RFC 1

3e klasse D

13 oktober 2018 14:30

Onbekend

Voor RFC Zaterdag 1 stond de lastige uitwedstrijd tegen GDC (Genderen Drongelen Combinatie) uit Eethen op het programma. De tegenstander was de competitie gestart met twee overwinningen en een gelijkspel. Dit in tegenstelling tot onze jongens met 0 punten uit 3 wedstrijden. Kortom RFC was gebrand op een goed resultaat.

Dit werd nog eens versterkt door de wekelijkse voorbeschouwingen op www. regio-voetbal.nl, waarin stond geciteerd bij de wedstrijd GDC-RFC: 'de zwakke hekkensluiter RFC moet aanstaande zaterdag in Eethen geslacht kunnen worden met ruime cijfers'.  Dat voetbal leeft in het Land van Heusden en Altena werd deze middag nog maar eens bevestigd: opstopping voor de kassa (entree € 3,-), muziek uit de speakers en het talrijk aanwezige publiek zorgde voor een mooie ambiance.

Trainer Mo had het elftal op een aantal plaatsten gewijzigd ten opzichte van de vorige wedstrijden. Basisplaatsen waren ingeruimd voor de jeugdige spelers Hidde Meslan (18 jaar) op het middenveld en Jurrian Bakker (17 jaar) op de rechterflank. En achterin werd  het succesvolle centrale duo van vorig seizoen weer in ere hersteld met Pieter Knaap naast Ritchie Ackermans. Dit alles zorgde voor meer balans in het team.

Na de eerste vijf minuten elkaar te hebben afgetast, was het bij de eerste de beste aanval van RFC meteen raak. Ayhan Uslu draaide knap weg van zijn directe tegenstander en wist vanuit een moeilijke hoek het net te vinden: 0-1. Helaas wist RFC deze voorsprong niet lang vast te houden en in de tiende minuut was het weer gelijk. Na een snelle aanval over de linkerzijde van GDC werd de bal voorgegeven en scoorde een GDC speler met een mooie volley.

Het was echter al wel snel duidelijk dat er een ander RFC in het veld stond dan de afgelopen weken. De spelers toonden veel strijd en werklust. De ruimtes werden klein gehouden en de spaarzame kansen die ontstonden aan de kant van RFC waren ook meteen gevaarlijk. Na een half uur spelen werd Ayhan op de rand van buitenspel met een steekbal gelanceerd. Hij bleef koelbloedig en scoorde z’n tweede van de middag, waarmee hij z’n naam als goaltjesdief eer aan deed. Dit was even later tevens de ruststand.

Na de rust eenzelfde beeld als de eerste helft, GDC had de meeste tijd het balbezit maar wist zich er geen raad mee. Het ging steeds vaker de lange bal hanteren wat hun spel niet ten goede kwam. Rond het uur kwam RFC er gevaarlijk uit, waarbij de bal via de rechterkant belandde bij Ron van der Wulp. Hij verraste vervolgens de keeper van GDC en bracht de stand op 1-3. De eerste overwinning was nu binnen handbereik.

Jurrian, die een zeer verdienstelijke wedstrijd speelde en z’n directe tegenstander een lastige middag bezorgde werd gewisseld voor een andere jongeling Timo Kerstens (17 jaar) en even later werd Osman Aslan gewisseld voor Jeffrey Pruijssers. GDC werd het laatste half uur nog twee keer gevaarlijk met een bal op de lat en een schot net naast, maar wist de verdedigende muur van RFC niet te slechten. In de slotfase werd Ron nog gewisseld voor Gijs Mulkens. Na bijna 100 minuten spelen, floot de scheidsrechter eindelijk af.

Een welverdiende overwinning van een hecht collectief. De eerste punten zijn binnen en hopelijk kunnen de jongens deze prestatie komende weken een vervolg geven, te beginnen aanstaande zaterdag in de uitwedstrijd tegen VV Asperen, aanvang 15.00 uur.

Opstelling: Brian Buskop, Maurice vd Kieboom, Ritchie Ackermans, Pieter Knaap, Imaro Siberie, Nick de Ruijter, Hidde Meslan, Jurrian Bakker (Timo Kerstens), Osman Aslan (Jeffrey Pruijssers), Ayhan Uslu, Ron vd Wulp (Gijs Mulkens)