Weer geen winst voor RFC na weggeven ruime voorsprong

Datum

14 oktober 2017 14:30

Accommodatie

Onbekend

Na vorige week vrij te zijn geweest kwam zaterdag GSC/ODS op bezoek. De ploeg uit Dordrecht is het seizoen goed begonnen met als gevolg een voorlopige tweede plaats op de ranglijst. Wegens verschillende blessures, nog niet geheel fitte spelers en een schorsing was het vooraf een beetje puzzelen voor trainer Roovers maar zoals altijd stonden er elf spelers aan de aftrap.

Onder een stralende najaarszon werd er afgetrapt en GSC/ODS nam direct het initiatief en trok via de flanken meermaals gevaarlijk ten aanval. Na een kwartier spelen kwam RFC goed weg nadat een aanvaller van de bezoekers werd gevloerd binnen het strafschopgebied maar de scheidsrechter besloot na overleg met de RFC grensrechter een vrije trap er net buiten te geven. Totaal onverwacht kwam even later niet GSC/ODS op voorsprong maar RFC, Rowan Pruijsers schoot een strafschop binnen nadat Yordi Vissers werd gevloerd. Kort daarna werd het zelfs 2-0, Ron van der Wulp kopte een vrije trap van Remco van den Oort achter de slapende keeper. Met deze comfortabele tussenstand werd uiteindelijk de kleedkamer opgezocht.

De tweede helft begon voor RFC slecht, na nog geen vijf minuten kreeg GSC/ODS deze keer wel een strafschop en faalde niet. Met nog een half uur te gaan moest GSC/ODS met tien man verder nadat de aanvoerder onterecht met een tweede gele kaart moest vertrekken. Een fout van de scheidsrechter aangezien een ploegmaat de overtreding had gemaakt. Ondanks het ondertal werd er door de Dordtenaren een offensief ingezet waar stevig spel en intimidatie de boventoon voerde. Met een flinke dosis bluf en duelkracht werd RFC teruggedrongen en kreeg de ploeg het niet voor elkaar om de wedstrijd onder controle te krijgen.

In de 71e minuut was het even schrikken voor RFC nadat verdediger Ritchie Ackermans in een luchtduel hard tegen het achterhoofd van zijn tegenstander aan kopte. Met een dik paars oog en een fikse hersenschudding moest Ackermans het veld verlaten. Nadat het spel hervat werd bleef het spelbeeld onveranderd en kwam GSC/ODS op gelijke hoogte. Opnieuw werd een strafschop binnen geschoten na een overtreding van doelman Marc Verhagen. Nu moest ook RFC met tien man verder aangezien Verhagen zijn tweede gele kaart van de middag kreeg. Omdat RFC al uitgewisseld was nam Yordi Vissers plaats onder de lat. Tot overmaat van ramp kwam GSC/ODS zelfs nog langszij en stelde het de overwinning vlak voor tijd veilig. Vissers wisselde de handschoenen nog met Frank van Wijk om in de blessuretijd nog de gelijkmaker te forceren maar dit mocht helaas niet baten.

De wedstrijd eindigde met een hoop frustratie en boosheid richting de scheidsrechter die de wedstrijd duidelijk niet in handen had deze middag. Desalniettemin moet RFC vooral naar zichzelf kijken en is er een hoop werk aan de winkel om de juiste én stijgende lijn weer te vinden. Hopelijk gebeurd dit volgende week in opnieuw een thuiswedstrijd tegen Oosterhout!