Eerste officiële wedstrijd van onze 'nieuwe' vereniging eindigt met een overwinning

Right'Oh 1 (zon)

0 - 1

RFC 1

Groep 2 21

2 september 2017 17:00

Onbekend

De eerste bekerwedstrijd van het seizoen werd gespeeld op ’t Bolwerk in Geertruidenberg. Onder toeziend oog van de grote getale supporters die op deze derby waren afgekomen. Voor sommige gasten van ons was dit een wedstrijd met een speciaal randje vanwege het feit dat zij een verleden hebben bij deze club. Vorige week werd er al vriendschappelijk tegen elkaar gespeeld met een 3-3 gelijkspel als eindstand.

Op voorhand had de trainer al flink moeten puzzelen voor de juiste tactiek en opstelling. Er waren nogal wat mutaties ten opzichte van de vorige week wegens vakantie, weekendjes weg en andere redenen. De trainer koos uiteindelijk voor een 1-4-4-2 opstelling waarbij we de opdracht kregen om Right-oh het spel te laten maken en de linies kort te houden in lengte en breedte.

De wedstrijd begon onder prachtige weersomstandigheden na een weifelend begin kwam RFC beter in de wedstrijd. Zo nu en dan drukte RFC - Right-oh terug op eigen helft en kroop het uit zijn schulp. Dit gedurfde spel leverde enkele mogelijkheden op, maar ook Right-oh creëerde hierdoor enkele kansen. Good Old doelverdediger Marc Verhagen, zo bleek later nam hij de hoofdrol voor zijn rekening in deze wedstrijd, hij hield na een aantal prachtige reddingen zijn goal schoon.

Halverwege de eerste helft kreeg de ploeg uit ‘Den Berg’ een penalty. Iet wat gemakkelijk gegeven vonden wij zelf. De spits van Right-oh ging zelf achter de bal staan, maar schoot vervolgens op de binnenkant van de paal. Zo bleef het 0-0.  Kort daarna in de 44e minuut werd de bal door Ritchie Akkermans onderschept op het middenveld, een voorzet volgde, waarbij de bal in de voeten belandde van onze nieuwe spits Ron van der Wulp. Deze nam de bal rustig aan, keek en schoot in eerste instantie tegen de keeper aan, maar wist het net in tweede instantie wel te vinden, 0-1! Tot de rust bleef deze gunstige stand op het scorebord.

Tijdens de rust werden er complimenten uitgedeeld aan de ploeg. Er werd hard gewerkt, goed gecoacht en bij vlagen werd er mooi spel vertoond. Afgesproken werd dat iedereen vanuit zijn taak zou blijven voetballen. Kansen zouden er vanzelf gaan komen omdat Right-oh toch meer naar voren zou gaan spelen. En dit bleek waar te zijn.

De tweede helft was hetzelfde spelbeeld als de eerste helft. Right-oh met iets meer balbezit, RFC dat compact bleef voetballen en er gevaarlijk uit kon komen. Na 15 minuten besloot Right-oh 1 op 1 te gaan spelen. RFC vond dit prima en kon regelmatig profiteren van de ontstane ruimtes. Deze fouten leidde tot counters waarbij de 0-2 eigenlijk al lang op het scorebord had moeten komen. Helaas werd te vaak de trekker niet overgehaald en dus bleef het spannend. Right-oh drong in de laatste minuten aan en schoot nog een keer op de paal. Maar ook aan de andere kant bleven er kansen komen. Gescoord werd er niet meer, waardoor de eerste winstpartij van het seizoen een feit is! Complimenten voor de ploeg! Iedereen heeft keihard gewerkt en gespeeld vanuit zijn taak.

Opstelling RFC: Marc Verhagen, Ritchie Akkermans, Pieter Knaap, Rowan Pruijsers, Jeffrey Leemans (geel), Nick de Ruijter (79 Roy van Boxel), Pascal van Strien, Remco v/d Oort ©, Imaro Siberie, Ron v/d Wulp (geel) (76 Frank van Wijk), Dave Kamp (66 Erik van Nimwegen).

Scheidrechter: Dhr: D. de Witte (Hank) Grensrechter: RFC Niels van Hamont Grensrechter: Right-oh: Gerdwin Jansen.