7 maart 2020 14:30

Scheidsrechter

B.M.R.J. (Ben) Wirken

Onbekend

Met name in de eerste helft kwam RFC moeilijk onder de druk van IFC uit, dat door de 0-4 overwinning de nieuwe koploper is. Voor RFC is het zaak om deze nederlaag achter zich te laten en het vizier te richten op de aankomende wedstrijden.

Zonder de geschorste Nick de Ruijter en de afwezige Hidde Meslan begon RFC aan het treffen tegen IFC uit Hendrik-Ido-Ambacht. De uitwedstrijd ging kansloos verloren en vooral hun nummer 10 maakte toen het verschil. Vandaag was het de eerste helft niet anders, IFC deelde de lakens uit en RFC moest ver terug. Na ruim een kwartier spelen kwamen de bezoekers op 0-1. Toen het vijf minuten later een strafschop kreeg, leek het pleit al beslecht voor RFC. Echter, keeper Danny Link pareerde de inzet en behoedde zijn ploeg voor een grotere achterstand. Dit bleek uitstel van executie, want IFC kwam na een hal uur spelen toch op 0-2. De rust werd verder ongeschonden gehaald en de koppen konden bij elkaar gestoken worden.

De tweede helft was er gelukkig verbetering te zien in het spel van RFC. Maurice van den Kieboom nam de ploeg op sleeptouw en er kwamen ook kansen. De grootste was voor Ron van der Wulp, maar hij kon de aansluitingstreffer niet scoren. In deze fase zat het ook niet mee, want een forse charge op Timo Kerstens van de IFC doelman op de rand van de zestien werd door de arbiter weggewuifd. RFC bleef strijden voor een treffer en IFC loerde op de counter. Ietwat gelukkig kwamen de bezoekers op 0-3, een voorzet viel bij de tweede paal binnen. In de slotfase werd de eindstand bepaald op 0-4. Het verschil tussen het jeugdige RFC en IFC, dat over enkele spelers beschikt met hoofdklasse ervaring, was vandaag te groot. Voor onze jongens een dure les die ze meenemen in hun bagage.

Gezien de overige uitslagen gaat de kopgroep van drie teams naar alle waarschijnlijkheid uitmaken wie er kampioen wordt en de overige twee teams zullen normaal gesproken de nacompetitie ingaan. Daarachter zijn er diverse kapers op de kust voor het laatste nacompetitie ticket. Wil RFC hier aanspraak op maken, dan zal het volgende week drie punten moeten pakken in de thuiswedstrijd tegen Willem II.

Opstelling: Danny Link, Kevin Toorians, Ritchie Ackermans, Pieter Knaap, Joep Broeders (Pascal van Strien), Maurice vd Kieboom, Jeffrey Leemans (Imaro Siberie), Timo Kerstens, Osman Aslan (Marciano Broeders), Ron vd Wulp, Jurrian Bakker