RFC pakt tweede overwinning, winst in beker tegen Bavel: 2-1

Bavel (zon)

Groep 2 21

9 september 2017 17:00

Onbekend

Zaterdag 9-9-2017 aanvang 17.00uur stond de 2e bekerwedstrijd op het programma voor RFC zaterdag 1/ De zondag derdeklasser had, net als ons, zijn eerste bekerwedstrijd gewonnen. Onze trainer had gelukkig weer wat extra mensen tot zijn beschikking. Toch was er maar op 1 plaats een wijziging doorgevoerd: Pieter Knaap was helaas niet fit genoeg om te starten daardoor nam Jeffrey Pruijssers zijn plaats in.

De wedstrijd van vandaag had veel raakvlakken met de vorige wedstrijd. RFC wilde de ruimtes klein houden omdat het een voetballende ploeg zou treffen. Bavel had met name in de eerste helft er veel problemen mee desondanks  kwamen ze er enkele keren gevaarlijk doorheen. Vaak zat er net een beentje tussen van een van onze verdedigers waardoor het gevaar eruit gehaald kon worden. Ook pakte doelman Marc Verhagen er een geweldig genomen vrije trap uit de kruising. RFC loerde op foutjes en probeerde Bavel pijn te doen in de omschakeling.

Uiteindelijk zou er in de eerste helft drie keer gescoord worden: Rowan Pruijsers scoorde beheerst uit een penalty, nadat een verdediger van Bavel de bal met de arm had aangeraakt. Kort daarna maakte Bavel gelijk uit een standaardsituatie. Een vrije trap vanaf de zijkant werd binnen geknikt door de opgekomen laatste man. Maar hoogtepunt van de middag was de 2-1. Bavel leed balverlies en RFC kwam er snel uit. Na een paar korte vloeiende combinaties zorgde de mee opgekomen Rowan Pruijsers  de bal in de voeten van Ron van der Wulp die voor zijn directe tegenstander opdook, Ron schoot de bal tussen de benen van de keeper door: 2-1!

Rust, even uitpuffen en samen de eerste helft evalueren en vooruitblikken op de tweede helft. Afgesproken werd om deze score vast te houden. Wederom werden de linies kort gehouden. Bavel schroefde het tempo wel een stuk op en al snel werd er een man doorgeschoven waardoor het overal 1 op 1 kwam te staan.  Maar echte grote kansen ontstonden er niet. Hier en daar werd de sfeer af en toe wat grimmiger. Bavel was het mannelijke spel van RFC blijkbaar niet gewend.

Pas in de blessuretijd werd het nog even gevaarlijk voor de goal van RFC. In eerste instantie werd de bal voorlangs geschoten maar bij de tweede paal kwam er nog een Bavel-speler instormen. Gelukkig raakte hij de bal niet goed en zodoende bleef de 2-1 stand ongewijzigd.

Scoreverloop: 1-0 Rowan Pruijsers (pen. 24e) Bavel 1-1 39e, 2-1 Ron van der Wulp 41e.

Opstelling RFC: Marc Verhagen, Ritchie Akkermans ( Frank van Wijk 69e), Jeffrey Pruijssers (geel), Rowan Pruijsers (geel), Jeffrey Leemans, Nick de Ruijter (Frank Pruijsten 62e)), Pascal van Strien, Remco van den Oort ©, Imaro Siberie, Dave Kamp ( Roy van Boxel 83e ), Ron van der Wulp.

Scheidrechter: Dhr: H.de Fijter Grensrechter RFC: Manfred van Drunen, Grenrechter: Bavel: C.Dekkers.