Gelijkspel RFC Zaterdag dankzij de keeper

Datum

23 maart 2019 14:30

Accommodatie

Onbekend

Vandaag is subtopper HSSC’61 uit Hei en Boeicop de tegenstander van RFC Zaterdag. Het ligt in de lijn der verwachting dat het geen gemakkelijke wedstrijd zal worden. De huidige nummer 4 op de ranglijst  was in januari duidelijk een maatje te groot voor RFC en won toen verdiend met 3-0. HSSC’61 staat bekend als een stugge ploeg en heeft tot vandaag de minste gepasseerde verdediging in deze klasse. Ondanks het betere veldspel van de gastheren vandaag, weet RFC Zaterdag er uiteindelijk toch een punt uit slepen mede door voortreffelijk keeperswerk van Sjoerd Buijks, eindstand 1-1.

Door de afwezigheid van Hidde Meslan neemt aanvoerder Ritchie Ackermans vandaag de honneurs waar centraal achterin samen met Pieter Knaap en start JO19-1 speler Kevin Toorians wederom in de basis, deze keer als rechtsback. De achterste linie wordt verder gecompleteerd door Nick de Ruijter als linksback. Hiermee speelt de staf in op de snelle omschakeling van HSSC’61 via de flanken en gevaarlijke voorzetten hieruit voortkomend. Desondanks trekt HSSC’61 direct het initiatief naar zich toe. Dit leidt in de 5e al tot de eerste kans voor de tegenstander na een mooie steekpass vanaf het middenveld. In de 10e minuut volgt een tweede grote kans voor HSSC’61. Het afstandsschot richting de kruising wordt echter knap gekeerd door Sjoerd Buijks. De tegenstander is constant op zoek naar de vrije man. In de 25e minuut volgt wederom een snelle aanval van HSSC’61, deze keer via de rechterkant. De daarop volgende voorzet is een prooi voor hun “goalgetter” “Bas Scheenhart waarmee hij zijn totaal opschroeft naar 15 doelpunten dit seizoen. De 0-1 voorsprong is op dat moment ook verdiend te noemen. Rond het half uur spelen is het RFC dat redelijk onverwacht op gelijke hoogte komt. Een verre ingooi van Ritchie wordt doorgekopt door Ron van der Wulp en valt pardoes voor de voeten van Enes Zencirkiran die wel raad weet met het buitenkansje en mooi raak schiet. Naarmate de eerste helft vordert, weet RFC zich steeds beter in de wedstrijd te “knokken”. Hierbij wordt af en toe het randje opgezocht. Dit leidt dan ook tot enkele gele kaarten. HSSC’61 wordt steeds verder teruggedrukt op eigen helft door RFC zonder dat dit tot echt grote kansen leidt voor de thuisploeg. Het laatste kwartier verandert er dan ook niets meer en gaan we rusten met een 1-1 tussenstand.

De tweede helft is een kopie van de eerste helft. Een iets beter spelend HSSC’61 probeert er regelmatig via de snelle omschakeling uit te komen. Daar tegenover RFC dat, onder aanvoering van de altijd onverzettelijke Maurice, met veel inzet en werklust zich in de wedstrijd houdt en gokt op die ene kans die altijd komt. Maar vandaag krijgen onze voorhoedespelers weinig ruimte. Beide ploegen geven sowieso niet veel weg vanmiddag. En wanneer HSSC’61 er toch gevaarlijk doorheen dreigt te komen is het telkens onze keeper die een sta in de weg is en z’n doel schoon weet te houden. In de 85e minuut lijkt de ploeg uit Hei en Boeicop dan toch de winnende treffer te gaan maken. Met een mooie steekpass binnendoor snijdt een van hun aanvallers door onze verdedigingslinie heen en komt 1 op 1 te staan met Sjoerd, die de doelpoging op schitterende wijze weet te stoppen. De tegenstander en het aanwezige publiek had het doelpunt waarschijnlijk al geteld. Ook de wissels weten geen verandering meer te brengen op het scorebord. Gelukkig lijkt invaller Timo Kerstens wel weer nagenoeg hersteld te zijn van z’n kwetsuur, afgaande op z’n goede invalbeurt.

Gezien het spelbeeld van vanmiddag heerst na het eindsignaal van de overigens goed leidende scheidsrechter dan ook tevredenheid met het gelijkspel. Dit betekent dat RFC Zaterdag voor de vijfde wedstrijd op rij niet heeft verloren. Met inmiddels 23 punten uit 19 wedstrijd heeft RFC Zaterdag langzaam afstand genomen van de onderste plaatsen maar het verschil met de onderste ploegen is nog steeds overbrugbaar. Aanstaande zaterdag staat de eerste wedstrijd van het cruciale tweeluik tegen vv Vuren op het programma, thuis op ons eigen sportpark. De wedstrijd begint om 14.30 uur. We hopen u weer te mogen ontmoeten langs de lijn om onze jongens aan te moedigen.

Opstelling: Sjoerd Buijks, Kevin Toorians, Pieter Knaap, Ritchie Ackermans, Nick de Ruijter, Maurice v/d Kieboom, Jeffrey Leemans, Osman Aslan (Jurrian Bakker), Enes Zencirkiran (Timo Kerstens), Ron van der Wulp (Imaro Siberie), Ayhan Uslu.