RFC Jeugdkamp onderbouw - www.rfc2017.nl

RFC Jeugdkamp onderbouw

RFC Jeugdkamp onderbouw

26 juni 2021 15:30


Ook de jongste jeugd heeft het seizoen afgesloten met het traditionele Jeugdkamp, lees hier het verslag.

De pandemie heeft ons al een lange tijd in de grip, maar de laatste tijd komt de ruimte om een Jeugdkamp te organiseren. Het team heeft dan ook gezamenlijk besloten om onze inspanning in de vrije uurtjes voor de kinderen in te zetten. Het draaiboek is tevoorschijn gehaald, zodat het RFC sportpark op 19 en 20 juni eenmaal exclusief voor onze jeugdleden is. Nog wat kleine aanpassingen in de plattegronden, want ook is het de eerste keer vanuit het nieuwe clubgebouw.

Jahoor, het is zaterdagmorgen 19 juni en de kinderen zijn in aantocht. Flink bepakt met hun slaapspullen om hun eerste overnachting te doen bij de vereniging en anderen alleen de sportspullen voor overdags. Na alle formele zaken gaat het de kinderen om de speldag. Met hulp van een groepje vrijwilligers gaan de kinderen van spel naar spel met diverse hoogtepunten, nl: pannaveldje, grote stormbaan, sponzenrace, doolhof (gelukkig zijn alle kinderen hieruit gekomen), race buikschuiven met een loop door de waterbak en een nieuwe attractie de ijscoman. Door alleen zijn deuntje te spelen sprinten de kinderen als een speer naar de opstelplaats van de ijscoman wat ook een heerlijke verkoeling was op deze mooie zaterdag. Net voor de BBQ zijn de jongste deelnemers huiswaarts gegaan. Ondertussen heeft de chef BBQ samen met zijn team de 400 stukken vlees gegrilld voor de overgebleven vrijwilligers en kinderen.

Dan begint voor de anderen de vooravond met wat rustige spelletjes; voetgolf en de technische balspelen waarbij we wel de oppervlakte van 3 voetbalvelden moeten belopen. Dit was toch best intensief , want in de rustmomenten die we krijgen gaan we nog steeds met z’n allen voetballen. Dan is het zover dat de ouders klaar staan om hun kinderen thuis te laten slapen en blijven alleen de oudsten nog over. Enkele vrijwilligers zorgden ervoor dat alle kinderen netjes aan de ouders worden overgedragen en een ander deel van de organisatie zat naar de weersvoorspelling te kijken. Maar gelukkig is het avondspel afgerond. Met de traditionele quiz (was voor volwassenen nog niet eens zo makkelijk) en het casino sluiten we het avondprogramma af. Aan het eind van de avond is het tijd voor een disco en daarna in de nacht zo lang mogelijk wakker blijven. Ook dit jaar hadden we een grote groep meiden die het gelukt is om geen oog dicht te doen.

Om 7.30 uur komen de pannenluiders iedereen wakker maken (behalve de groep meiden die waren nog wakker). Fris en fruitig belanden de kinderen aan het ontbijttafel om de maagjes te vullen voor de toernooidag. De meiden wilden graag bij elkaar in diverse teams om ook de strijd met de jongens aan te gaan. Na thuis geslapen te hebben komen de 8- en 9-jarigen terug om mee te strijden voor de titel. Uiteindelijk is Fortuna Sittard de winnaar geworden. Na een intensief weekend is het dan ook voor deze groep afgelopen en staan de ouders nabij de poort te wachten op hun kroost. Het nieuwe clubgebouw heeft de test positief doorstaan en hiermee bedanken we dan ook alle vrijwilligers en organisatieleden .

Het enige wat de organisatie nog tegen elkaar kon zeggen was welterusten en tot volgend jaar.

collage_Jeugdkamp_2021_O7.jpg

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!