Fris RFC bezorgt ONI een flinke kater in kampioenswedstrijd!

RFC 1

4e klasse C

19 mei 2018 14:30

Onbekend

Een week na de domper op eigen veld tegen Dosko (0-1) wisten de mannen van RFC zaterdag 1 waar het aan toe was. Het kampioenschap zit er al een tijdje niet meer in, de tweede plaats was ook al vergooid en zelfs de derde plek was niet meer haalbaar. Gelukkig was wel al duidelijk dat RFC, voor de derde keer op rij, een periodetitel had gepakt en zich dus mag gaan opmaken voor maximaal twee wedstrijden in de nacompetitie om te promoveren naar de gewenste derde klasse. Voordat het zo ver is dient natuurlijk eerst de competitie afgerond te worden.

Zaterdag 19 mei stond er dan een heuse derby op het programma. RFC mocht het gaan opnemen tegen de koploper en titelkandidaat ONI uit ‘s gravenmoer. ONI, wat in een thuiswedstrijd, in een derby, een wedstrijd voor het einde van de competitie, kampioen kon worden, had de nodige supporters langs de kant staan die de beide ploegen met wat sfeervol vuurwerk ontvingen voor misschien wel de wedstrijd van het jaar. Voor RFC, dat de laatste wedstrijden vooral tegen zichzelf speelde, stond niet heel veel meer op het spel. De doelstelling voor de wedstrijd was dan ook, geen blessures, geen domme kaarten en natuurlijk geen afstraffing! RFC begon de wedstrijd met de teruggekeerde Remco van den Oort en Yordi Vissers, in de vertrouwde 4:4:2 opstelling, sterk. Veel duels werden gewonnen, de bal bleef lang in de ploeg, de voorhoede was dreigend en zodoende werd ONI direct bij de keel gepakt en het visitekaartje was afgegeven. Wij spelen hier niet voor de kat z’n viool. Binnen vijftien minuten werd er al een keer op de lat gekopt, over gevolleerd en te zwak ingekopt. ONI had weinig tot niets te zeggen en er werd continu gevaar gesticht op de helft van de tegenstander. Totdat, uit het niets ONI in de zeventiende minuut na een rappe aanval de bal knap het doel in werkte. Zou het dan toch de dag van ONI worden? Daar leek het wel op aangezien de minuten die volgde in het voordeel van de tegenstander waren. RFC was even aan het zoeken en zodoende kwam ONI er een enkele keer gevaarlijk uit en had het zelfs de tweede goal kunnen maken.

Gelukkig bestaat er dan zoiets als de collectieve kracht van RFC. Al strijdend werd de wedstrijd weer naar ons toe getrokken en begonnen we het gevoel te krijgen een stuk sterker te zijn dan de tegenstander. Na een goede aanval over links werd de bal teruggelegd op Ron van der Wulp die slim over de bal heen stapte waardoor Ritchie Ackermans de bal een poeier kon geven. Helaas knalde de bal hard in het gezicht van de verdediger i.p.v. in het doel. Uiteindelijk, een kwartier voor rust kregen we dan toch wat we verdiende. Na een uitstekende corner kopte Pieter Knaap de gelijkmaker in het netje. Niet veel later, na weer een voorzet van Rowan Pruijsers, kopte Yordi Vissers ons zelfs op een voorsprong en die bouwde hij zelf 1 minuut voor tijd spectaculair uit. Nadat Rowan Pruijsers een diepe bal gaf op Yordi zette hij het op een lopen waar de verdediging geen antwoord op had, kruiste naar binnen en schoot met links de bal genadeloos langs de keeper. 1-3, een tussenstand waarmee ONI het kampioenschap aan het verspelen was en waar RFC niet op gerekend had.

