Corona update van het bestuur

Corona update van het bestuur

3 september 2020 16:00


Met ingang van 3 september zijn er enkele aanvullende maatregelen getroffen

De afgelopen weken zijn er weer volop activiteiten geweest op ons complex. Iedereen is blij dat er gevoetbald kan worden, maar we zien ook dat het naleven van de Corona regels een uitdaging is. De huidige situatie op ons complex werkt ook niet mee, waardoor we momenteel één toegangspoort hebben en het aanbrengen van looproutes maar beperkt mogelijk is. Desalniettemin moeten we de Corona regels wel naleven op ons complex.

In de bestuursvergadering van maandag 31 augustus hebben we aanvullend een aantal maatregelen genomen.

Horeca

Voor het registreren van bezoekers van de kantine is een QR code beschikbaar gesteld. Deze QR code wordt reeds gebruikt in de regionale horeca en voldoet aan de privacy wetgeving. We willen iedereen dan ook dringend adviseren om hier gebruik van te maken en jezelf te registreren als je een van de kantines bezoekt. Mocht het nodig zijn, dan kunnen we deze data gebruiken voor een contactonderzoek om snel en adequaat te reageren.

Op zaterdag zijn beide kantines geopend op de tijden dat er wedstrijden gespeeld worden. Dit om de bezoekers te spreiden over de accommodatie. Na afloop is alleen de kantine Oost geopend. Hier komen dan veel mensen samen en de 1,5 meter wordt niet altijd in acht genomen. Nogmaals het dringende verzoek om hier beter op te letten, niet alleen voor jezelf maar ook voor vrijwilligers/ leden die tot een kwetsbare groep behoren. We willen iedereen in staat stellen om onze kantine te bezoeken!

De afgelopen periode zijn bij beide kantines al diverse maatregelen genomen. Het aantal zitplaatsen is fors teruggebracht om te voldoen aan de aangescherpte regels. Ook zijn er minder toiletten beschikbaar en is het tafelvoetbalspel tijdelijk weggehaald. Bier wordt uitgeserveerd in plastic bekers, gooi deze zelf na gebruik weg. De snoepautomaat is aangepast zodat hier met pin betaald kan worden. Ook voor keuken en kantine geldt om zoveel mogelijk contactloos te betalen.

Als we wat rekening houden met elkaar kunnen we de kantines blijven gebruiken. Volg de looproutes, maak gebruik van het desinfectiemiddel en volg aanwijzingen van het kantinepersoneel op. Maar het allerbelangrijkste is, blijf thuis als je klachten hebt!

Algemeen

De bestuursdienst op zaterdag wordt gecentraliseerd in de bestuurskamer Oost. Nu alle bezoekers via één poort naar binnen komen, melden zij zich hier en kunnen worden doorverwezen naar het juiste veld/ kleedkamer. Er is in de bestuurskamer altijd één persoon aanwezig en één persoon loopt buiten rond.

Bij de toegangspoort Oost zijn de hekjes verwijderd, zodat mensen hier gemakkelijker door kunnen lopen. Tevens zijn ook hier looprichtingen aangegeven, let daar svp op! Is het te druk bij de ingang, wacht dan even tot de drukte over is.

Om de kleedkamers beter in te delen is tijdelijk besloten om de jongste jeugd (JO7 t/m JO11) geen aparte kleedkamer te geven. Spelers komen al in hun voetbal outfit naar de training en douchen doen ze thuis. Alle thuiswedstrijden worden tot aan de winterstop gespeeld op veld 3 en hier zijn kleedkamer 2 en 3 beschikbaar om tassen e.d. weg te zetten of deze kunnen op de tribune geplaatst worden.

Het advies van het RIVM en de KNVB is om zelf een bidon mee te nemen om risico op besmetting te beperken. Om die reden zal er voorlopig in de rust geen ranja/ thee meer beschikbaar gesteld worden. Dus neem zelf een gevulde bidon mee als je gaat voetballen, zowel bij uit- als thuiswedstrijden.

Indien er vragen of opmerkingen zijn, neem dan contact op met een van de bestuursleden. Ook hier geldt dat we het samen als vereniging moeten doen. Mocht de situatie daarom vragen, dan zullen we daar waar nodig bijsturen.

Tot slot hier ook nog de basisregels die door de KNVB zijn opgesteld. Lees deze goed door en handel hier ook naar!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!