RFC VE1

Veteranen

23 oktober 2021 15:00

Onbekend

Voor de veteranen staat op 23 oktober de uitwedstrijd tegen SSC’55 op het programma. Een geduchte tegenstander die echter vandaag te kampen heeft met een aantal afwezigen. Ook bij RFC ontbreken er een aantal vaste krachten waaronder Joop van der Pluijm, die na zijn fietsongeluk voor lange tijd is uitgeschakeld. Wij hopen dat Joop zijn herstel spoedig verloopt en hij toch weer zijn geliefde sport kan beoefenen. Tevens zijn Jan Lips en Petric Dubbelman afwezig, maar gelukkig krijgen we versterking van het eerste. De leider (Mark Verhagen) en assistent trainer (Dion van der Pluijm) zijn bereid de helpende hand toe te steken en beginnen volgens goed gebruik in de basis.

De penaltyreeks is een herhaling van de eerdere reeksen dit seizoen, twee missers aan RFC kant en Kees Ilmer die een pingel keert. Ook deze reeks gaat met 4-3 verloren. De technische staf heeft lering getrokken uit de voorgaande wedstrijden en gezorgd voor een ruime reservebank met 4 wissels. Nog voor de wedstrijd gestart is, moet Ronald van Seters al afhaken en komt Maik van Beijnen binnen de lijnen.

Vanwege het beperkte programma is het hoofdveld van SSC’55 het decor van dit treffen in de veteranen competitie. Vanaf de aftrap laten de geel zwarten de bal rustig rond gaan en is het RFC dat gelijk in de verdediging moet. Dé kans om op voorsprong te komen wordt de thuisploeg aangeboden door Kees Ilmer en Marvin Vos die een achterbal verprutsen. Echter Kees herstelt zich en keert de inzet. RFC toont zich een stuk effectiever en komt uit het niets op voorsprong. Na een onderschepping van RFC komt Maik van Beijnen in de middencirkel in balbezit. Het is nog ver naar het doel en bij gebrek aan afspeelmogelijkheden tikt hij de bal opzij en haalt van ruime afstand uit. De keeper wordt verrast en de bal verdwijnt in de goal. Het spelbeeld blijft hetzelfde, SSC’55 heeft veel balbezit maar komt nauwelijks tot kansen. Aan de andere kant is het Mark Verhagen die zijn klasse toont en de score uitbouwt naar 0-3. De eerste treffer is een bekeken schot dat vanaf 30 meter net over de keeper en onder de lat binnenvalt. Kort voor rust haalt hij hard en droog uit en ziet de keeper de bal in de kruising verdwijnen. Inmiddels is Maik van Beijnen dan al gewisseld voor Ruben Kooi.

In de rust is het even puzzelen voor de leiders, maar uiteindelijk staan er de tweede helft weer elf man op de juiste plaats. John Broeders is doorgeschoven naar de spitspositie en tekent binnen 5 minuten voor de 0-4. De wedstrijd lijkt gespeeld en er sluipt wat gemakzucht in de ploeg. Aan de andere kant gooit SSC’55 er een schepje bovenop, want een 0-4 achterstand past natuurlijk niet bij één van de betere teams in deze competitie. Een fout in de opbouw bij RFC wordt genadeloos afgestraft en dit is het sein voor de thuisploeg om de duimschroeven aan te draaien. Er komen een aantal hachelijke momenten in de zestien, maar door goed ingrijpen van Kees Ilmer en een lekkere sliding van Ruben Kooi blijft de schade beperkt. De ruimte die er op het middenveld ontstaat, biedt kansen voor counters maar hier wordt te weinig meegedaan. SSC’55 komt na een vrije trap nog op 4-2, maar naarmate de wedstrijd vordert vloeien de krachten weg. Ook een aantal RFC’ers loopt op het tandvlees en de goed leidende arbiter voelt dit aan en fluit enkele minuten voor tijd voor het eindsignaal.

Op voorhand zijn uitwedstrijden bij SSC’55 niet direct de wedstrijden waar je als RFC’er verwacht punten te pakken. Echter door effectief om te gaan met de kansen boekt RFC deze middag een mooie overwinning. Volgende wedstrijd is op 6 november tegen Olympia’60 dat zich ontpopt als een serieuze kandidaat voor het kampioenschap. Dit is tevens een weerzien met John Scheffers op het complex waar hij vele hoogtepunten heeft gevierd. Laten we ervoor zorgen dat het hier bij blijft.

Opstelling: Kees Ilmer, Mark van Seters, Marvin Vos, Carolus Verschuren, Rob Smeulders (Jan Blom), John Broeders, Marcel Broeders (Marco Verschuren), Maik van Beijnen (Ruben Kooi), Dion van der Pluijm, Peter Zijlmans (Dave Jonker), Marc Verhagen