Na rust werd de wedstrijd hervat zoals verwacht. ONI moest komen om nog te willen winnen en dat dezen ze dan ook. Wel geteld 3 hele minuten hadden ze redelijke druk op de onze verdediging toen Pieter Knaap zijn verborgen talenten liet zien die hij tot nu aan toe aardig verbogen had weten te houden. Na een onderschepping sprintte hij het halve veld over richting het vijandelijke doel, speelde 1, 2 misschien wel 3 man uit, kwam oog in oog met de keeper, die waarschijnlijk ook zo verbaasd was en al maar op de grond ging liggen, Pieter schoot de 4de RFC goal binnen. De vreugde was groot en ook bij de mee gereisde trouwe supporters wat er zelfs toe leidde dat Piet Kuijsters het veld in gerend was om het doelpunt mee te vieren. ONI had niets in te brengen en de drie punten zaten zo goed als zeker in de tas. Desalniettemin probeerde de tegenstander logischerwijs alsnog wat terug te doen. Er werd opportunistischer gespeeld en hier en daar ging er iemand over de schreef. Nadat niet veel later Remco van den Oort, die wat kleine pijntjes kreeg, vervangen door werd de zestienjarige Timo Kerstens was het dan definitief over en sluiten. Na alweer een goed opgezette aanval en een goede voorzet kopte Jeffrey Pruijssers onder de bal door waarna Nick de Ruijter eindelijk weer eens een doelpunt kon maken. Na een “heerlijke vooractie” waarmee hij vriend en vijand verbaasde kwam de bal pardoes op zijn linker oog terecht en viel de bal in het netje. Na het vieren van het zoveelste doelpunt was het dan tijd om de volgende semigeblesseerde speler van het veld te halen. Ron van der Wulp werd gewisseld voor Dave Kamp die het de achterhoede van ONI nog even lastig maken en niet veel later ging de volgende gehavende speler eraf. Rowan Pruijsers moest het veld met kramp verlaten voor de tweede O19-1 speler van vandaag, namelijk Jurrian Bakker.

Doordat ONI het wel had gezien lagen er zo nu en dan ontzettend veel gaten voornamelijk aan de rechterflank waar dan enkele keren gebruik van werd gemaakt. Timo Kerstens, die een goede indruk achterliet, kon meer dan een paar keer de diepgaande mensen op rechts bedienen wat regelmatig voor dreiging zorgde waardoor de noodrem wel eens gebruikt werd. Ook Pieter Knaap was ondertussen nog eens flink doormidden gezaagd, echter vond de scheidsrechter het geen kaart waard. Gelukkig lieten de mannen van RFC zich niet gek maken en gingen ze vrolijk door met waar ze al mee bezig waren, namelijk doelpunten maken! Yordi Vissers is alleen in de laatste 10 minuten nog een keer of 3 op de keeper af gegaan maar zag de mee opgekomen Maurice v/d Kieboom niet lopen en besloot het zelf te proberen. Het excuus was dat hij er meer wilde scoren dan de laatste man (Pieter) had gedaan. Bij zijn laatste poging lukte het toen hij voor de derde keer op de keeper afging en met een strak schot de keeper wist te verschalkten. Om het ONI feest helemaal te niet te doen kende RFC geen genade de eindstand verscheen op het scorebord, 1-7 in de laatste speelminuut. Na een afgeslagen ONI aanval lag er wederom veel ruimte op rechts dit werd gezien door Timo Kerstens die vervolgens Ritchie Ackermans diep stuurde, de mee opgekomen aanvallers rondom het zestienmeter gebied hadden moeite om het goed uit te spelen totdat plots de bal voor de voeten van Timo Kerstens terug belandde die snoeihard uithaalde en hiermee zijn eerste doelpunt in de hoofdmacht maakte. De scheidsrechter vond het verder wel genoeg geweest en floot af voor het einde van de wedstrijd.

Wat een feest moest worden voor ONI is uitgelopen op een deceptie door een opgeleefd RFC wat onbevangener speelde in vergelijking tot de laatste wedstrijden ervoor. Komende week zullen er weer een aantal spelers terugkeren van schorsingen waardoor we nagenoeg compleet de laatste thuis competitiewedstrijd van het seizoen tegen Alliance gaan spelen. Daarna kan het eindeseizoensfeest losbarsten.

Toch zit het seizoen er dan nog niet op aangezien er hopelijk nog twee wedstrijden zullen volgen (de eerste tegenstander wordt waarschijnlijk Olympia uit Dongen) en bij winst spelen we tegen Unitas Gorinchem, beide wedstrijden zullen uit gespeeld worden. Mocht ook deze wedstrijd gewonnen worden is het uiteindelijk doel de promotie naar de 3de klasse bereikt. Spelers en staf danken de in grote getale meegereisde supporters uit het ‘t Fer.