Datum

18 september 2021 15:00

Accommodatie

Onbekend

Na bijna een jaar lang zonder voetbal keken de mannen van zaterdag 6 er weer naar uit om een wedstrijd te spelen in de Veteranencompetitie. Met een selectie van 15 man was de reserverbank goed gevuld, alleen had Peter besloten om zijn tas thuis te laten i.v.m. een lichte blessure. Echter in de eerste helft waren er al twee geblesseerden en heeft Peter toch nog zijn tas gehaald en de laatste 20 minuten meegedaan.

Beide teams stonden klaar om te starten met de penaltyreeks, maar de scheidsrechter moest nog even van shirt wisselen omdat Dongen ook in het geel speelde. Bram nam de taak op zich om de penaltyreeks in goede banen te leiden. Deze werd geheel in de traditie van de laatste jaren met 4-3 verloren. Postief was de gestopte strafschop door Kees, maar zelf misten we er twee. We zullen geen namen noemen in dit verslag, maar het waren het oudste en jongste lid van ons team die vanaf 11 meter niet tot scoren kwamen.

Inmiddels had de scheidsrechter zich gehuld in een blauw shirt en kon de wedstrijd op het vertrouwde B-veld (inmiddels is dit veld 5 op het vernieuwde RFC complex) beginnen. Beide ploegen hadden lange periodes waarin het balbezit werd gekoesterd. RFC kwam sporadisch voor het doel van Dongen, terwijl de aanvallen van de bezoekers voor wat meer gevaar zorgden. Een ingreep van laatste man Jan B belandde op de paal en enkele minuten later stond de andere paal een treffer van Dongen in de weg. Over geluk mochten we in deze fase niet klagen. Naarmate de eerste helft vorderde kregen de bezoekers steeds meer de overhand en de 0-1 was dan ook een terechte ruststand.

De tweede helft werden er wat omzettingen gedaan. Geheel in lijn met het internationale topvoetbal werd er werd door de technische staf geswitchd van een 4-4-2 naar een 5-3-2 systeem. De wingsbacks kregen hierdoor veel ruimte en het was met name Ruben die keer op keer op kon stomen aan de rechterkant. Dongen bleef echter gevaarlijk, hun spits kreeg teveel ruimte en schoof keurig de 0-2 binnen. Waar Dongen de 0-2 koesterde en op routine de pot eruit wilde halen, gaf RFC juist wat gas bij. Binnen enkele minuten werd het 2-1 door een fraai afstandschot van Peteric. Dit gaf de thuisploeg een steuntje in de rug en er volgde een sterke fase van RFC. Met Peteric als aanspeelpunt kwam Dongen er nauwelijks meer uit. Na een mooie combinatie was het Jan L die binnen de zestien de bal voor zijn chocoladebeen kreeg en hard en droog binnenschoot.

Met circa 20 minuten op de klok kon het nog alle kanten op. RFC probeerde door te drukken, maar Dongen dat ieder jaar meestrijd voor de prijzen beschikt over een gelouterd aanvalsduo. Zij wisten elkaar goed te vinden in de zestien en dit leverde de 2-3 op. RFC nam meer risico en ook Marcel schoof mee naar voren. Dongen verdedigde de 2-3 voorsprong, maar moest dit in de slotfase met 10 man doen na een rode kaart wegens natrappen. Het was uiteindelijk Ronald die met de punt van zijn schoen de verdiende gelijkmaker binnen prikte. In de laatste vijf minuten kwam er geen verandering meer in de score, waardoor beide teams een punt overhielden aan dit treffen.

Voordat er gestart werd met de 3e helft moest er een kleedkamer gezocht worden waarin de douches het wel doen. Onder het genot van een colaatje of een koud biertje werd de wedstrijd nabesproken. Natuurlijk regelde Dave de schaal hapjes en werd er al vooruit gekeken naar de volgende wedstrijd. Zullen de pijntjes en blessures dan genezen zijn? We spelen zaterdag in Sprang-Capelle tegen NEO'25.