit er helaas niet in. Dat geldt ook voor de al langer geblesseerden Carolus, Jan en Marvin. Tel daarbij op de afmeldingen van Maik, Dave, Marco en Mark en het is duidelijk dat Bram en Marcel weer alle registers open hebben moeten trekken. Zoals al vaker dit seizoen doet Patrick mee en vanuit de 35+ vrijdagavond groep wordt een beroep gedaan op Frank en Jaimy. Grootste verrassing is toch wel Mathieu die gelukkig zijn voetbalschoenen nog niet heeft weggegooid. En tot slot is daar de rentree van Petric, die tijdens Carnaval veelvuldig in de plaatselijke horeca is gesignaleerd, en sindsdien toch wel de druk voelt richting zijn team om zich ook weer op het voetbalveld te melden.

Met vier benutte strafschoppen, alleen Frank mist, begint RFC vol vertrouwen aan de wedstrijd tegen koploper Olympia’60 dat maar drie keer scoort in de penaltyreeks. Thuis werd er de eerste helft aardig partij gegeven tegen deze tegenstander, maar uiteindelijk wel een kansloze 0-3 nederlaag geleden. Sindsdien zijn de RFC veteranen echter ongeslagen met drie gelijke spelen en één overwinning. De vorige wedstrijd (0-2 tegen Molenschot) werd zelfs de nul gehouden en dat komt zelden voor.

Het is RFC dat sterk begint aan de wedstrijd en via Petric al na 5 minuten op voorsprong komt na voorbereidend werk van Patrick. De thuisploeg gaat op zoek naar de gelijkmaker, maar stuit op een hechte defensie. De RFC spelers weten elkaar deze middag goed te vinden en na 18 minuten scoort Patrick op aangeven van Petric de 0-2. Koploper Olympia’60 is enigszins van slag door deze achterstand en de druk op het doel van Kees neemt toe. Met enkele prima reddingen zorgt hij ervoor dat de rust zonder tegentreffers wordt bereikt.

In de rust wordt John gewisseld voor Peter, die met zijn ervaring de lijnen uit moet zetten vanaf het middenveld. Olympia’60 probeert het wel, maar kan weinig grote kansen afdwingen, althans volgens de hoogtepunten die via Amigo worden vastgelegd. Er zijn nog wel enkele geweldige passes en geweldige dribbels maar ik heb het vermoeden dat dit de standaard omschrijvingen zijn in deze app. Jan wordt nog vervangen door Ruben en Kees moet aan de bak om zijn doel schoon te houden, maar doet dit met verve. In de slotfase is het Mathieu die een sterke wedstrijd bekroont met de 0-3. Hiermee boekt RFC een verrassende maar zeker terechte overwinning op de koploper en houdt het voor de tweede achtereenvolgende wedstrijd de nul!

Opstelling; Kees Ilmer, Marcel Broeders, Jan Blom (Ruben Kooi), Jaimy Bosch, Rob Smeulders, John Broeders (Peter Zijlmans), Mathieu Luppens, Ronald van Seters, Patrick Broeders, Frnk Jochems, Petric Dubbelman.