Datum

9 december 2017 14:15

Accommodatie

Onbekend

Na zes wedstrijden op rij ongeslagen te zijn, wilde RFC deze flow doorzetten. Waar menig speler ervan uit ging dat de wedstrijd niet door zou gaan, dacht Alliance hier toch anders over. En dus werd er om kwart over twee afgetrapt op een overigens prima te spelen veld in Roosendaal!

Naast de vier doelpunten in deze wedstrijd, was misschien wel de reis naar Roosendaal het hoogtepunt van de dag. Trainer Louis Roovers had al aangegeven niet meer met 130-140 over de snelweg heen te crossen en dus ging de colonne van RFC op het gemak naar Roosendaal. Maar toch kreeg Habbie 'de ster' James het voor elkaar om van de weg gehaald te worden door de blauw-witte ambtenaren. De speculaties gingen rond in de kleedkamer, wachtend op het verhaal van Habbie. Waar iedereen dacht dat Habbie met zijn mobiel achter het stuur zat, kreeg Habbie een fikse boete voor een sterretje in zijn ruit...

Maar goed, zoals gezegd werd de wedstrijd afgetrapt om kwart over twee in verband met het ontbreken van licht op het hoofdveld. Het was wel duidelijk dat de komende twee wedstrijden zeer belangrijk zijn voor RFC, willen we promoveren aan het eind van de rit. En dus was de opdracht om vanaf het begin de wedstrijd te controleren en druk te zetten naar voren. Dit leverde in de vijfde minuut van de wedstrijd een goal op die op de naam van kwam Rowan Pruijsers. Dit keer niet met een penalty, maar met een harde knal tegen de netten na een mooie voorzet van Frank Pruijsten. Na de 1-0 beleefde RFC een mindere periode, waarin het baltempo te laag lag en de spelers elkaar niet meer goed konden vinden. Tijd voor de rust dus!

Trainer Roovers wist dat het beter moest in de tweede helft en dit kwam wel over bij de spelers. Na een warme bak thee kwamen de mannen van RFC gemotiveerd de kleedkamer uit. Na een aantal goede pogingen gehad te hebben, kwam de verlostreffer in de 62e minuut. Na een briljante pass van Remco van den Oort ging Ron van der Wulp diep en kon de bal op tijd afgeven op de goed meegelopen Yordi Vissers, die hem beheerst binnenschoot: 2-0!

Na de 2-0 wist RFC dat ze de wedstrijd moesten uitspelen en geen tegendoelpunt meer mochten incasseren. Het was duidelijk de dag van Habbie, want naast dat hij een boete heeft gekregen had Habbie zijn scheenbeschermers niet bij en werd hij geattendeerd niet te bellen voor de boarding. Terwijl Habbie met zijn gedachte bij Carglass zat, mocht hij toch in de 64e minuut invallen. En in de 67e minuut was het al raak en schoot Habbie de bal bij zijn eerste balcontact al tegen de netten, 3-0!

De wedstrijd was op slot en het was taak voor de mannen van RFC geen tegendoelpunt te krijgen en de wedstrijd beheerst uit te voetballen. En dit ging goed want in de tachtigste minuut schoot Ron van der Wulp de bal na een goede redding van de keeper in de rebound tegen de netten, 4-0!

En dus heeft RFC zich na een matige eerste helft goed herpakt en werden de drie punten mee naar Raamsdonksveer genomen. In de kantine werd duidelijk dat ONI met 2-1 had verloren van The Gunners en dus zijn de mannen van RFC tot het bot toe gemotiveerd om de wedstrijd van volgende week (RFC-ONI aanvang 14.30 uur) te winnen en de koppositie over te nemen!

Graag tot ziens bij aanstaande zaterdag bij de topper: RFC-ONI!