RFC 1

3e klasse D

6 april 2019 14:30

Onbekend

Vandaag staat deel twee van de dubbele confrontatie tegen Vuren op het programma. Vorig week trok RFC in de thuiswedstrijd tegen de ploeg uit West Betuwe nog aan het langste eind. Ondanks dat ruim veertig minuten met een man minder werd gespeeld, wist RFC op karakter toen met 2-1 te winnen. Het is duidelijk dat het deze keer geen makkelijke opgave wordt. De overwinning vorige week werd immers duur betaald. Liefst 3 basisspelers liepen tegen een schorsing op. Tel daarbij de blessures op van Pascal van Strien en aanvoerder Ritchie Ackermans waardoor Mo en z’n staf vandaag behoorlijk moet improviseren. Basisplaatsen zijn weggelegd voor onze jeugdige talenten Timo Kerstens, Jurrian Bakker, Kevin Toorians en Tom Berge. Daarnaast beginnen Roy Mulder en Mike v/d Horst op de bank.  Voor Vuren telt enkel een overwinning vandaag om zicht te houden op de brede middenmoot. Ron Vlot, trainer van Vuren, laat z’n ploeg graag aanvallend voetballen wat dit seizoen vooralsnog tot wisselende resultaten leidt. Knappe overwinningen op o.a. SV Capelle en HSSC’61 worden opgevolgd door nederlagen tegen op papier mindere ploegen.

De beginfase van de wedstrijd is op z’n zacht gezegd spectaculair te noemen. Na 3 minuten komt RFC al op voorsprong. Uit een hoekschop van Jurrian kopt Pieter Knaap de 0-1 binnen. Maar in de 8e minuut lijkt Vuren alweer op gelijke hoogte komen. Na een mooie aanval over links belandt de bal echter tot opluchting van de meegereisde supporters uit Raamsdonksveer op de paal. In de 10e minuut is het RFC dat zelfs op 0-2 komt. Een voorzet vanaf de linkerzijde wordt bij de tweede paal door Ayhan Uslu in het doel gegleden. RFC lijkt op rozen te zitten, maar nog geen twee minuten later komt Vuren wederom gevaarlijk door en de voorzet vanaf de rechterkant wordt door een van hun aanvallers tegen het houtwerk geschoten. RFC is gewaarschuwd, Vuren is geenszins van plan zich bij de snelle achterstand neer te leggen. Een onnodige overtreding van Imaro Siberie binnen de zestien meter leidt de ommekeer in. De toegewezen strafschop wordt feilloos ingeschoten achter Sjoerd Buijks en is de opmaat voor meer. Met name op het middenveld verliest RFC de slag, de tweede bal is vaak een prooi voor de tegenstander en het is wachten op de gelijkmaker die zich rond het half uur aandient. En voor rust weet Vuren de vroeg opgelopen achterstand zelfs om te buigen in een 3-2 voorsprong. De irritaties bij RFC leiden tot een gele kaart voor Timo wegens commentaar op de leiding.

De donderspeech van Mo in de kleedkamer lijkt meteen effect te hebben in het begin van de tweede helft als Jurrian in de 48e minuut de gelijkmaker lijkt te maken. Zijn inzet wordt echter op de doellijn gekeerd door een speler van Vuren. Dit blijkt voorlopig het enige wapenfeit aan de kant van RFC. Rond een uur spelen moet Sjoerd handelend optreden op een afstandsschot. In deze fase kan het nog steeds alle kanten op. De hoop op een goed resultaat wordt echter de grond ingeboord nadat Timo in de 65e minuut tegen z’n tweede gele kaart oploopt wegens praten. Even later wordt een vrije trap net buiten het zestien metergebied door Ron van der Wulp overgeschoten. In de 75e minuut gooit Vuren de wedstrijd in het slot. Door adequaat te reageren op een te korte terugspeelbal van RFC zijde scoort hun aanvaller Bas van Vliet z’n tweede van de middag en even later zorgt hij zelfs voor een hattrick. Ayhan bepaalt de eindstand uiteindelijk op 5-3 door in de slotminuut nog eenmaal te scoren.

Volgende week zaterdag 13 april staat de belangrijke thuiswedstrijd tegen GVV’63 uit Gameren op het programma. Beide ploegen zijn gebaat bij een overwinning. De winnaar van dit cruciale duel is nagenoeg verzekerd van een nieuwe jaargang in de 3e klasse. De verliezer daarentegen zal waarschijnlijk tot het einde van de competitie moeten strijden om plaats 12, en daarmee nacompetitie te ontlopen.

Opstelling: Sjoerd Buijks, Kevin Toorians, Pieter Knaap, Tom Berge, Imaro Siberie (Ritchie Ackermans), Maurice v/d Kieboom, Timo Kerstens, Jurrian Bakker (Roy Mulder), Enes Zencirkiran (Mike v/d Horst), Ron van der Wulp en Ayhan Uslu.