RFC gaat voor een rookvrije accommodatie

RFC gaat voor een rookvrije accommodatie

15 augustus 2020 13:45


Met ingang van het seizoen 2020 - 2021 wil RFC zich meer richten op een veilige en gezondere sportomgeving voor onze jeugdleden. We willen kinderen ook graag het goede voorbeeld geven als zij bij ons sporten.

Dit betekent dat we onze accommodatie rookvrij gaan maken. RFC volgt hiermee het rookvrij beleid van de KNVB en het dit jaar gesloten gemeentelijke sportakkoord, waarin een rookvrije sportaccommodatie één van de speerpunten is. Uit de onlangs gehouden poll op onze website bleek dat een meerderheid van onze leden (55%) vóór een rookvrije accommodatie te zijn. Andere clubs, waaronder DIA en UVV’40, gingen RFC al voor en we hopen dat het navolging zal krijgen bij andere verenigingen in onze gemeente.

Waarom op weg naar rookvrij?
Zien roken, doet roken. Als kinderen anderen zien roken, lijkt dat normaal en misschien zelfs aantrekkelijk. Zeker als zij mensen zien roken naar wie zij opkijken zoals andere sporters, trainers en ouders. Daarnaast is meeroken zowel binnen als buiten schadelijk, met name voor kinderen. Ook in de buitenlucht kunnen kinderen in aanraking komen met tabaksrook. Door een rookvrij sportterrein voorkomen we dit. Kijk op www.rookvrijegeneratie.nl/sport  voor meer informatie.

Wat verandert er?
Vanaf 22 augustus 2020 zijn wij rookvrij op de dagen dat de jeugd speelt of traint. Dat betekent op trainingsavonden en op zaterdagen tot tenminste 15 uur. M.i.v. de ingebruikname van ons nieuwe clubgebouw is ons complex geheel rookvrij op alle dagen en tijden.
Iedereen is en blijft welkom bij onze vereniging, óók rokers! We vragen rokers wel om op een aangewezen plek buiten het zicht van kinderen of buiten het terrein te roken. De entree en plekken binnen ons sportcomplex, zoals langs de lijn en het terras zijn rookvrij op de dagen en tijden dat de jeugd sport. Dit is even wennen. Help elkaar dan ook er aan te denken dat we als RFC onze jeugd willen beschermen en hen een gezond voorbeeld willen geven!

Rookvrije Generatie
De beweging ‘op weg naar een Rookvrije Generatie’ werkt toe naar een samenleving waarin we opgroeiende kinderen beschermen tegen tabaksrook en de verleiding om te gaan roken.   We streven ernaar dat kinderen niet meer in de verleiding komen om te gaan roken. De sportomgeving is een belangrijke omgeving in het leven van opgroeiende kinderen. Daarom draagt een rookvrij sportterrein bij aan het realiseren van de Rookvrije Generatie.

We hopen dat jullie je samen met ons sterk willen maken voor een gezondere omgeving voor onze jeugdspelers en jonge bezoekers. Met borden, flyers en posters zullen we ons rookvrij beleid promoten. Help ons mee en herinner andere leden en onze bezoekers aan het nieuwe beleid. Voor vragen, opmerkingen en goede suggesties zijn wij bereikbaar via RFCrookvrij@rfc2017.nl  

Leden of ouders / verzorgers die de werkgroep “RFC rookvrij” willen versterken zijn van harte welkom (de uren tellen uiteraard mee voor de jaarlijkse vrijwilligerstaak!!)

Met vriendelijke groet,

Bestuur RFC en werkgroep “RFC rookvrij”.

Onze_club_is_op_weg_naar_rookvrij.jpeg

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!