Beek Vooruit 1

4e klasse C

17 maart 2018 14:30

Onbekend

Na de grote overwinning van vorige week uit bij DVO’60 stond vandaag de thuiswedstrijd tegen de nummer laatst op het programma. Beek Vooruit, met verschillende oud profs in de gelederen, onder anderen Pierre van Hooijdonk, Johan Gabriels en Werner Hopstaken, is geen team om te onderschatten.

Gezien de ijzig koude weeromstandigheden was er al vroeg deze ochtend contact vanaf Beek Vooruit-zijde richting RFC. Of men wel goed bij hun hoofd was om deze wedstrijd doorgang te laten vinden. Uiteindelijk arriveerde Beek Vooruit met 10 man op het sportpark van RFC om de wedstrijd te beginnen. Na een klein half uur volgde de elfde man, zodat de balans qua aantal spelers in het veld weer hersteld was. RFC had het doel in dit half uurtje spelen echter al drie keer weten te vinden. Na een goede actie van Jordi Vissers vanaf links kegelde hij de 1-0 uiteindelijk via het been van Pierre van Hooijdonk tegen de touwen. Jeffrey Leemans verdubbelde de score een paar minuten later na een assist van Imaro Siberie. Na deze 2-0 liet RFC het na om de bal snel rond te laten gaan tegen deze ervaren tegenstander, te vaak werd de lange bal gezocht. Beek Vooruit was echter niet voldoende bij machte om het RFC moeilijk te maken. Keep Brian moest voor de rust een keer ingrijpen op een afstandschot van Johan Gabriels. Via opnieuw Jordi en vlak voor rust Maurice liepen we uit naar een 4-0 voorsprong.

De tweede helft liet net zoals voor de rust een eenzijdig spelbeeld zien, een aanvallend RFC waarbij Beek Vooruit via de counter loerde op een doelpunt. Jefrrey Leemans zorgde in de 62ste minuut voor de 5-0. Een klein kwartier na rust bracht trainer Louis Roovers verse krachten voor de moegestreden Jordi en Ron, Dave Kamp en Jurrian Bakker kwamen binnen de lijnen en stichten direct gevaar voor het doel van Beek Vooruit. Habert Matte zorgde na een uitstekende assist van Dave voor de 6-0 en kort daarop voor de 7-0 na een assist van Jurrian. Om te voorkomen dat onze Habert naast zijn twee 'linkerschoenen' ging lopen wisselde Louis hem voor Rowan Pruijssers, die na lang blessureleed weer zijn minuten maakte. Kort na deze wissel scoorde Dave Kamp de 8-0 met een harde uithaal, waar de uitstekende keepende keeper van Beek Vooruit geen antwoord op had. Jurrian (O19-1 speler) zorgde na een goed voorbereidde aanval voor de 9-0. Voorafgaand aan de wedstrijd had trainer Louis Roovers zijn manschappen op het hart gedrukt de score zo hoog mogelijk te laten uitvallen, mogelijk dat in een later stadium van de competitie deze nog een belangrijke rol gaan spelen. Op de wedstrijdflap had de trainer klein & dun een 5-0 overwinning geschreven, hij drukte het elftal op het hart om voor de dubbele uitslag te gaan. Jeffrey Leemans zorgde uiteindelijke na een goede individuele actie voor deze uitslag door de 10-0 te scoren. De goed leidende scheidsrechter van deze middag vond het daarna wel welletjes en floot in de 85e minuut voor het einde van de wedstrijd.

Hierdoor blijft RFC dertien wedstrijden op rij ongeslagen, met een prima doelsaldo van 51 voor en 14 tegen. Volgende week wacht de altijd lastige wedstrijd uit bij Oosterhout, als de goede lijn van de afgelopen weken echter wordt doorgetrokken en RFC mee wil blijven doen voor het kampioenschap dan zal ook deze wedstrijd gewonnen moeten worden.