RFC 1

4e klasse E

9 november 2019 14:30

Onbekend

Na twee goede overwinningen tegen Olympia’60 en GSC/ODS ging RFC op bezoek bij Berkdijk. Een team dat overgekomen is vanuit DESK en dat na enkele succesvolle jaren in de reserve klasse als zaterdag 2 de overstap wilde maken naar de standaard klasse. Bij DESK was dit niet mogelijk, waarna het team de overstap heeft gemaakt naar Berkdijk. Op basis van de ranglijst was RFC op voorhand favoriet, maar het miste ten opzichte van vorige week Pieter Knaap, Hidde Meslan en Timo Kerstens. Daartegenover stond de rentree van Pascal van Strien die hersteld is van zijn hamstringblessure. Hierdoor waren er een aantal aanpassingen in de opstelling.

Na een afwachtende openingsfase was de eerste grote kans na 20 minuten voor RFC. Een sterke individuele actie van Osman Aslan kon alleen met een overtreding worden gestuit. De vrije trap werd door Marciano Broeders goed ingeschoten en kwam buiten bereik van de keeper tegen de lat. Enkele minuten later kwam RFC toch op voorsprong. Uit een corner van Jurrian Bakker kon Berkdijk de bal niet wegwerken. Op dit soort momenten toont Ayhan Uslu zijn waarde door de bal in het dak van het doel te koppen. Een vijftal minuten later werd de 0-2 gescoord. De vrije trap van Pascal van Strien kon door de keeper ternauwernood gekeerd worden, maar via Marciano kwam de bal bij Ayhan en met een artistieke omhaal plofte de bal in het doel. Ondanks de voorsprong werd het spel van RFC er niet beter op. Door veelvuldig balverlies kreeg Berkdijk de kans om terug in de wedstrijd te komen. Een opeenstapeling van verkeerde keuzes en halve ingrepen leidde een penalty in voor Berkdijk en dit betekende de 1-2. Nick de Ruijter, die al met een lichte blessure aan de wedstrijd begon, moest zich laten vervangen door Imaro Siberie. Op slag van rust kwam de thuisploeg nog een keer gevaarlijk opzetten. Na een diepe bal schoot de Berkdijk aanvaller de bal langs de uitgekomen Danny Link, maar gelukkig bracht de paal redding.

Berkdijk trok de stijgende lijn in de tweede helft door, al moet gezegd worden dat de RFC verdediging ook teveel ruimte weggaf aan hun aanvallers. Binnen een minuut was het al 2-2 en enkele minuten later viel ook de 3-2. Voor RFC een bittere pil, maar het had dit vooral aan zichzelf te danken. Ondanks het matige veldspel bleef RFC wel strijden voor een goed resultaat. Er kwamen wat mogelijkheden maar de keeper werd niet echt getest. Naarmate de wedstrijd vorderde kwam Berkdijk steeds meer in de problemen en was al snel door de wissels heen. RFC rook haar kans en bracht met Eric de Ritter nog een verse kracht binnen de lijnen. Marciano had pech met zijn inzet die tegen de buitenkant van de paal belandde. Uiteindelijk was het Jeffrey Pruijssers die na een corner attent reageerde en de 3-3 binnen schoot. Enkele minuten later kwam RFC op een curieuze wijze zelfs op een 3-4 voorsprong. De keeper van Berkdijk schoot de bal tegen de rug van Osman en met een curve belandde de bal in het doel. De scheidsrechter oordeelde echter dat de keeper teveel gehinderd werd bij zijn uittrap en gaf een vrije trap. Een twijfelachtige beslissing die je echter hebt te accepteren als voetballer. Helaas kon Ayhan zich niet beheersen en uitte zijn onvrede naar de scheidsrechter. Dit leverde hem zijn tweede gele kaart op en dus einde wedstrijd. Vanwege aanhoudend commentaar van Ayhan besloot de scheidsrechter de wedstrijd vervolgens te staken.

Beide teams dropen teleurgesteld af, want buiten dit voorval was het verder een sportieve wedstrijd. Op het moment van staken waren er nog 12 minuten te spelen en eventueel toe te kennen blessuretijd. Het is nu afwachten wat het oordeel van de KNVB wordt. De volgende wedstrijd voor RFC is thuis tegen SCO, de gedoodverfde kampioenskandidaat van de vierde klasse E.

Opstelling: Danny Link, Pascal van Strien, Roy Mulder (Eric de Ritter), Jeffrey Pruijssers, Kevin Toorians, Jeffrey Leemans, Nick de Ruijter (Imaro Siberie), Jurrian Bakker, Osman Aslan, Marciano Broeders, Ayhan Uslu.