RFC 1

Groep 2 37

7 september 2019 15:00

Onbekend

Voor de tweede bekerwedstrijd moest RFC zaterdag aantreden tegen het onbekende Dongen 2. Een tegenstander met overwegend jeugd en een enkele ervaren speler, redelijk vergelijkbaar met het team waarmee RFC zaterdag aantreedt deze wedstrijd. Beide teams hadden de eerste wedstrijd verloren en willen dus wat rechtzetten vandaag. Nie zozeer om de bekeraspiraties nieuw leven in te blazen, maar om aan het vertrouwen te werken richting de competitie.

Dongen 2 beschikt over een aantal technisch vaardige spelers, waar de RFC defensie de handen bij tijd en wijle aan vol had. Maar er werd goed samengewerkt waardoor er weinig werd wegegeven deze wedstrijd. Na een kwartier spelen opende Imaro Siberie de score met een afstandsschot. Een mooie opsteker voor de dit keer op de rechterflank opererende speler. Tien minuten later verdubbelde Ayhan Uslu de score. In de slotfase werd het nog even spannend toen Dongen de 1-2 maakte, maar het was Ayhan die met zijn tweede treffer de eindstand op het scorebord bracht.

De 1-3 overwinning is goed voor de moraal. Zeker gezien het feit dat er nog wat spelers ontbreken. Dit biedt echter kansen aan andere spelers om minuten te maken. Op deze manier wordt de basis breder en dit zal later in het seizoen hopelijk zijn vruchten afwerpen. De laatste bekerwedstrijd is zaterdag uit bij ONI, aanvang 15.15 uur. Een tegenstander die de omgekeerde weg heeft bewandeld, van de 4e naar de 3e klasse, en dus een mooie graadmeter is voor RFC zaterdag.

Opstelling; Danny Link (Marc Verhagen), Kevin Toorians, Jeroen Vermeeren, Pieter Knaap, Pascal van Strien, Imaro Siberie, Nick de Ruijter (Tomas Bom), Jeffrey Leemans, Ayhan Uslu (Roy Mulder), Timo Kerstens, Dave Kamp.