RFC 1

3e klasse D

16 maart 2019 14:30

Onbekend

Vandaag mag RFC Zaterdag voor de tweede maal dit seizoen afreizen naar Sprang-Capelle. Na SV Capelle is deze keer SSC’55 onze tegenstander. “De trots van de Vrijhoeve” zoals ze zich voorstellen op hun eigen website heeft inmiddels een trainerswisseling doorgevoerd. Na een teleurstellende eerste seizoenshelft heeft Arjen Dekkers weer de eindverantwoordelijkheid gekregen over het team. Na de winterstop is Sparta SDO Combinatie ‘55 aan een goede reeks bezig en sinds vorige week heeft men de rode lantaarn overgedragen aan Asperen. Maar ook RFC Zaterdag heeft alle reden om met vol vertrouwen te starten aan de wedstrijd. De laatste 5 wedstrijden werden immers 10 punten behaald. Om de onderste plaatsen verder achter zich te laten is een overwinning vandaag voor RFC echter wel gewenst. Overigens eindigde de heenwedstrijd in Raamsdonksveer november jl. nog in een 2-2 gelijkspel. Beide ploegen waren toen aan elkaar gewaagd.

Door het slechte weer van de afgelopen dagen zijn diverse wedstrijden in de omgeving vandaag afgelast. Dit komt de publieke belangstelling deze middag in ieder geval ten goede. De tribune is nagenoeg gevuld en aan de hand van de logo’s op diverse jassen is op te maken dat er onder de toeschouwers ook vertegenwoordigers van andere verenigingen aanwezig zijn. Onder toeziend oog van ca. 300 toeschouwers begint de streekderby onder leiding van de heer Van Biezen iets over 14.30 uur. Na hun afwezigheid vorig weekend beginnen Nick de Ruijter en Hidde Meslan weer in de basis. Daarnaast start Kevin Toorians na zijn goede optreden vorige week wederom als linksachter.

Ook deze middag heeft de wind een behoorlijke invloed op het spelbeeld. Nadat beide ploegen aarzelend aan de wedstrijd zijn begonnen, is het de thuisploeg die het initiatief neemt. In de 8e minuut krijgen zij een vrije trap vanaf de rechterzijde. Tot opluchting van RFC wordt deze echter door iedereen gemist. Enkele minuten later gaat een afstandsschot van Ayhan Uslu aan de andere kant naast het doel van SSC’55. In de 20e minuut is er een vrije trap voor RFC iets buiten de 16 meter. Helaas schiet Jeffrey Leemans de vrije trap over de kruising. Maar iets later is de derde doelpoging van RFC dan toch raak.  Nick de Ruijter weet met een mooi geplaatst schot de keeper van SSC’55 te verrassen. Helaas is de euforie van korte duur want binnen een minuut is het weer gelijk. Een lange bal van achteruit belandt achter de verdediging van RFC en de snelle aanvaller van SSC’55, Emanuel Nsita, verschalkt doelman Marc Verhagen met een mooie lob. In de 41e minuut wordt het zelfs 2-1 voor SSC’55. Na een snelle uitbraak over rechts wordt de bal voorgegeven en dezelfde Nsita schiet de bal onhoudbaar in het doel van RFC. Vervolgens krijgt RFC diverse grote mogelijkheden om nog voor de rust de achterstand ongedaan te maken, maar fantastische reflexen van de keeper van SSC’55 op een achterwaartse kopbal van Ayhan en even later op schoten van Osman Aslan en Jeffrey voorkomen dit.

Na de thee heeft Kevin plaatsgemaakt voor Enes Zencirkian en is meteen duidelijk dat RFC op jacht gaat naar de gelijkmaker. In de 49e minuut is het nogmaals de keeper van SSC’55 die een gelijkmaker voorkomt door een afstandspoeier van Jeffrey over de lat te tikken. Rond het uur spelen komt vervolgens Maurice v/d Kieboom goed door over rechts en via Ron van der Wulp wordt Ayhan bereikt. Zijn doelpoging gaat helaas over het doel van SSC’55. Het is wachten op een doelpunt voor RFC. Deze komt uiteindelijk vijf minuten later tot stand. Na een assist van Ayhan kopt Osman deze schitterend binnen. Vervolgens overklast RFC bij fases de tegenstander volledig. De keeper van SSC’55 moet regelmatig reddend optreden. In de 70e minuut kan Ron vrij doorlopen naar het doel na een fijne steekpas van Jeffrey, maar wederom strand de inzet op de uitstekende 20-jarige doelman van SSC’55. Enkele ogenblikken later is het na goed doorkoppen van Ron dan toch raak, Osman schiet de bal onderkant lat binnen. De overwinning is binnen handbereik. Nadat in de 78e minuut een doelpunt van Ayhan wordt afgekeurd op appel van de grensrechter van SSC’55, maakt Osman in de 85e minuut aan alle onzekerheid een einde door zijn derde van de middag binnen te schieten; 2-4. In de laatste minuut is invaller Imaro Siberie zelfs nog dichtbij de 2-5 na attent reageren op een lange bal van achteruit van Marc. Kort daarna fluit de goed leidende scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd. Vanaf deze plaats complimenten aan het gehele team voor deze prestatie.

Volgend weekend komt HSSC’61 uit Hei en Boeicop naar Raamsdonksveer. De huidige nummer 4 trok vandaag met 1-0 aan het langste eind in de burentwist met het hooggeplaatste SC Everstein en zal daarom met het nodige vertrouwen de rit naar het zuiden over de A27 aanvangen.  We hopen dat de weersomstandigheden ons dan beter gezind zijn dan vandaag en rekenen weer op de steun van onze trouwe supporters, aanvang 14.30 uur.

Opstelling: Marc Verhagen, Kevin Toorians (Enes Zencirkiran), Pieter Knaap, Hidde Meslan, Ritchie Ackermans, Maurice v/d Kieboom, Jeffrey Leemans, Nick de Ruijter, Osman Aslan (Imaro Siberie), Ron van der Wulp (Jurrian Bakker), Ayhan Uslu.