Communicatie binnen RFC

Communicatie binnen RFC

6 september 2021 18:00


Communicatie is de sleutel, maar waar zit het slot?

Daar waar mensen samenwerken, is communicatie van groot belang. Zo doen we bij RFC ook ons best om relevante info juist, tijdig en volledig bij degene te krijgen die het nodig heeft.  

Kan altijd beter 
Net zoals dat bij professionele organisaties niet altijd goed gaat, zijn er ook bij een vrijwilligersorganisatie als RFC momenten dat het natuurlijk beter kan. Gelukkig zijn er op dit moment vijf mensen actief in de communicatie commissie van RFC die hier kansen in zien.  

Team 
De commissie bestaat uit de volgende personen: Mark van Seters, Dave Jonker, Fabian Eijkhout, Bart Marcelissen en Jeffrey Pruijssers. Helaas heeft Jeffrey helaas recent de commissie verlaten. Erg jammer, want hij was met zijn enthousiasme en expertise een prettige aanvulling op het team. RFC bedankt Jeffrey voor zijn inzet en expertise. Daarnaast krijgen we veel input vanuit het (Jeugd)bestuur.

Update
In dit bericht lees je waar de commissie op dit moment hard aan werkt. 

Website 
De website is ca. 3 jaar geleden gemaakt met behulp van het platform VoetbalAssist. In de tussentijd is de informatie gegroeid, maar is ook het platform doorontwikkeld. Dit geeft aanleiding om opnieuw kritisch te kijken naar de lay-out en toepasbaarheid op mobiele apparaten. Inmiddels is het sjabloon van de website vervangen door een nieuwe versie. Deze biedt meer mogelijkheden in de menustructuur.  

ClubApp 
Voor zowel iOs als Android mobiele apparaten is er een app waarop zowel verenigingsinformatie als ook team- en wedstrijdinformatie te vinden is. De commissie gaat de ClubApp zoveel mogelijk optimaliseren, zodat iedereen hier ook het gebruikersgemak van kan ervaren.  

Online aanmelden 
Het aanmelden van nieuwe leden, maar ook van deelnemers aan RFC activiteiten verloopt op dit moment veelal via e-mail. De commissie bekijkt hoe we makkelijk en eenvoudig gebruik kunnen maken van een online aanmeldformulier. De Jeugdkampcommissie gebruikt dit namelijk al en dat werkt goed ! 

Nieuwsbrief 
Aankomend seizoen wordt informatie vanuit de vereniging ook verspreid via e-mail. Het zal hier gaan om informatie die nuttig is, maar niet urgent op het moment van verspreiding. Dit zal zorgen voor meer rust en overzicht in de berichtgeving, zoals deze voorheen ging via Whatsapp-groepen. Mocht informatie wel nuttig én urgent zijn dan wordt natuurlijk nog wel gebruikt gemaakt van Whatsapp. 

Team-mailboxen 
In navolging van het vorige punt wordt e-mail meer gebruikt en krijgt elk team hiervoor (weer) een eigen mailbox. In samenwerking met het jeugdbestuur werkt de commissie aan een handleiding hoe e-mail eenvoudig uit te lezen op een mobiel apparaat. 

Verbondenheid 
Om de verbondenheid met de club en de leden onderling te vergroten, wil de commissie aankomend seizoen met input van alle leden komen tot een RFC slogan. Hiervoor zal waarschijnlijk een prijsvraag ingezet worden. Ook de ontwikkeling van een mascotte wordt onderzocht. 

Beeldmateriaal 
Een beeld zegt vaak meer dan honderd woorden, daarom willen we ook meer gebruik gaan maken van goede, mooie foto's op onze website. Door het opbouwen van een database met algemene foto's kunnen we dit beeldmateriaal gebruiken bij de nieuwsberichten en op Social Media. Maar ook foto's van wedstrijden, trainingen, activiteiten zijn welkom en kunnen we, rekening houdend met de privicay regels, op de website plaatsen.  

Tot slot 
Hopelijk hebben je met deze update een beeld gekregen waar de commissie zich mee bezig houdt en gaat houden de komende periode. Mocht je na het lezen van deze update met vragen zitten of misschien een actieve bijdrage willen leveren aan communicatie binnen onze club: communicatie@rfc2017.nl. 

Communicatie Commissie RFC 

 

 

 

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!