RFC 1

4e klasse E

30 november 2019 14:30

Onbekend

Het Zwijndrechtse ZBC’97 was op eigen terrein duidelijk een maatje te groot voor RFC. Het team van trainer Mo Duzgun begon de wedstrijd in Zwijndrecht met veel te veel ontzag voor de ervaren tegenstander en hielp ZBC’97 vervolgens wel heel gemakkelijk in het zadel.

Slordig balverlies op het middenveld luidde na amper vijf minuten al de eerste tegentreffer in. Naast ontzag startte RFC enigszins ook naïef aan de wedstrijd door op een lijn te spelen in de laatste linie tegen een ploeg die in 8 wedstrijden al 42 doelpunten heeft gescoord. ZBC’97 deed RFC regelmatig pijn met geplaatste ballen achter onze verdediging. Men mocht van geluk spreken dat ZBC’97 slordig was in de afwerking, anders was het na 20 minuten al 3-0 geweest. Ook aan deze kansen gingen  persoonlijk fouten van RFC spelers vooraf. Na een kwartier spelen belandde een foutieve terugspeelbal bij een speler van de tegenstander die vervolgens vrij doorgang had richting het doel van Danny Link, die met een voortreffelijk reflex redding bracht. Vijf minuten later was het diezelfde Danny die aan de basis stond van wederom een grote kans voor ZBC’97. Een door hem verkeerd ingespeelde bal kwam in de voeten van de spits van ZBC’97 maar Danny verkeerde in deze fase van de wedstrijd gelukkig in grootse vorm en wist deze inzet knap te pareren. Pas na 25 minuten stichtte RFC het eerste gevaar voor het doel van ZBC’95. Een strakke voorzet vanaf de rechterzijde door Marciano Broeders werd bij de tweede paal door Timo Kerstens helaas in de handen van de keeper gekopt. Kort daarna moest Danny wederom handelend optreden. In een 1 op 1 situatie weet hij een doelpoging van ZBC’97 onschadelijk te maken. RFC mocht van geluk spreken dat met slechts een 1-0 achterstand de rust bereikt werd.

Inmiddels had Dave Kamp plaatsgemaakt voor Ron v/d Wulp die na een lange blessure voor het eerst dit seizoen weer een helft kon spelen. Toch is het weer ZBC’97 dat voor het eerste gevaar zorgde in de tweede helft. Gelukkig werd het doelpunt van ZBC’97 afgekeurd wegens buitenspel. In de 55e minuut lijkt RFC vanuit het niets toch langszij te komen. Timo speelde zich met een individuele actie goed vrij en geeft vervolgens de bal mee aan Marciano. Zijn schot gaat helaas net naast het doel van ZBC’97.  Hoewel RFC zich nu met enig regelmaat op de helft van de tegenstander begeeft, is de passing vaak onnauwkeurig. Balverlies van RFC zijde leidt daarom wederom een gevaarlijke aanval van ZBC’97 in. De voorzet belandt gelukkig op (in plaats van tegen) het hoofd van een vrijstaande speler waardoor de bal over het doel van RFC gaat. Hoewel de wil er wel is, oogt RFC toch machteloos. Tot rond de 70e minuut een goede voorzet van Roy Mulder vanaf de rechterkant door Ron buiten bereik van de keeper op de lat wordt gekopt. Even later een soortgelijke situatie van de andere zijde. Deze keer is Marciano de aangever, maar Ron kopt nu helaas naast het doel van ZBC’97. Tot de 85e minuut lijkt een gelijkspel nog altijd mogelijk, maar vanuit buitenspel positie mag een ZBC’97 speler toch door. Zijn voorzet wordt in eerste instantie nog gekeerd door Danny maar uit de rebound is het toch raak 2-0. Het verzet van RFC is hiermee gebroken en in de voorlaatste minuut wordt de eindstand uiteindelijk bepaald op 3-0. Na afloop blijkt door het verlies van SCO in Oosterhout tegen IFC, ZBC’97 na vandaag de nieuwe koploper in 4C.

Volgende week staat alweer de laatste wedstrijd van dit kalenderjaar op het programma. De tegenstander deze middag is dan VV Oosterhout. De wedstrijd in Raamsdonksveer begint al om 14.00 uur. Met aansluitend de Pre Christmas Party in de kantine van RFC met DJ Mell.

Opstelling: Danny Link, Kevin Toorians (Maurice v/d Kieboom), Pieter Knaap, Roy Mulder, Imaro Siberie (Jeffrey Pruijssers), Nick de Ruijter Jeffrey Leemans, Osman Aslan, Timo Kerstens, Marciano Broeders en Dave Kamp (Ron v/d Wulp).