Corona update 28 september 2020 - www.rfc2017.nl

Corona update 28 september 2020

Corona update 28 september 2020

28 september 2020 23:00


Lees hier wat de gevolgen zijn voor trainingen en wedstrijden voor de komende 3 weken

Zoals vanavond is aangekondigd in de persconferentie van de regering, gaan er met ingang van dinsdag 29 september een aantal maatregelen in die van toepassing zijn op onze vereniging. We kunnen blijven sporten, maar wel met een aantal beperkingen. Voor een periode van drie weken zal het sportpark niet toegankelijk zijn voor supporters. Voor de goede orde, onder supporters worden ook ouders van jeugdleden verstaan. Tevens zal de kantine gedurende deze periode dicht blijven.

Aangezien de maatregelen 29 september ingaan, plaatsen we dit bericht alvast op de website. De teams die dinsdagavond trainen, hebben hier al mee te maken. In feite gelden dezelfde regels als bij de trainingen die in mei/ juni geweest zijn. U kunt uw kind tot aan de poort begeleiden, van daaruit gaat het naar het trainingsveld. We gaan geen uitzonderingen maken op deze regel, ook niet voor de jongste jeugd!

Voor thuiswedstrijden gelden in principe dezelfde regels. Leiders/ trainers zullen duidelijk aangeven hoe laat en waar uw kind zich moet melden. Na afloop van de wedstrijd wacht je bij de poort op je kind. Voor oudere jeugdleden en senioren geldt dat je wordt geacht om binnen 30 minuten na afloop van de wedstrijd het complex te verlaten. Je kunt dus niet blijven hangen om nog bij een ander team te kijken.

Voor uitwedstrijden is het advies om voorlopig met je team op de parkeerplaats af te spreken. Hiermee beperken we het aantal bewegingen op en rond ons complex. Maak afspraken wie er rijdt en volg de aanwijzingen op van de vereniging waar je te gast bent.

Aanvullend hebben we als bestuur besloten om in de periode van drie weken ook geen vriendschappelijke wedstrijden te spelen. Dit geldt zowel voor thuis- als uitwedstrijden. Hiermee worden, in lijn met het advies van de overheid, onnodige reisbewegingen beperkt.

Nu de kantine gesloten is, kunnen we ons voorstellen dat leden wat te drinken en/ of te eten meenemen naar de club. Dit is op zich geen probleem, maar het zelf meebrengen van bier of andere alcoholische drank is niet toegestaan! Hier zullen we ook strikt op toezien.

Tot slot, zullen we net als in de periode mei/ juni op trainingsavonden en wedstrijddagen vrijwilligers nodig hebben die als Corona verantwoordelijke de toegang tot ons complex regelen. Hiervoor wordt een taak aangemaakt en de uren tellen ook mee voor de vrijwilligersuren die ieder lid moet maken.

Dit bericht zal, daar waar nodig, in de komende dagen nog verder worden aangevuld.

 

Aanvulling 29-9-2020

Inmiddels staat er aanvullende informatie op de KNVB site en op de site van de Rijksoverheid. Hierin wordt onder meer ingegaan op ouders die rijden naar uitwedstrijden. Dit wordt als volgt omschreven; Bij uitwedstrijden van jeugdleden t/m 17 jaar vallen de benodigde chauffeurs onder teambegeleiding. Zij vallen dus niet onder de regel voor toeschouwers en mogen blijven kijken naar de wedstrijd.

Verder hebben we een aantal vragen gekregen over het gebruik van kleedkamers en douches. Dit wordt bij RFC gefaciliteerd, al geldt nog steeds het uitdrukkelijke advies om thuis om te kleden en te douchen. Maak je toch gebruik van de kleedkamers, dan geldt voor gebruikers ouder dan 18 jaar een maximum van 7 personen die tegelijk in de kleedkamer mogen zijn. Per kleedkamer mogen slechts 2 douches gebruikt worden. Nogmaals het dringende verzoek aan leiders om hierop toe te zien. Als blijkt dat de regels niet voldoende worden nageleefd, kunnen in het uiterste geval kleedkamers gesloten worden. In het algemeen geldt, blijf niet langer dan nodig in de kleedruimte.

In overleg met de trainers van Tikkie Takkie is besloten om de komende drie weken geen trainingen te verzorgen op de woensdagmiddag. De ouders zijn hier inmiddels over geïnformeerd. Daarnaast zal er bij thuiswedstrijden van zaterdag 1 en zondag 1 geen Pupil van de Week zijn, zolang de maatregelen gelden. Ook de verkoop/ uitgifte van kleding zal tot en met 20 oktober niet mogelijk zijn.

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!