SC Everstein 1

3e klasse D

17 november 2018 14:30

Onbekend

Vandaag stond de thuiswedstrijd tegen de huidige nummer 2 SC Everstein op het programma. Tevens de tegenstander met de grootste reisafstand dit seizoen. Everstein  is een samenvoeging van de dorpsnamen Everdingen en Hagestein. Het complex van de voetbalvereniging is gelegen aan de Lekdijk enkele kilometers ten oosten van Vianen. Vorig seizoen eindigde de ploeg nog op plaats 8 in de derde klasse. Maar met de komst van een nieuwe trainer, oud profvoetballer Carel van der Velden (o.a. Wageningen, Vitesse, Den Bosch en Barnsley) en diverse versterkingen, is de ploeg één van de outsiders voor de titel dit seizoen.

RFC begon ietwat gehavend aan de wedstrijd zonder de geblesseerde Nick de Ruijter. Ook Enes Zencirikan, Osman Aslan en Hidde Meslan startten om uiteenlopende redenen op de bank. Basisplaatsen waren er wederom voor de 17-jarigen Timo Kerstens en Jurrian Bakker. Na een minuut stilte in acht te hebben genomen in verband met het overlijden van een prominent lid van de tegenstander afgelopen week kon de wedstrijd iets over half 3 aanvangen.

SC Everstein nam meteen het initiatief en probeerde RFC vast te zetten. Dit leidde na ca. 8 minuten tot de eerste kans. Keeper Brian Buskop reageerde echter attent op een kopbal. De tegenstander liet af en toe verzorgd voetbal zien en zocht regelmatig naar openingen via de flanken. In de 20e minuut een tweede kans voor SC Everstein, een venijnig schot via de rechterkant, welke wederom onschadelijk werd gemaakt door Brian. Na 30 minuten stond nog steeds de “brilstand” op het bord. RFC voetbalde gegroepeerd, hield de ruimtes klein en probeerde er via de omschakeling snel uit te komen waarbij de deze week opnieuw vader geworden Ayhan Uslu als aanspeelpunt fungeerde. Echter kort na het half uur wist SC Everstein toch via de rechterzijde door te komen. De voorzet die volgde werd op schitterende wijze afgewerkt door hun spits. Na de bal eerst met de borst te hebben gecontroleerd, schoot hij de bal onhoudbaar in het doel: 0-1. Vanaf dat moment kwam RFC steeds beter in het spel en nam het gaandeweg het initiatief over van SC Everstein. In de 38e minuut was Timo dicht bij de gelijkmaker. Zijn schot raakte via de keeper echter het houtwerk en ook de rebound was niet aan RFC besteed zodat de ploegen met een 0-1 stand gingen rusten.

In de tweede helft werd RFC steeds gevaarlijker. SC Everstein moest steeds verder terug en kwam er amper meer uit. In de 50e minuut leek de verdiende gelijkmaker een feit. Met een schitterende passeeractie aan de linkerzijde en dito voorzet van Jurrian schoot Ron van der Wulp de verdiende 1-1 tegen de touwen. Echter om onduidelijke reden werd het doelpunt (op aangeven van de assistent scheidsrechter van de tegenstander) afgekeurd. Van buitenspel was zeker geen sprake. Ook Ayhan werd even later teruggefloten door de scheidsrechter wat wederom een discutabele beslissing was. Even later volgde een scherpe voorzet over rechts welke helaas door zowel Osman (inmiddels ingevallen voor Timo) als Ron op een haar na werd gemist. SC Everstein wankelde, maar ook de verse krachten Enes en Hidde wisten helaas het tij niet meer te keren. Het bleef uiteindelijk 0-1.

Een ongelukkige nederlaag, maar wel één met perspectief. Het strijdplan klopte, RFC gaf vandaag weinig weg en creëerden zelf genoeg kansen. Een punt was zeker verdiend. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen SV Capelle op het programma, de tegenstander met de kortste reisafstand dit seizoen (9 km). Ook deze tegenstander mag tot de betere ploegen worden geschaard, maar verloor vandaag zeer verassend thuis met 1-5 en zal waarschijnlijk gebrand zijn op revanche. Aanvang 14.30 uur.

Opstelling: Brian Buskop, Imaro Siberie, Pieter Knaap, Pascal van Strien (Hidde Meslan), Ritchie Ackermans, Maurice v/d Kieboom, Timo Kerstens (Osman Aslan), Jeffrey Leemans, Jurrian Bakker (Enes Zencirkiran), Ayhan Uslu en Ron v/d Wulp.