RFC virtueel koploper na overwinning op TSVV Merlijn

TSVV Merlijn 1

4e klasse C

3 februari 2018 14:30

Onbekend

Zaterdag 3 februari 2018, een week na de lastige maar toch verdiende overwinning op Unitas’30 stond de eerste returnwedstrijd op het programma. De tegenstander was het altijd lastige Merlijn. De heenwedstrijd hadden we het daar flink laten liggen. Na ongeveer tien één op één kansen stond er uiteindelijk toch 1-1 op het wedstrijdformulier. Destijds een flinke domper. Alle reden voor revanche.  Merlijn, tiende op de ranglijst en gezien als een zekerheidje, bood aardig tegenstand, waardoor RFC vol gas moest geven om de broodnodige drie punten thuis te houden.

Waar Ron nog dacht aan een afgelasting, aangezien het veld en het weer de afgelopen dagen niet echt om over naar huis te schrijven waren, werd er toch, op een voor de mannen uit 't Veer vertrouwde grasmat, afgetrapt.

Rond 14:30 uur floot de scheidsrechter voor het begin van de wedstrijd. RFC begon aardig en offensief wat na een minuut of vijf resulteerde in een bal die pico bello voor het doel werd geslingerd. Frank van Wijk, a.k.a. 'de Bever' gaf een diepe voorzet, helaas niet met buitenkant links, welke door Nick de Ruijter slim werd binnengekopt. Een mooie opsteker voor RFC, wiens zaak het was om te winnen, maar ook voor Bever. Niet alleen omdat het zijn laatste wedstrijd dit seizoen zou zijn (veel plezier 'down under') maar vooral omdat het alweer zijn tweede assist in twee wedstrijden was (al zijn de meningen daar over verdeeld, vraag maar aan Habbie of Jordy). 2018 is zo gezien een topjaar voor Frank!

Na het euforische moment in de vijfde minuut bleef het lange tijd onrustig. RFC bakte er niet veel van, maar ook Merlijn brak geen potten. Het spel was slecht, de scheids die veel affloot leek wel in een balletzaal rond te lopen (vond Bever trouwens ook, zo bleek in de tweede helft) en de organisatie was veelal rommelig.

Na een sterk 'voetballend' begin zakte het niveau tot onder het gewenste. Merlijn kon hier echter niet echt van profiteren, maar deelde toch wat speldenprikjes uit. Na wat paniek aan de rechterflank stoomde de linksbuiten zelfs nog aardig op en gaf toch een redelijk prima voorzet die de spits dan weer vakkundig om zeep hielp. Gelukkig maar, want ook RFC creëerde niet veel. Toch was het Jordy, wiens wedstrijd het eigenlijk moest worden, die nog een levensgrote kans kreeg. Ergens halverwege de tweede helft brak hij door de verdediging en stond oog in oog met de sterk keepende doelverdediger. Of de bal slecht werd ingeschoten of dat de keeper zijn doel goed verkleinde is de vraag, in ieder geval verdween de bal over de achterlijn, maar niet tussen de palen. Ondertussen werden er wat tactische veranderingen doorgevoerd en kreeg RFC de touwtjes iets meer in eigen handen. Naast een geweldige redding van de keeper van Merlijn op de inzet van Jeffrey Leemans gebeurde er niet veel meer in de eerste helft.

Na het onderonsje met de begeleiding en de nodige tactische aanpassingen kon de tweede helft beginnen. Helaas veranderde er niet bijster veel aan het spelbeeld. Veel werd er niet weggegeven door RFC maar daarnaast werd ook Merlijn niet echt pijn gedaan. De ruimtes werden wel wat groter waardoor beide teams wat vaker voor relatieve dreiging konden zorgen. RFC bleef wel wat dreigender, wat uiteindelijk ook resulteerde in de 2-0. Desondanks had ik, maar dan spreek ik voor mijzelf, niet het idee dat Merlijn ons echt pijn ging doen en was het een opluchting toen Jordy voor de tweede keer in de wedstrijd alleen voor de keeper verscheen. Na een goede onderschepping van Pieter en een slimme bal van Ron was Jordy op snelheid weg naar de goal. Hij speelde de keeper voorbij en scoorde de bevrijdende tweede treffer van de dag in ongeveer de zeventigste minuut waardoor we wat meer lucht kregen. Ook deze goal zorgde er niet voor dat we beter gingen spelen. Alhoewel we wellicht vaker de bal hadden en de tegenstander zo nu en dan aardig achterover drukte bleef het gevaarlijk, met name op de counter. Een aantal aanvallen werden niet zorgvuldig uitgespeeld. Habbie had bijna een doelpunt op zijn naam bij mogen schrijven, ware het niet dat zijn inzet net voorlangs ging. De ingevallen Jeffrey (Pruijssers), die overigens tijdens de eerste wedstrijd dit seizoen bij Merlijn geblesseerd raakte en zo doende vijf maanden langs de kant mocht genieten, dwong de keeper met een hard schot nog tot een uiterste inspanning.

Al met al was het geen sprankelende pot voetbal. Net zoals het dat een week eerder ook niet was. Wel werd er hard voor elkaar gestreden en zijn de zes punten meer dan verdiend.

De komende weken zal het qua wedstrijden op een laag pitje staan. Eerst staat de Carnaval op het programma en daarna een week vrij alvorens we tegen een van de concurrenten mogen aantreden. In Dordrecht wordt op zaterdag 24 februari namelijk de wedstrijd GSC/ODS vs RFC gespeeld. Een wedstrijd welke gewonnen MOET worden. Kortom, keihard trainen de komende weken en zorgen dat we er staan!