RFC 1

3e klasse D

9 februari 2019 15:00

Onbekend

RFC Zaterdag heeft na de verrassende winst vorig week uit bij SC Everstein helaas het goede gevoel niet kunnen doortrekken en verloor deze keer meer dan terecht met 5-2 van titelfavoriet Sleeuwijk.

Bij de tegenstander staat sinds halverwege vorig seizoen nestor Pieter Tuns voor de groep. Deze zeer ervaren en aimabele trainer uit Best was in het verleden o.a. trainer van regioclubs Altena, Almkerk en Roda Boys. Sleeuwijk beschikt over een schitterend sportcomplex en heeft de ambities uit te groeien tot een stabiele 2e klasser. De laatste keer dat men op dit niveau speelde was in het seizoen 2010/2011. Dit seizoen wordt met name de voorhoede van Sleeuwijk gevreesd met spelers als Verwoerdt, Van den Steenheven (ex-Roda Boys) en Marijnissen (ex-Almkerk). De allereerste wedstrijd van het seizoen in Raamsdonksveer eindigde in een doelpuntenrijke 4-5 voor Sleeuwijk. RFC kon de eerste helft toen overigens goed meekomen, maar de individuele klasse voorin bij Sleeuwijk maakte uiteindelijk het verschil.

Trainer Mo moest deze keer in de achterhoede improviseren door de afwezigheid van Hidde Meslan en de geblesseerde Ritchie Ackermans. Tom Bergé, speler van JO19-1, verving Hidde centraal achterin en Nick de Ruijter speelde deze keer als rechtsback. Verder waren er wederom basisplaatsen voor de tieners Timo Kerstens en Jurrian Bakker. Na een wat weifelend begin nam Sleeuwijk zoals verwacht al snel het initiatief, dit resulteerde in de 10e minuut al tot de 1-0. Bij vlagen speelde de tegenstander zeer verzorgd voetbal en wist men elkaar gemakkelijk te vinden. Sleeuwijk is zondermeer de best voetballende ploeg uit 3D. Na wederom een goed uitgespeelde aanval leek de ploeg op 2-0 te komen, maar de lat voorkwam erger. Het duurde tot de 30e minuut voor alsnog de 2-0 viel. Een afstraffing leek vervolgens aanstaande. Maar omdat Sleeuwijk vervolgens niet doordrukte, bleef RFC in de wedstrijd. RFC kreeg enkele kansen voor de aansluitingstreffer, maar een vrije trap van Jeffrey Leemans werd gekeerd door de keeper en vlak voor rust schoot Timo rakelings over.

Imaro Siberie bleef in de rust in de kleedkamer achter en werd vervangen door Pascal van Strien. Hierdoor hoopte RFC iets meer grip te krijgen op hun behendige en snelle vleugelspeler. Echter binnen 2 minuten gooide Sleeuwijk de wedstrijd definitief op slot. Een voorzet werd snoeihard ingekopt door een speler van Sleeuwijk. In de volgende fase kwam RFC er een paar keer gevaarlijk uit en leek in de 65e minuut te scoren, na een mooi hakballetje van Ayhan schoot Nick echter via de lat over. De mooiste goal van de wedstrijd moest dan nog komen. Na ruim een uur spelen lepelde de aanvoerder van Sleeuwijk de bal op schitterende wijze over keeper Sjoerd Buijks heen in het doel. Sleeuwijk nam vervolgens wat gas terug en met de inbreng van Enes en Ron werd RFC gevaarlijker, dit resulteerde in de 72e minuut tot de 4-1 door Ayhan. RFC kreeg vervolgens enkele mogelijkheden nog een keer te scoren, maar het was Sleeuwijk dat uit een snelle omschakeling de 5-1 scoorde. Een minuut later was het Ron die koppend uiteindelijk de eindstand zou bepalen op 5-2.

Omdat Vuren met 0-2 won bij Haaften, is RFC na de nederlaag weer een plek gezakt op de ranglijst. Om aansluiting te blijven houden bij de middenmoot zal er daarom volgende week zaterdag gewonnen moeten worden. Na 4 uitwedstrijden op rij staat er eindelijk weer eens een thuiswedstrijd op het programma. Tegenstander is Haaften. Begin van het seizoen werd de uitwedstrijd nog afgetekend verloren met 4-1. De wedstrijd begint om 14.30 uur.

Opstelling: Sjoerd Buijks, Imaro Siberie (Pascal van Strien), Tom Bergé, Pieter Knaap, Nick de Ruijter, Maurice v/d Kieboom, Jeffrey Leemans, Osman Aslan (Enes Zencirkiran), Timo Kerstens, Jurrian Bakker (Ron van der Wulp), Ayhan Uslu.